Κορωνοϊός - Γερμανία: «Οι δάσκαλοι θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους rapid test» λέει ο υπουργός Υγείας

Κορωνοϊός - Γερμανία: «Οι δάσκαλοι θα πρέπει να κάνουν μόνοι τους rapid test» λέει ο υπουργός Υγείας

Ο στόχος είναι να διενεργούνται όσο το δυνατόν περισσότερα και συχνότερα τεστ ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό να προστατεύεται, δήλωσε ο Γενς Σπαν

spahn_ger
Οι δάσκαλοι και οι παιδαγωγοί θα πρέπει στο εξής να είναι σε θέση να διενεργούν οι ίδιοι στον εαυτό τους «γρήγορα» τεστ αντιγόνου για τον κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

«Οι δάσκαλοι θα επιτρέπεται να εξετάζονται τακτικά», δήλωσε ο κ. Σπαν στις εφημερίδες του Ομίλου Funke, εξηγώντας ότι ο στόχος είναι να διενεργούνται όσο το δυνατόν περισσότερα και συχνότερα τεστ ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό να προστατεύεται και κατ΄επέκταση, να προστατεύονται και οι μαθητές. Τα παιδιά, είπε ο υπουργός, πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας. Η νομοθεσία που θα τεθεί σε ισχύ αύριο προβλέπει ακόμη την σχετική εκπαίδευση των δασκάλων από στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών το μέτρο έγινε δεκτό με ικανοποίηση. Ο Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δασκάλων Χάιντς-Πέτερ Μάιντιγκερ δήλωσε ότι οι δάσκαλοι θα στηρίξουν την απόφαση, τόνισε ωστόσο ότι τα μέτρα θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς και όχι τη διενέργεια τεστ από τους δασκάλους σε μαθητές, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η αρχή της οικειοθελούς βάσης για την εξέταση.

Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 635 εξάρσεις κρουσμάτων κορονοϊού στα σχολεία, ενώ τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν 64 την εβδομάδα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καστανίδης (ΘΕΜΑ 104,6): Πάνω από 500 υγειονομικοί έχουν νοσήσει στη Θεσσαλονίκη

Έμιλι Ρατακόφσκι: Γιορτάζει τους έξι μήνες της εγκυμοσύνης της

Ο Κλίντον ήταν «στον κόσμο του», δεν ήξερε καν τι ήταν τα «Φιλαράκια», αποκαλύπτει πρώην βοηθός του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης