Η Σκάρλετ Γιόχανσον παραιτήθηκε από το ρόλο της τρανς μετά την κατακραυγή

Η Σκάρλετ Γιόχανσον παραιτήθηκε από το ρόλο της τρανς μετά την κατακραυγή

Δεν άντεξε το βάρος πιέσεων – Τρανς ηθοποιοί και ακτιβιστές τοποθετήθηκαν εναντίον της Σκάρλετ Γιόχανσον

Scrarlett_Johansson
Μετά το «κράξιμο» και τις έντονες αντιδράσεις η Σκάρλετ Γιόχανσον παραιτήθηκε από τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας που ετοιμάζει ο Ρούπερτ Σάντερς «Rub and Tug» και στην οποία η ηθοποιός θα υποδύονταν έναν τρανς άνδρα. Υπό το βάρος των έντονων πιέσεων στα social media η Αμερικανίδα ηθοποιός πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το ρόλο.

«Υπό το πρίσμα των πρόσφατων δεοντολογικών ζητημάτων αποφάσισα να αποσύρω τη συμμετοχή μου στο έργο», δήλωσε η Σκάρλετ στο περιοδικό «Out». Από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι το ρόλο του τρανς άνδρα θα ενσάρκωνε η Σκάρλετ Γιόχανσον οι αντιδράσεις από τρανς ηθοποιούς και ακτιβιστές ήταν πολλές. Ο τρανς ηθοποιός Τρέις Λισέτ πήρε θέση για το θέμα και έγραψε στο Twitter: «Το Χόλιγουντ είναι τόσο σκ... Δεν θα αναστατωνόμουν τόσο αν έπαιρνα με ευκολία του ρόλους που παίρνουν η Τζένιφερ Λόρενς και η Σκάρλετ αλλά όλοι ξέρουμε πως αυτό δεν συμβαίνει. Όλα είναι χάλια».

Το παρασκήνιο
Κλείσιμο
Αρχικά η Σκάρλετ είχε αντισταθεί στις πιέσεις δηλώνοντας: «Πείτε τους να απευθυνθούν στους ατζέντες των Jeffrey Tambor, Jared Leto και Felicity Huffman για περισσότερα σχόλια», αλλά στην πρόσφατη δήλωσή της η σταρ υποχώρησε και δήλωσε: «Η πολιτιστική μας κατανόηση για τους ανθρώπους των τρανσέξουαλ προχωρά και έχω μάθει πολλά από την κοινότητα από τότε που συμφώνησα αρχικά για τη συμμέτοχη μου στην ταινία. Θα μου άρεσε αυτή η ευκαιρία να μεταφέρω την ιστορία του Dante στην οθόνη, κατανοώ το λόγο που πολλοί αισθάνονται ότι ο ρόλος πρέπει να πάει σε ένα τρανς άτομο. Αισθάνομαι ευγνώμων για αυτή τη μεγάλη συζήτηση που πυροδοτήθηκε και αφορά τη διαφορετικότητα και εκπροσώπηση στον κινηματογράφο».


Scarlett Johansson PULLS OUT From Trans Movie Role Amid Backlash



Η υπόθεση της ταινίας
Στην ταινία, «Rub & Tug» η ηθοποιός θα ενσάρκωνε τον Dante «Tex» Gill έναν ιδιοκτήτη ινστιτούτων μασάζ τη δεκαετία του 1970 στο Πίτσμπουργκ. Ο Gill γεννήθηκε ως Lois Jean Gill, αλλά ταυτιζόταν με το ανδρικό φύλο. Διηύθυνε ινστιτούτα μασάζ, τα οποία προστάτευε η μαφία και αποτελούσαν βιτρίνα για πορνεία. Ο Gill καταδικάστηκε σε επτά χρόνια κάθειρξη για φοροδιαφυγή και όχι για σωματεμπορία. Πέθανε το 2003.

Τα γυρίσματα της ταινίας αναμένεται να ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο του 2019. Περισσότερες λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της ημερομηνίας κυκλοφορίας και των άλλων μελών του cast, δεν έχουν ακόμα επιβεβαιωθεί.

Πάντως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο Ρούπερτ Σάντερς θα προχωρήσει στο γύρισμα της ταινίας αναζητώντας ενδεχομένως τρανς ηθοποιό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης