Άντρια Ράιζμπορο: Η υποψήφια για Όσκαρ που έγινε η πέτρα ενός παρ’ ολίγον σκανδάλου

Άντρια Ράιζμπορο: Η υποψήφια για Όσκαρ που έγινε η πέτρα ενός παρ’ ολίγον σκανδάλου

Τώρα πια όλοι τη γνωρίζουν - και μάλλον για τους λάθος λόγους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
andrea_riseborough_arthro
Η Αντρια Ράιζμπορο ανήκει στην κατηγορία των ηθοποιών που υπηρετούν το θέατρο και τον κινηματογράφο χωρίς τυμπανοκρουσίες, κρατώντας χαμηλά το προφίλ και ψηλά τον πήχη των ερμηνειών τους.

Γεννημένη πριν από 42 χρόνια στο Νιουκάστλ, έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο της το 2006 με έναν μικρό ρόλο στην ταινία «Venus». Πριν μπλεχτεί στα πλοκάμια της υποκριτικής, έβγαζε το ψωμί της ως ακροβάτις, τίμια και κοπιαστική εργασία που βασίστηκε στην ευλυγισία της.
shutterstock_2205558937
Ανάλογη ευλυγισία επέδειξε και ως ηθοποιός, ερμηνεύοντας διαφορετικούς χαρακτήρες σε ταινίες όπως «Birdman», «Oblivion», «Ο Θάνατος του Στάλιν», «Νυκτόβια Πλάσματα» και «Αμστερνταμ». Εδώ που τα λέμε, από τη στιγμή που πάτησε πρώτη φορά το πόδι της σε πλατό, δεν σταμάτησε να παίζει σε ταινίες. Παρά την εργασιομανία της, όμως, και παρότι τόσο οι κριτικοί όσο και οι συνάδελφοί της αναγνώριζαν σε κάθε νέο ρόλο το ταλέντο της, το ευρύ κοινό δεν της είχε δώσει την απαιτούμενη σημασία.

Κλείσιμο
Και ξαφνικά τη μάθαμε όλοι με την αναπάντεχη υποψηφιότητά της για Οσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην indie ταινία «To Leslie» που ελάχιστοι και ως επί το πλείστον ψαγμένοι σινεφίλ είχαν πληρώσει εισιτήριο για να τη δουν.
To_Leslie_3
Ενδεχομένως ούτε τα μέλη της Ακαδημίας την είχαν δει, ωστόσο την προσοχή τους στην πρωταγωνίστρια τράβηξαν τα εγκωμιαστικά tweets της ελίτ του Χόλιγουντ, από τον Εντουαρτ Νόρτον και την Κέιτ Γουίνσλετ μέχρι την Εϊμι Ανταμς και την Γκουίνεθ Πάλτροου, που έσπασε το κοντέρ της υμνολογίας γράφοντας «η Αντρια θα έπρεπε να κερδίσει όλα τα βραβεία, ακόμα και αυτά που δεν έχουν εφευρεθεί».

Κάπως έτσι το αουτσάιντερ προσγειώθηκε στην πεντάδα των υποψηφίων, πετώντας έξω από το κάδρο φαβορί όπως η Βαϊόλα Ντέιβις και η Μάργκοτ Ρόμπι. Είναι πλέον γνωστός ο σάλος που ξέσπασε και οι απορίες που δημιουργήθηκαν για το κατά πόσο οι επιλογές των μελών της Ακαδημίας επηρεάζονται από μια δράκα tweets - τα οποία ωστόσο αναπαράχθηκαν μετά μανίας.
shutterstock_1334828954
Η υποψηφιότητα της Ράιζμπορο αμφισβητήθηκε, κινδύνεψε να αποσυρθεί, αλλά τελικά η Ακαδημία, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, απεφάνθη ότι όλα έγιναν όπως θα έπρεπε και ότι η Βρετανή ηθοποιός θα περπατήσει στο κόκκινο χαλί με δόξα και τιμή.

Το χρυσό αγαλματίδιο μπορεί να μην το κερδίσει -λόγω Κέιτ Μπλάνσετ-, αλλά, σύμφωνα με τους ειδήμονες, αυτή την υποψηφιότητα την άξιζε και με το παραπάνω.


Photo credits: SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE / SHUTTERSTOCK

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης για Τέμπη: Συγγνώμη προσωπική, αλλά και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν

Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου: Χρυσός και πάλι ο Τεντόγλου!

Σε αργία ο σταθμάρχης και ο προϊστάμενός του από την πρώτη στιγμή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης