Στίβεν Σπίλμπεργκ: Μετάνιωσε για τις αλλαγές που έκανε στην ταινία «E.T.» - «Είναι η ιστορία μας»

Στίβεν Σπίλμπεργκ: Μετάνιωσε για τις αλλαγές που έκανε στην ταινία «E.T.» - «Είναι η ιστορία μας»

«Δεν θα έπρεπε να υπάρχει λογοκρισία στις παλιές ταινίες, είναι η κληρονομιά μας» υποστηρίζει ο σκηνοθέτης

stiven-spilmpergk__1_
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μετάνιωσε για τις αλλαγές που έκανε στη διάσημη ταινία του, με τίτλο «E.T.», προκειμένου να μην είναι αντίθετη με τις ευαισθησίες του σήμερα.

Όπως αναφέρει στο Time's 100 Summit ο δημοφιλής σκηνοθέτης, δεν θα έπρεπε να αλλάξει τα όπλα που κρατούσαν στην ταινία οι πράκτορες της κυβέρνησης με... γουόκι τόκι για την επετειακή έκδοση της, με αφορμή τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία της.

Εξηγεί μάλιστα, πως η λογοκρισία σε ταινίες εποχής θα έπρεπε να ξεπεραστεί, καθώς αποτελούν «κληρονομιά» και θα έπρεπε να μένουν ως έχουν. «Ήταν λάθος μου, δεν έπρεπε να το κάνω αυτό. Το ΕΤ είναι προϊόν της εποχής του», είπε χαρακτηριστικά.

«Καμία ταινία δεν πρέπει να αναθεωρηθεί με βάση τις απόψεις και τις ευαισθησίες μας σήμερα. Δεν έπρεπε ποτέ να έχω μπλέξει με τα αρχεία της δουλειάς μου και δεν το συνιστώ αυτό σε κανέναν», συμπλήρωσε στη συνέχεια.


Ο σκηνοθέτης ανέφερε πως κάθε ταινία θα πρέπει να ταιριάζει με την εποχή της, ενώ εξήγησε πως αυτό βοηθά και το κοινό να κατανοήσει το τότε.

«Όλες οι ταινίες μας είναι ένα είδος καθοδήγησης για το πού βρισκόμασταν όταν τις κάναμε, πώς ήταν ο κόσμος τότε και τι έπαιρνε ο κόσμος, όταν κυκλοφορούσαν αυτές οι ταινίες. Οπότε, λυπάμαι πραγματικά που το έκανα», αναφέρει.

Κλείσιμο
Τελευταία, είναι πολλές οι ταινίες που υποβάλλονται σε επεξεργασία, έτσι ώστε σύγχρονοι αναγνώστες να μη βρουν προσβλητικούς όρους ή και γεγονότα που θα τους προκαλούσαν αρνητικά συναισθήματα.

«Κανείς δεν προσπάθησε ποτέ να αφαιρέσει τη σοκολάτα από τον Γουίλι Γουόνκα. Για εμένα είναι ιερό. Είναι η ιστορία μας, η πολιτιστική μας κληρονομιά. Δεν πιστεύω σε αυτή τη λογοκρισία», είπε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης