Κορμί μοντέλου ή γοργόνας: Μάχη πόντο-πόντο

Κορμί μοντέλου ή γοργόνας: Μάχη πόντο-πόντο

Από το «κενό ανάμεσα στους μηρούς» στους «μηρούς γοργόνας» και στους τροφαντούς γλουτούς: Τα πρότυπα για τον ιδανικό σωματότυπο αλλάζουν συνεχώς και το γυναικείο σώμα φωτογραφίζεται σε κάθε μέγεθος στα social media

Κορμί μοντέλου ή γοργόνας: Μάχη πόντο-πόντο
Το 2014 ήταν η χρονιά που τα οπίσθια, φυσικά ή επίκτητα, έζησαν μεγάλες στιγμές στο Instagram, με αδιαφιλονίκητη πρεσβευτή τους την Κιμ Καρντάσιαν. Την επόμενη χρονιά ξεκίνησαν διάφορα trends σχετικά με το γυναικείο σώμα. Οπως το thigh gap (το κενό ανάμεσα στους μηρούς ως απόδειξη ότι είσαι αδύνατη), το ab crack (η κάθετη ρωγμή σε επίπεδα στομάχια), ενώ μιλιούνια γυναικών ανά τον πλανήτη έκαναν το A4 waist challenge (ξεκίνησε από την Ασία όπου κορίτσια έβαζαν μία κόλλα χαρτί Α4 μπροστά στην κοιλιά τους και τραβούσαν selfie για να αποδείξουν πόσο λεπτή ήταν η μέση τους και ότι δεν εξείχε από το χαρτί, δεδομένου ότι το πλάτος του είναι μόλις 21 cm). Φέτος ήρθε η αντίσταση εκείνων που ένιωθαν είτε την ανάγκη για μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση του σώματος στα social media ή έστω τη θέση που τους αξίζει ανάμεσα στα διάφορα hashtags που κυκλοφορούν σαν ιοί εκεί έξω - βλέπε την εκδίκηση των τροφαντών γλουτών και μηρών.
Το booty το επώνυμο

Η χρονιά που τα βραβεία MTV Video Music Awards εξελίχθηκαν σε ωδή στην πίσω όψη. Η Νίκι Μινάζ παρουσίασε το «Anaconda», δηλαδή το κομμάτι που επαναλαμβάνει ως μάντρα τον στίχο “Look at her butt, look at her butt, look at her butt” (κοίτα τον πισινό της). Εδωσε τη σκυτάλη στην Jessie J για να τραγουδήσει το «Bang Bang», το τραγούδι που συγκρίνει τα οπίσθια μιας κοπέλας με μια Cadillac («She got a body like an hourglass / But I can give it to you all the time / She got a booty like a Cadillac / But I can send you into overdrive»). Το 2014 ήταν η χρονιά με το περίφημο «Booty» της Τζένιφερ Λόπεζ (μάγουλο με μάγουλο), με την Ιγκι Αζαλέα να ραπάρει για τα οπίσθια της Τζενάρας («The last time the world seen a booty this good it was on Jenny from the block»).

Η Τζένιφερ Λόπεζ, άλλωστε, είναι η πρώτη διδάξασα τη booty εμμονή, όταν εμφανίστηκε με το λουλουδάτο διάφανο Versace στα Grammy 2000. Τη δική της φωτογραφία είχαν οι γυναίκες στα ιατρεία πλαστικών ζητώντας το αυτό αποτέλεσμα.
Κλείσιμο

Εκτοτε το Brazilian Butt Lift έγινε κοινός τόπος στα χειρουργεία και τα οπίσθια αυξήθηκαν αισθητά με ενέσιμα υλικά. Μόνο το 2014 το ποσοστό γυναικών που ζητούσαν αυξητική οπισθίων σημείωσε άνοδο 53% στην Αμερική. Και φυσικά αυτό το γεγονός βρήκε τον δρόμο στα social media με το #belfies (selfies οπισθίων και ανάδειξη σε περσόνα των social την Τζεν Σέλτερ) και σε app όπως εκείνο με το Tap That, που μπορούσες να παίξεις μεγαλώνοντας τα οπίσθια της Κιμ Καρντάσιαν, της Μπιγιόνσε και της Αζαλέα. Αυτά στην Αμερική, καθώς οι συντηρητικές Ευρωπαίες ζητούσαν από τους πλαστικούς το Pippa Middleton.
Για εκείνες που φοβούνται τα ενέσιμα ή δεν έχουν καμιά δεκαριά χιλιάδες για δουλειές του... πισινού, υπάρχουν και οι celebrity trainers. Η γυμνάστρια της Μαντόνα, Νικόλ Γουινχόφερ, βοηθά σελέμπριτι και μη κορίτσια να αποκτήσουν τους πολυπόθητους γλουτούς με τον παραδοσιακό τρόπο, ιδρώνοντας με καθίσματα, πολλά καθίσματα, για να αλλάξει το μέγεθος των οπισθίων. Ενα χαρακτηριστικό πρόγραμμα για μεσούλα-δαχτυλίδι και ανορθωμένους γλουτούς είναι η σανίδα στο ένα χέρι και leg kick.


Mermaid thighs

Αυτή είναι η απάντηση αγανακτισμένων κορασίδων με μεγάλους μηρούς στο thigh gap, το κενό δηλαδή ανάμεσα στα πολύ λεπτά πόδια, που έγινε τάση χάρη στην Αλέξα Τσανγκ. Σελέμπριτι και απλά κορίτσια της διπλανής πόρτας ποστάρουν αρετουσάριστες και άφιλτρες φωτογραφίες των μηρών τους για να προβάλουν ένα πιο θετικό μήνυμα για το σώμα τους - και μεταξύ μας περισσότερο ρεαλιστικό και οικείο. Εικάζεται ότι ο όρος #mermaidthighs ανήκει στην Αγγλίδα σχεδιάστρια Εμα Τζούελς όταν το χρησιμοποίησε ως λεζάντα σε φωτογραφία της.
 
Δεν είναι τυχαίο ότι η «Wall Street Journal» σημειώνει άνοδο στις πωλήσεις της Mattel κατά 23%. Η Mattel είναι η εταιρεία που άλλαξε την Barbie τον Ιανουάριο του 2016 μεταμορφώνοντας το σώμα της ξανθιάς αδύνατης και αψεγάδιαστης κούκλας σε πιο ρεαλιστικό σωματότυπο, μια κούκλα δηλαδή που βγαίνει σε πολλά μεγέθη και χρώματα δέρματος. Τι σημαίνει 23%; Κέρδη 957 εκατομ. δολαρίων.

Kardashian Waist Corset


Η Κιμ και η +χρησιμοποίησαν σφιχτούς κορσέδες για να μειώσουν τις ίντσες της μέσης τους, ειδικά κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Χιλιάδες γυναίκες τις μιμήθηκαν αναζητώντας τη λεπτή μέση, με αποτέλεσμα οι κορσέδες γυμναστικής της Αν Τσέρι να ξεπουλήσουν (και τις συντάκτριες των γυναικείων περιοδικών να γράφουν κομμάτια με τίτλο «Φόρεσα κι εγώ τον κορσέ της Καρντάσιαν στο γυμναστήριο και δες τι συνέβη»).
Η ίδια η Κιμ επιμένει ότι γυμνάζεται καθημερινά σαν πρωταθλητής τρέχοντας 6,5 χιλιόμετρα, κάνοντας σανίδα, σανίδα στο πλάι, σανίδα με ένα πόδι, σανίδα με κάθε δυνατό τρόπο, συν κάμψεις, 1.000 πηδηματάκια με σχοινάκι και πολλές επαναλήψεις κοιλιακών. Καλή τύχη!

Το κορμί που θέλουν οι άντρες

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας, το πιο ποθητό, και με τις ιδανικές αναλογίες σώμα το έχει η Αγγλίδα παρουσιάστρια, ηθοποιός και μοντέλο Κέλι Μπρουκ. Η τέλεια γυναίκα έχει ύψος 1,68 μ. και αναλογίες σώματος 99-63-91 (στήθος, μέση, γοφοί). Αυτό που εκατομμύρια γυναίκες ανά τον πλανήτη θεωρούν «με παραπανίσια κιλά» (π.χ. όταν η Κέλι Μπρουκ ζυγίζει 66 κιλά) ή έστω με καμπύλες είναι το σώμα που η πλειονότητα των αντρών ποθεί. Και είναι επιστημονικά τέλεια.

Σύμφωνα με άλλη πανεπιστημιακή έρευνα, οι άντρες θυμούνται περισσότερες λεπτομέρειες για μια γυναίκα που θα έχει τις αναλογίες του σώματος της Μπρουκ (την ηλικία, το επάγγελμα, το χόμπι, τα πτυχία της). Οι περισσότερες έρευνες συγκλίνουν στο εξής: το πιο ποθητό σώμα είναι εκείνο που η αναλογία μέσης και γοφών είναι 0,70 (δηλαδή οι διαστάσεις της μέσης είναι 70% εκείνης των γοφών). Εκτός από την Κέλι Μπρουκ, την ίδια αναλογία μέσης - γοφών είχε και η Μέριλιν Μονρόε. Οι άντρες πιστεύουν ότι η γυναίκα που διαθέτει αυτές τις αναλογίες είναι γόνιμη και υγιής. Πώς μετράτε τις αναλογίες; Βήμα πρώτο: βρείτε μια μεζούρα και μετρήστε το πιο στενό μέρος της μέσης σας. Βήμα δεύτερο: βρείτε το πιο φαρδύ σημείο των γοφών σας και μετρήστε το. Διαιρέστε τη μέτρηση μέσης με παρονομαστή τη διάσταση γοφών. Καλή τύχη!


Thigh Gap «κενό ανάμεσα στους μηρούς»

Στέλλα Γιαμπουρά



Εβελυν Καζαντζόγλου





Σάσα Μπάστα




Το κενό ανάμεσα στα πολύ λεπτά πόδια έγινε τάση χάρη στην Αλέξα Τσανγκ


Στο Ιντερντ κυκλοφορούν και βίντεο με συμβουλές για το πώς τα κορίτσια μπορούν να επιτύχουν με τρικ το κενό:


Mermaid Thighs «κορμί με μηρούς γοργόνας»


Κέλι Μπρουκ: Διαθέτει το πιο ποθητό, και με τις ιδανικές αναλογίες σώμα, σύμφωνα
με έρευνα του Πανεπιστημίου του Τέξας 




#belfies, (selfies οπισθίων): Το νέο trend, με ιέρεια των social media την Τζεν Σέλτερ







Τζένιφερ Λόπεζ,η πρώτη διδάξασα την booty εμμονή












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης