Μήνυση στον Γιάννη Ζουγανέλη για ρατσιστικές, αντι-μεταναστευτικές δηλώσεις

zouganelis

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέθεσε μήνυση στον γνωστό ηθοποιό 

Πριν μερικές ημέρες ο Γιάννης Ζουγανέλης είχε μιλήσει στην εκπομπή «Τι Λέει» του Alpha και είχε ρωτηθεί για το μεταναστευτικό. Στις δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, ένα περιστατικό που είχε προσωπικά με έναν μετανάστη.

«Να πω μια αλήθεια, ο Έλληνας μετανάστης δεν έχει καμία σχέση με τους μετανάστες που βλέπουμε εδώ πέρα και φιλοξενούμε εμείς. Καμία σχέση! Να σε φιλοξενήσω αλλά να μου πατήσεις το κεφάλι μέσα στο σπίτι μου; Όχι, δεν το θέλω. Πρέπει κάποια στιγμή να λέμε την αλήθεια.


Τσακώθηκα με μετανάστη γιατί όταν τους πήγαμε κάποια στιγμή για να φάνε, εγώ ήμουν αυτός που επιλέχθηκε για να μοιράζω σαλάτες και ένας μου την πετάει και μου λέει «χούμους». Ε, του την έφερα στο κεφάλι! Δεν καταλαβαίνω Χριστό»!

Ο Γιάννης Ζουγανέλης πλέον για αυτές του τις δηλώσεις έχει νομικούς μπελάδες, καθώς το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατέθεσε εναντίον του μήνυση για ρατσιστικές δηλώσεις. Ο Παναγιώτης Δημητράς, του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), γράφει χαρακτηριστικά προς το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας: «Κυρίες/Κύριοι Σας υποβάλλουμε άλλη μια μηνυτήρια αναφορά, στα πλαίσια του προγράμματος του Παρατηρητηρίου Ρατσιστικών Εγκλημάτων, με αντικείμενο δήλωση του ηθοποιού Γιάννη Ζουγανέλη όπου αντιπαραβάλει ρατσιστικά τους Έλληνες μετανάστες στο εξωτερικό με τους μετανάστες στην Ελλάδα».


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σήμερα, ο Γιάννης Ζουγανέλης σημείωσε οτι πιστεύει απόλυτα στις ίσες ευκαιρίες και αντιλαμβάνεται ότι η ανάγκη οδήγησε τους μετανάστες να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, διευκρίνισε όμως οτι αυτό δεν δίνει το δικαίωμα σε κανέναν να μην σέβονται τον πολιτισμό της χώρας όπου φιλοξενείται.

«Σαφέστατα πιστεύω στην ισονομία, πιστεύω στις ίσες ευκαιρίες. Σαφέστατα οι μετανάστες για να αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα τους και να έρθουν στην Ελλάδα ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα το έκαναν από ανάγκη γιατί δεν μπορεί να τους κρατήσει η χώρα τους. Ξεκίνησα από το γεγονός ότι εγώ πιστεύω ότι οι Έλληνες μετανάστες που πήγαν στο εξωτερικό συμπεριφέρονται πραγματικά αλλιώς από τους μετανάστες που φιλοξενούμε τώρα εδώ εμείς.

Του απάντησα ακριβώς όπως μου φέρθηκε. Επειδή είμαι και παρορμητικός ορισμένες φορές και εκνευρίζομαι γιατί αγαπώ τη φιλοξενία και τους φιλοξενούμε, πρέπει λοιπόν και εμείς να απαιτήσουμε από αυτούς να σεβαστούν τον πολιτισμό μας, την καθημερινότητα μας, το βίωμα μας. Αυτό είναι όλο. Κατά τα άλλα δεν έχω ρατσιστικές λογικές, το αντίθετο και έχω αγωνιστεί και έχω φυλακιστεί για τις ιδέες μου.

Πραγματικά δεν είχα καμιά πρόθεση να τσουβαλιάσω τα πάντα, αλλά ήταν μια γενική εικόνα που αντιμετώπισα από τους ανθρώπους. Και να σας πω και ένα άλλο με όλο το σεβασμό. Μην φτάσουμε στο ανάποδο. Κάποια στιγμή κυκλοφορούσα στο κέντρο της Αθήνας, σε μια περιοχή που αγαπώ ιδιαιτέρως, γύρω από τη Σωκράτους, όπου ήταν τα διάφορα μαγαζιά με τα μπαχαρικά, σας πληροφορώ ότι τα βλέμματα τους απέναντι στους Έλληνες και κυρίως στο θηλυκό στοιχείο, ήταν απολύτως επιθετικά. Εγώ δεν μπορούσα να το ανεχτώ αυτό το πράγμα. Οι κοπέλες που προχωρούσαν «έτρεμαν». Απλώς τα αγόρια έχουν μια άλλη λογική που και αυτή ενδεχομένως να κριθεί διαφορετικά. Εγώ αυτό δεν το ανέχομαι. Εγώ θέλω να φιλοξενώ. Αλλά θέλω να φιλοξενώ και να με σέβεται ο φιλοξενούμενος.

Δεν διαφωνώ καθόλου ότι υπάρχουν μετανάστες αξιοπρεπείς […], δεν μιλάω για τα καλώς κείμενα, μιλάω για τα κακώς κείμενα και αν το λέω το λέω για να θεραπευτούν, δεν το λέω για να παραμείνουν έτσι. Δεν πιστεύω ότι είναι υπερβολικό αυτό που λέω και δεν είμαι ρατσιστής, ούτε ξενοφοβικός. Υπήρξα μετανάστης – σπουδαστής στη Γερμανία και η συμπεριφορά μου απέναντι στους Γερμανούς ήταν εξαιρετική, όπως εξαιρετική ήταν και η δική τους απέναντι μου. Σεβάστηκα τον πολιτισμό τους, την αξιοπρέπεια τους και εκείνοι τη δική μου. Αυτό που σας είπα είναι μια κατάσταση, δεν είναι ψέμα, ούτε υπερβολή. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να λέμε την αλήθεια σε αυτό τον τόπο.

Μπορώ να δεχτώ ότι η πλειοψηφία των μεταναστών είναι καλή, έχει τύχει να διδάξω παιδιά μεταναστών με πολυεθνική λογική και εκεί τους μιλώ για τον πολιτισμό μας, να μας αποδεχτούν, να τους αποδεχτούμε. Γιατί αυτό είναι εκπαίδευση και παιδεία. Ότι υπάρχουν καλοί μετανάστες δεν το συζητώ και είναι ίσως η πλειοψηφία και είναι και υπάρχουν και μορφωμένοι και έχουν προσφέρει και στην Ελλάδα στο φάσμα που εργάζονται. Μιλάω για τα κακώς κείμενα. Δεν ανέχομαι συμπεριφορές επιθετικές από ανθρώπους που φιλοξενούνται στην Ελλάδα και δεν είμαι και ρατσιστής», είπε ο ηθοποιός στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Δείτε στο βίντεο τις δηλώσεις του:

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση με τη μήνυση: 


Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (310)

Ελ

Μάλλον δεν έχουμε καταλάβει ότι κανένας μετανάστης δεν θέλει να μείνει στην Ελλάδα γιατί εδώ δεν έχει καμία τύχη να δημιουργήσει κάτι. Μόνο αναξιοπαθούντες Έλληνες μένουν εδώ.

321

Αν ο Ζουγανέλης και ο κάθε Ζουγανέλης δεν σταματήσουν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, τα επόμενα χρόνια δεν θα φάει στην μούρη μόνο σαλάτα. Ο Ζουγανέλης τα ήθελε και τα έπαθε. Ναι φιλοξενήσουμε μετανάστες, όμως οι μετανάστες πρέπει πρώτα να σεβαστούν τους Έλληνες και την Ελλάδα που τους φιλοξενεί, για να πάρουν και αυτοί την φιλοξενία που πρέπει.

ΑΝΤΙΑΝΑΡΧΙΚΟΣ

ΚΑΤΩ τα "ξερά" σας από το Ζουγανέλη. 'ΟΞΩ' τώρα οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και το ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΕΣ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ καθεστώς εν ονόματι... "ΙΣΛΑΜ"...!

Δρ. Φλέμινγκ

Δὲν εὐρίσκω τίποτε περίεργον μὲ τὰς δηλώσεις τοῦ Ζουγανέλη... οἱ μετανάσται πρέπει νὰ σέβονται τὸ νομικὸν πλαίσιον τῶν φιλοξενουσῶν χωρῶν. Ἀπαράδεκτος ἡ μηνυτήρια ἀναφορὰ τοῦ παρατηρίου, ἀν μὴ φασιστική.

Εξαλλη!

Kι εμεις τοσο καιρο τα ιδια λεμε και μας αποκαλειτε ΦΑΣΙΣΤΕΣ κε Ζουγανελη και λοιποι αριστεροι φιλοι σου. Επρεπε να ΠΑΘΕΙΣ για να μαθεις. Καλιο αργα παρα ποτε. Μαζι σου αν ξεκινησεις αγωνα! Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβουν οτι ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μεταναστες δεν εχουν και δεν ειχαν ΠΟΤΕ καμια σχεση με αυτους. Που μας το κοτσαρουν πιπιλα τοσα χρονια. Να μας σεβονται, να σεβονται τον κοπο μας και την φιλοξενεια μας, και το οτι στερουμαστε πραγματα για να τους βοηθησουμε. Ολοκληρα κοντεινερς με βοηθεια τους πανε και δεν τα θελουν. Και ειδικα τα φαγητα, τα πετανε!

Μπραβο !

Μια χαρα τα λεει ο Γιαννης Ζουγανελης, καθε αξιοπρεπης ελληνας θα πρεπει να τον στηριξει και να συμφωνησει μαζι του ! Μπραβο !!!

Αλλος

Και φυσικά οι έλληνες μετανάστες του 19ου και 20ου αιώνα δεν έχουν καμία σχέση με όσους συσσωρεύονται στην Ελλάδα τελευταία. Αυτό το μεταναστευτικό σκοτώνει την Ευρώπη. Το δυτικό πολιτισμό. Πολιτισμός δεν σημαίνει απαραίτητα ανοχή.

Χρηστος

Σωστος

Αρχιστρατηγος

Γιάννη αν και μερικες φορες δεν συμπαθω τα αστεια σου τωρα θά σου πω το γνωστό σέ όλους τους ορθόδοξους χριστιανους «Πάτερ(Γιάννη), άφες αυτοίς, ου γάρ οίδασι τί ποιούσι» (Λουκ. 23,34).............

ΖΥΓΟΣ

ΑΙΣΧΟΣ.Ειναι ντροπη να κανουν κατι τετοιο στον γιαννη επειδη ειπε την γνωμη του.Στο κατω κατω φιλοξενουμενοι ειναι, πρεπει να σεβονται την οποια χωρα τους μαζευει.Μεταναστης ειναι αυτος που ξενιτευεται για ενα καλυτερο αυριο με τον σωστο τον τροπο,εχοντας χαρτια και μπαινει σε μια χωρα νομιμος.Π.Χ ΕΛΛΗΝΑΣ δεν ακουσα κανενα να μπαινει σε μια χωρα (πχ Αυστραλια) με βαρκα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης