Τηλεπαιχνίδια για ηθοποιούς από τη νέα σεζόν
tilepaixnidia_nea_sezon_2xr

Τηλεπαιχνίδια για ηθοποιούς από τη νέα σεζόν

Ποια παιχνίδια παίρνουν το πράσινο φως για να συνεχίσουν την επόμενη σεζόν, ποιοι αποχωρούν και ποιοι ετοιμάζονται για τις θέσεις των παρουσιαστών

Ηταν η Μαρία Αλιφέρη εκείνη που έλεγε την ιστορική φράση «λάθος διαφωνείτε!» ως κεντρική παρουσιάστρια στο παιχνίδι «Τα τετράγωνα των αστέρων» το 1980. Η επιτυχία ήταν τόση ώστε η ΥΕΝΕΔ, για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό, άρχισε να προβάλλει έτερο τηλεπαιχνίδι, πάλι με την Αλιφέρη, το «Κάνε ό,τι κάνω», όπου οι παίκτες επιδίδονταν σε μιμήσεις που είχαν σχέση με τα παραδοσιακά επαγγέλματα. Πώς έκλειναν τα σόου; Μα φυσικά με το ιστορικό «Σας αγαπώ!».

Οι ιστορίες από τη διαδρομή των τηλεπαιχνιδιών στην ελληνική τηλεόραση, πολλές και ανεξάντλητες. Και τηρώντας πάντα το αξεπέραστο ρητό «η Ιστορία επαναλαμβάνεται», παιχνίδια επιστρέφουν, παρουσιαστές καθιερώνονται και… ηθοποιοί συνήθως είναι αυτοί οι οποίοι επιλέγονται για να δοκιμαστούν σε κάτι που θέλει σίγουρα λίγη ως πολλή θεατρικότητα.

Η επόμενη χρονιά θα είναι σίγουρα γεμάτη τηλεπαιχνίδια. Λύση οικονομική για τα κανάλια και ανώδυνη συνάμα, ενώ για τους τηλεθεατές απόλαυση να παίζεις από το σπίτι ακόμη κι αν χάνεις.

Ραντεβού στο σήμερα

Ηδη για την επόμενη χρονιά το πράσινο φως, έστω και άτυπα, έχει δοθεί στα περισσότερα που προβλήθηκαν φέτος, ενώ αναμένεται να μπουν και άλλα στον χορό από τον Σεπτέμβριο.

Στον ΑΝΤ1, για παράδειγμα, η συνταγή παραμένει ίδια και απαράλλαχτη. Το ιστορικό «Ρουκ Ζουκ» συνεχίζει να είναι πρώτο σε τηλεθέαση στη ζώνη του και η Ζέτα Μακρυπούλια να είναι η παρουσιάστρια που το ανανέωσε σημαντικά διαδεχόμενη τη Μαίρη Μηλιαρέση που το πρωτοπαρουσίασε στο MEGA. Το «5Χ5» μέχρι τώρα το παρουσίαζε ο Μάρκος Σεφερλής, όμως μετά τη μεταγραφή του στον ΣΚΑΪ αναζητείται διάδοχος και μέχρι στιγμής σαφές προβάδισμα έχει η Κατερίνα Ζαρίφη.

Σταθερό -και λογικό είναι- θα μείνει ένα παλιό αλλά κλασικό παιχνίδι γνώσεων, το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να θέτει τις ερωτήσεις και τους παίκτες να προσπαθούν μέσα από τις σωστές απαντήσεις να κερδίσουν χρηματικά ποσά. Στο παρελθόν στην καρέκλα του παρουσιαστή κάθισαν κάποιοι ηθοποιοί, με πιο επιτυχημένο τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος άφησε το στίγμα του.

Στον ALPHA η αποχώρηση του Χρήστου Φερεντίνου από το κανάλι μετά από έναν επιτυχημένο κύκλο συνεργασίας αφήνει το παιχνίδι «Deal» «ακέφαλο». Ο σταθμός κάνει ραντεβού με τους υποψήφιους αντικαταστάτες και αν το τηλεπαιχνίδι, του οποίου τα δικαιώματα διατηρεί το κανάλι, συνεχιστεί σε καθημερινή βάση, τότε στα τέλη της εβδομάδας θα ξέρουμε ποιος θα το παρουσιάζει. Υπάρχει όμως και πιθανότητα να δούμε ένα άλλο παλιό και καλό παιχνίδι που παρουσίαζε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, το «Πιο μεγάλο παζάρι», ή αλλιώς το παιχνίδι εκείνο όπου το δίλημμα «το κουτί ή την κουρτίνα» ακούγεται σαν λούπα. Αν αυτό δεν προχωρήσει για καθημερινό πρόγραμμα, τότε εξετάζεται το σενάριο του Σαββατοκύριακου στη ζώνη πριν το δελτίο ειδήσεων.

Το STAR πάντα αγαπούσε τα τηλεπαιχνίδια και τα συναισθήματα δεν αλλάζουν την επόμενη σεζόν. Αλλωστε ο «Τροχός της τύχης» είναι από τα πλέον ιστορικά format, όπου με σύνθημα «όποιος γυρίζει, κερδίζει» η ζώνη των 8 γνωρίζει μεγάλες δόξες. Στο τιμόνι της παρουσίασης είναι πάντα ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ικανός, έμπειρος και ο καταλληλότερος για το συγκεκριμένο. Το παιχνίδι εκτός από πολλά χρήματα και δώρα έχει μοιράσει και αρκετά αυτοκίνητα.

Το μεσημέρι η συνταγή δεν αλλάζει και ας αποχώρησε η παρουσιάστρια. Το «Shopping Star» είναι και θα παραμείνει η αποθέωση της γυναίκας της διπλανής πόρτας που απολαμβάνει δίχως ενοχές shopping και πασαρέλα και στο τέλος αποθεώνεται και λόγω τηλεοπτικής παρουσίας. Η Βίκυ Καγιά, η οποία παρουσίαζε το παιχνίδι όλα τα χρόνια της προβολής του, αποχώρησε και αναζητείται διάδοχος από τον χώρο της μόδας. Μάλλον στη Ζενεβιέβ Μαζαρί θα πέσει ο κλήρος ή σε πρόσωπο-έκπληξη.

Αθόρυβα αλλά σταθερά οι «100» με τον Λάμπρο Φισφή κέρδισαν έδαφος και το εισιτήριο για την επόμενη σεζόν, ενώ και το αουτσάιντερ «Cash or Trash» πέτυχε τον στόχο του και με το παραπάνω, με αποτέλεσμα η Δέσποινα Μοιραράκη και οι πολύ καλοί συνεργάτες της να παίρνουν το εισιτήριο για την επόμενη χρονιά.

Ανοιγμα στον τομέα των τηλεπαιχνιδιών κάνει και ο ΣΚΑΪ, ο οποίος εντάσσει δύο παλιά και γνώριμα τηλεπαιχνίδια στο πρόγραμμά του. Πρόκειται για τον «Μονομάχο», ο οποίος μετά από χρόνια τηλεοπτικής αγρανάπαυσης κάνει δυνατό comeback στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού. Με δυνατό δίδυμο στην παρουσίαση, τον Μάρκο Σεφερλή και τον Εκτορα Μποτρίνι, έρχεται στο Φάληρο και το «Η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από τη δική σου». Παλιότερα το συγκεκριμένο παιχνίδι το είχε παρουσιάσει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1. Το «My style rocks», ένα χορταστικό σε διάρκεια τηλεπαιχνίδι μόδας, όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει την πορεία του μέσα στην επόμενη σεζόν.

Στο MEGA, η επιτυχία του «The Chase» με τη Μαρία Μπεκατώρου δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις. Αν και το πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι γνώσεων προβάλλεται επτά ημέρες την εβδομάδα, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει με άλλο ανάλογο πρόγραμμα, σημειώνει υψηλή τηλεθέαση και θεωρείται και κορυφαίο στο είδος του καθώς οι ερωτήσεις είναι αρκετά «ψαγμένες» και ευρέος φάσματος, ενώ ιδιαίτερα εύστοχη θεωρείται η επιλογή των chasers.

Τέλος, στη ΕΡΤ το «Βρες τη λέξη» με παρουσιαστή τον Γιώργο Καραμίχο είναι το μοναδικό που θα συνεχιστεί, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια τηλεόραση αναζητά κι ένα ακόμη στη θέση του «Αδύναμου κρίκου» και ακούγεται πως κάποιο format του BBC ίσως να είναι η τελική επιλογή.

Με αφετηρία το 1983

Τα τηλεπαιχνίδια και τα πρόσωπα που τα παρουσίασαν, από την πρεμιέρα τους στην ελληνική τηλεόραση, από τη Μαρία Αλιφέρη και τη Μαίρη Χρονοπούλου έως τη Βάσια Τριφύλλη και την Ελενα Ακρίτα, έχουν γράψει τη δική τους επιτυχημένη ιστορία.

Το μακρινό πλέον 1983, πολύ πριν αρχίσει να δίνει ωραίες συμβουλές για καλά κοντινά πλάνα, η Μαίρη Χρονοπούλου προσκαλούσε το κοινό σε ένα «Μπάσκετ των γνώσεων» στην ΕΡΤ2, η Πέγκυ Σταθακοπούλου καλούσε τους τηλεθεατές σε «Μονομαχίες», ενώ «Πίσω από τις λέξεις» δεν κρυβόταν μόνο ο Αλέξης αλλά και η Γωγώ Ατζολετάκη, μία από τις ωραιότερες Ελληνίδες. Το 1971 η υπέροχη Μπέτυ Λιβανού μας προσκαλούσε, όσους τουλάχιστον είχαν γεννηθεί, να παίξουμε στο «Μυστικό της Colgate», ενώ η Κατιάνα Μπαλανίκα προκαλούσε με την «Τόμπολα των γνώσεων» το 1989 μαζί με τον Δημήτρη Πιατά.

Από τα πλέον επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια της δεκαετίας του 1980 ήταν το «Ζωντανό σταυρόλεξο» το οποίο παρουσίαζε η Ξένια Καλογεροπούλου - η διάρκειά του ξεπέρασε τα 3 χρόνια. Για τέσσερα χρόνια (από το 1986 ως το 1989) η Λιάνα Κανέλλη έχοντας δίπλα της τον Γιώργο Μπαμπινιώτη και τους ηθοποιούς Χρυσούλα Διαβάτη, Μιχάλη Μητρούση και Τάσο Υφαντή αναρωτιόταν «Ομιλείτε ελληνικά;». Η Βάσια Τριφύλλη ήταν η εθνική μας προξενήτρα. Το 1991 με το «Ραντεβού στα τυφλά» δημιουργεί τη δική της σχολή στο είδος, ενώ το άνοιγμα του σακακιού της όπως και η υπόκλιση προς τους τηλεθεατές την έστεψαν βασίλισσα στις καρδιές μας. «Τοίχε τζους!». Το 1997 παρουσίασε στο MEGA την «Ωρα την καλή», ένα από τα εντυπωσιακότερα σόου, με τα ζευγάρια να προσπαθούν να αποδείξουν τον έρωτά τους.

Το 1996 η Τζοβάνα Φραγκούλη έλεγε «Πες το και θα γίνει». Και έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια της εποχής. Τα γαλάζια μάτια της, το κοντό ξανθό μαλλί και η αυστηρή φράση «Λυπάμαι πολύ, είστε ο πιο αδύναμος κρίκος» είναι τα συστατικά του συναρπαστικού «Αδύναμου κρίκου» με την Ελενα Ακρίτα. Το 2008 η Σοφία Αλιμπέρτη παρουσίασε στον ΑΝΤ1 ένα πολύ διαφορετικό τηλεπαιχνίδι. Αναρωτήθηκε «Είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο;», όπου ένας παίκτης ερχόταν αντιμέτωπος με 10 ερωτήσεις από τα βιβλία του δημοτικού σχολείου και είχε για βοηθούς 5 δεκάχρονους συμμαθητές.

Φυσικά στο συγκεκριμένο πεδίο διέπρεψαν και πολλές εστεμμένες. Το 1998 η Σταρ Ελλάς Μαρίνα Τσιντικίδου έκανε «Bazzz» στο MEGA. Μία ακόμα εστεμμένη, η Μάνια Ντέλου, το 2000 στο ALTER ήταν ξεκάθαρη: «Ολα ή τίποτα». Η εκρηκτική Γωγώ Μαστροκώστα το 2003 παρουσίασε στον ALPHA το «Παίξε, Γωγώ, παίξε», ενώ η Βίκυ Καγιά αναρωτιόταν αν «Είσαι μέσα» το 2008 στον ALPHA υπό τις οδηγίες του Στέφανο Σαρτίνι και τη συμμετοχή πολλών επωνύμων.

Η Γιολάντα Διαμαντή διαδέχθηκε στην παρουσίαση τον μετρ του είδους Μίλτο Μακρίδη και ανέλαβε το παιχνίδι «Ο καλύτερος κερδίζει» στον ΑΝΤ1 που προβλήθηκε από το 1994 ως το 1997, ενώ το 1999 αναλαμβάνει το «Τζόκερ».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο πατέρας μου με χτύπησε γιατί δεν ήθελε τη μαντίλα αλλά τον αγαπάω, λέει η 24χρονη που ασπάστηκε το Ισλάμ


Ποιος είναι ο Μίνως Διγενής, ο αρχιτέκτονας πίσω από το νέο ΜΙΝΙΟΝ


H μία asexual, η άλλη με αγόρι: Σιαμαίες δίδυμες εξηγούν πώς «λειτουργεί» η προσωπική τους ζωή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης