Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Μάκης Αντωνόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Μάκης Αντωνόπουλος

Ο θεατράνθρωπος που είδε τα έργα του να παίζονται στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρωσία, την Αγγλία και την Ιταλία άφησε την τελευταία του πνοή, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου

antonopoulos01
Ο συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός και δημοσιογράφος Μάκης Αντωνόπουλος «έφυγε» από τη ζωή τη Δευτέρα. Ο θεατράνθρωπος που είδε τα έργα του να παίζονται στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Ρωσία, την Αγγλία και την Ιταλία άφησε την τελευταία του πνοή, τη Δευτέρα 26 Μαρτίου. Τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε στην Κύπρο, όπου και είχε επιδοθεί στο συγγραφικό του έργο.

Ο Μάκης Αντωνόπουλος, γεννήθηκε στην Κατερίνη και για πολλά χρόνια έζησε και εργάστηκε στην Πάφο, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα. Ήταν απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Ακαδημίας Θεάτρου της Βουδαπέστης.

Ήταν μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Κύπρου, της Ένωσης Θεατρικών Συγγραφέων Ελλάδας και της Εταιρείας Λογοτεχνών Ελλάδας. Η προσφορά του στον πολιτισμό και στα κοινά ήταν πλούσια και σημαντική. Άφησε ανεξίτηλη την σφραγίδα του με την παρουσία του στα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά και κοινωνικά δρώμενα της Πάφου.

Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο καλός του φίλος, Κώστας Βήχας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του: «Σήμερα χάσαμε τον αγαπητό φίλο συνάδελφο σκηνοθέτη, ηθοποιό ΜΑΚΗ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ…. Γεννήθηκε στην Κατερίνη της Πιερίας και τα τελευταία 18 χρόνια ζούσε στην Κύπρο. Βραβευμένος με το βραβείο ΠΕΤΟΦΥ στην Ουγγαρία για την ποίηση και με το βραβείο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς για το ιστορικό του μυθιστόρημα Tο βοσκοπαίδι από την Παναγιά.

Θεατρικά του έργα έχουν παιχθεί στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Ρωσία, στην Αγγλία και στην Ιταλία… Φιλέ συγκλονίστηκα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου σου, δυστυχώς δεν πρόλαβα ή μάλλον δεν προλάβαμε την παρουσίαση του νέου βιβλίου σου… πεθαίνει μόνο αυτός που δεν αφήνει τίποτα πίσω του… Καλό ταξίδι φίλε Μάκη».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης