Ρομάν Αμπράμοβιτς: Η πρώην σύζυγός του μιλά για τον γάμο τους που έμοιαζε με «χρυσό κλουβί»

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Η πρώην σύζυγός του μιλά για τον γάμο τους που έμοιαζε με «χρυσό κλουβί»

Έντεκα ολόκληρα χρόνια μετά το πολύκροτο διαζύγιο η Ιρίνα Αμπράμοβιτς μιλά για τις σχέσεις της με τον Ρώσο ολιγάρχη, τα πέντε παιδιά τους, τα χόμπι της και το πάθος της με την ορθοδοξία

irina-roman-1
Έντεκα ολόκληρα χρόνια περίμενε για να λύσει τη σιωπή της σχετικά με τη συμβίωσή της με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς, η πρώην σύζυγός του, Ιρίνα, η οποία χώρισε με τον Ρώσο ολιγάρχη το 2007.

Στην πρώτη συντέντευξη που παραχώρησε μετά το διαζύγιό της στη Russian Tatler, η πρώην αεροσυνοδός της Aeroflot μίλησε για τα πέντε παιδιά της με τον δισεκατομμυριούχο, το jet set lifestyle τους και για τον γάμο τους που κράτησε 16 χρόνια και την έκανε να αισθάνεται σαν να βρίσκεται σε «χρυσό κλουβί».

Επίσης, αποκάλυψε ότι παραμένει εξαιρετικά θρήσκα και μίλησε για την ορθόδοξη πίστη και για όσα της προσφέρει στη ζωή της.

Η Ιρίνα Αμπράμοβιτς παντρεύτηκε με τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο το 1991 και απέκτησε μαζί του πέντε παιδιά. Το διαζύγιό τους το 2007 είχε τραβήξει - όπως είναι φυσικό - όλα τα φώτα της δημοσιότητας αλλά οι λεπτομέρειες του (όπως το ποσό της διατροφής και η μοιρασιά της περιουσίας) δεν έγιναν ποτέ γνωστά.

Οι δύο πρώην σύζυγοι φρόντισαν γι' αυτό, αφού δεν ήθελαν η προσωπική τους ζωή να γίνει βορά των δημοσιογράφων.

roman-1
Κλείσιμο


«Αν υπήρχε ένα ιδανικό διαζύγιο, θα ήταν αυτό του Ρόμαν και της Ιρίνα Αμπράμοβιτς» γράφει η Tatler, εξηγώντας ότι οι σχέσεις των δύο πρώην συζύγων όλα αυτά τα χρόνια παραμένουν άψογες, και ότι διατηρούν ένα «ενιαίο και αδιάσπαστο μέτωπο» ως προς την ανατροφή των παιδιών τους. Χαρακτηριστικό είναι δε το γεγονός ότι, σε αντίθεση με τα περισσότερα χωρισμένα ζευγάρια, δεν έχουν πει ποτέ δημόσια την παραμικρή αρνητική κουβέντα ο ένας για τον άλλον.

Σύμφωνα με την Ιρίνα, και τα πέντε παιδιά που απέκτησε με τον Αμπράμοβιτς έχουν τέλειες σχέσεις με τα μικρότερα αδέρφια τους, τα οποία ο μεγιστάνας απέκτησε με τις επόμενες συζύγους του. Μάλιστα, περνάνε συχνά χρόνο μαζί, και αποτελούν πλέον μια δεμένη οικογένεια.

Η συνήθως λιγομίλητη Ιρίνα θεωρεί «απόλαυση» να μιλάει για τα πέντε παιδιά της. «Η μεγαλύτερη, η Άννα, είναι 26 και σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια. Ο Αρκάντι, 25 ετών, έχει μια επιτυχημένη επιχείρηση. Η Σοφία, 21 ετών, κάνει ιππασία και αποφοίτησε από το Royal Holloway University του Λονδίνου. Παίρνει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς. Η Ιρίνα, 17 ετών, τελειώνει το κολέγιο και σκοπεύει να σπουδάσει ζωολογία στην Αυστραλία. Τέλος, ο Ίλια, 16 ετών, σπουδάζει στο Λονδίνο και αυτήν την περίοδο δίνει εξετάσεις», αναφέρει η 51χρονη σήμερα Ιρίνα.

roman-2
roman-3


Όπως εξηγεί, με τον πρώην της έχουν τις ίδιες ακριβώς απόψεις για το μεγάλωμα των παιδιών τους. «Προσπαθούμε να τα διδάξουμε καλοσύνη, συμπόνια και εργατικότητα», λέει χαρακτηριστικά.

Η Ιρίνα γνώρισε τον Αμπράμοβιτς κατά τη διάρκεια μίας πτήσης της Aeroflot, στην οποία εργαζόταν ως αεροσυνοδός. Κατά τη διάρκεια του γάμου τους, ο Ρόμαν εξελίχθηκε από ισχυρό αλλά απομονωμένο «παίκτη» στον χαοτικό επιχειρηματικό κόσμο της μετασοβιετικής Ρωσίας, σε μεγιστάνα της Δύσης και ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας του Λονδίνου.

Προς το τέλος του, ο γάμος τους - σύμφωνα με την Tatler - έμοιαζε με «χρυσό κλουβί», αφού δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα χωρίς την συνοδεία ενός στρατού από φρουρούς, που παλαιότερα εργάζοντας για τις βρετανικές και ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Μετά το διαζύγιο, η Ιρίνα συνεχίζει την περιπλάνησή της ανά τον κόσμο την οποία είχε ξεκινήσει χρησιμοποιώντας τον «στόλο» των γιοτ του άνδρα της. Παρότι συνεχίζει να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, κάνει συχνά εμφανίσεις στην εκκλησία, σε εκθεσεις τέχνης σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και σε άλλου είδους δραστηριότητες που σχετίζονται με τα πολλά χόμπι της.

Η ίδια περιγράφει την σχέση της με την θρησκεία ως εξαιρετικά έντονη.

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να μοιράζομαι πράγματα στη ζωή μου με τα άτομα που είναι πνευματικά κοντά μου, να είμαι ευτυχισμένη δίπλα τους, να ζητώ τις προσευχές τους. Πολλά από τα φιλικά μου πρόσωπα είναι διάσημοι άνθρωποι, που εκτιμούν όσο και εγώ τη φιλία. Η αλληλεπίδραση με τον Θεό, τα παιδιά μου, τους φίλους μου, είναι αυτά που με κάνουν ευτυχισμένη σήμερα».

Η Ιρίνα έχει εξελιχθεί σε μανιώδη συλλέκτρια βυζαντινών εικόνων και πηγαίνει τακτικά στην εκκλησία του Αγίου Αντύπα στην Μόσχα. «Υπάρχει μία έκφραση: είμαστε αυτό που τρώμε. Αυτό είναι μόνο εν μέρει σωστό. Στην πραγματικότητα είμαστε αυτό που πιστεύουμε. Η πίστη μας βοηθά να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες στη ζωή μας και να παραμείνουμε άνθρωποι, όποιες συνθήκες κι αν αντιμετωπίζουμε. Οι πιστοί που έχω γνωρίσει στην εκκλησία είναι εκπληκτικοί άνθρωπο με διαφορετικές ιδέες και επαγγέλματα αλλά εξίσου ισχυρή πίστη. Είμαστε μια πελώρια οικογένεια, ένα σπίτι όπου η χαρά και η αγάπη πάντα αφθονούν», αναφέρει χαρακτηριστικά η 51χρονη.

Δείτε βίντεο: Η πρώην σύζυγος του Αμπράμοβιτς μιλά για τον γάμο τους που έμοιαζε με «χρυσό κλουβί»
Η πρώην σύζυγος του Αμπράμοβιτς μιλά για τον γάμο τους που έμοιαζε με «χρυσό κλουβί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης