Η βασίλισσα Ελισάβετ θα σταματήσει να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα σταματήσει να οδηγεί σε δημόσιους δρόμους

Μετά την συμβουλή των ανδρών της ασφάλειάς της και αφού προηγήθηκε το τροχαίο ατύχημα του πρίγκιπα Φίλιππου - Πού θα μπορεί ακόμα να κυκλοφορεί χωρίς σοφέρ;

elisa12
Είναι 92 ετών και το μόνο άτομο στη Γηραιά Αλβιόνα που έχει το δικαίωμα να οδηγεί χωρίς δίπλωμα. Όμως, η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται πως θα υπακούσει στις παραινέσεις των ανδρών της ασφάλειάς της και θα αφήσει το τιμόνι του πολυτελούς της Range Rover, μετά το τροχαίο που προκάλεσε πριν δύο μήνες ο 97χρονος βασιλικός σύζυγος, πρίγκιπας Φίλιππος.

Σύμφωνα με τους Sunday Times η «αειθαλής» μονάρχης, που έχει γενέθλια τον Απρίλιο, θα αποχαιρετήσει για πάντα τον στόλο των ακριβών αυτοκινήτων που διαθέτει, ανάμεσα στα οποία Range Rovers και Jaguars, καθώς μετά το τροχαίο που προκάλεσε ο σύζυγός της κοντά στην βασιλική εξοχική κατοικία στο Σάντριγχαμ, εξαιτίας του οποίου οι δύο γυναίκες που επέβαιναν στο όχημα με το οποίο προσέκρουσε ο δούκας του Εδιμβούργου τραυματίστηκαν ελαφρά, το παλάτι ανησυχεί για την ασφάλεια της βασίλισσας.

Μάλιστα, οι προβληματισμοί για το αν η βασίλισσα Ελισάβετ θα πρέπει να συνεχίσει να οδηγεί, παρά την προχωρημένη ηλικία της, εντάθηκαν, όταν κυκλοφόρησαν φωτογραφίες στον βρετανικό Τύπο που έδειχναν την μακροβιότερη μονάρχη στον κόσμο να οδηγεί χωρίς να φορά ζώνη μία ημέρα μετά το τροχαίο που προκάλεσε ο πρίγκιπας Φίλιππος. Ο βασιλικός σύζυγος μετά το τροχαίο που προκάλεσε στις 17 Ιανουαρίου, έστειλε επιστολή συγγνώμης στις δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν εξαιτίας του και ύστερα από μερικές ημέρες παρέδωσε το δίπλωμα οδήγησης. Τον Φεβρουάριο ο τοπικός εισαγγελέας στο Σάντριγχαμ αποφάσισε να μην οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης ο δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος, αν και παρέδωσε το δίπλωμα οδήγησης, διατηρεί όπως και η βασίλισσα, το δικαίωμα να οδηγεί στους ιδιωτικούς δρόμους των βασιλικών κτημάτων.

Η βασίλισσα θα κυκλοφορεί πλέον δημοσίως με σοφέρ αλλά θα συνεχίσει να οδηγεί στους ιδιωτικούς δρόμους των βασιλικών κτημάτων. Πάντως, η μονάρχης θα έχει την δυνατότητα να συνεχίσει το αγαπημένο της άθλημα, την ιππασία, αφού η αγάπη της Ελισάβετ για τα άλογα είναι γνωστή. Η Ελισάβετ για πρώτη φορά έκανε ιππασία σε ηλικία τεσσάρων ετών, όταν δέχθηκε ως δώρο ένα πόνι ράτσας «Σέτλαντ», που είχε το όνομα Πέγκι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης