Όσκαρ: Η Ακαδημία διεξάγει έρευνα για την υποψηφιότητα της Άντρια Ράιζμπορο

Όσκαρ: Η Ακαδημία διεξάγει έρευνα για την υποψηφιότητα της Άντρια Ράιζμπορο

Φημολογείται πως ο σκηνοθέτης της ταινίας που πρωταγωνιστεί η ηθοποιός επικοινώνησε με όλους τους Χολιγουντιανούς σταρ, ζητώντας τους να δουν την ταινία και να την προωθήσουν

oskar
Η φετινή τελετή απονομής των Όσκαρ φαίνεται πως θα προκαλέσει αίσθηση πριν καν πραγματοποιηθεί.

Ύστερα από πρόσφατη απόφαση της Ακαδημίας, θα διεξαχθεί έρευνα, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι ο διαγωνισμός των βραβείων πραγματοποιείται με δίκαιο και ηθικό τρόπο και οι υποψήφιοι έχουν επιλεχθεί σωστά.

Η αφορμή για την εν λόγω έρευνα ήταν η υποψηφιότητα της Αγγλίδας ηθοποιού, Άντρια Ράιζμπορο για την ερμηνεία της στην ταινία «To Leslie». Ο λόγος ήταν το γεγονός ότι λίγοι γνώριζαν την ίδια, αλλά και την indie ταινία στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

TO LESLIE - Official Trailer

Στην ανακοίνωσή της, η Ακαδημία δεν κατονόμασε την ηθοποιό, όμως έδωσε στο κοινό να καταλάβει πως μάλλον, κάτι συνέβη με την υποψηφιότητά της.

«Είναι ο σκοπός της Ακαδημίας να σιγουρέψει πως ο διαγωνισμός των βραβείων πραγματοποιείται με έναν δίκαιο και ηθικό τρόπο και δεσμευόμαστε να το βεβαιώσουμε σε μία συμπεριληπτική διαδικασία βραβείων. Θα διεξάγουμε μία έρευνα σχετικά με τις διαδικασίες προώθησης γύρω από τους φετινούς υποψηφίους, για να επιβεβαιώσουμε πως κανένας κανόνας δεν παραβιάστηκε και να ενημερωθούμε αν χρειάζονται αλλαγές στους κανόνες σε μία εποχή που κυριαρχούν τα social media και η ψηφιακή επικοινωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των διαδικασιών υποψηφιοτήτων και ψηφοφορίας και υποστηρίζουμε τις αυθεντικές απλές προωθήσεις για καταπληκτικές ερμηνείες», γράφει η ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Η ταινία της είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, η οποία δεν αναφέρθηκε καν στις Χρυσές Σφαίρες ή στα βραβεία «Screen Actors Guild». Σύμφωνα με το LA Times, υπάρχουν αμφιβολίες στον τρόπο με τον οποίο προωθήθηκε η ταινία από τον σκηνοθέτη, Μάικλ Μόρις και της συζύγου του και ηθοποιού, Μέρι ΜακΚόρμακ.



Φημολογείται πως το ζευγάρι επικοινώνησε με όλους τους Χολιγουντιανούς σταρ, ζητώντας τους να δουν την ταινία και να την προωθήσουν στα social media.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν οι Μίρα Σορβίνο, Κόρτνεϊ Κοξ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Σαρλίζ Θέρον, Κέιτ Γουίνσλετ, Ρόζι Ο' Ντόνελ και Τζένιφερ Άνιστον. Οι ηθοποιοί προώθησαν την ταινία είτε μέσω των social media, είτε μέσω κάποιων events που πραγματοποίησε.

Αυτό που φάνηκε παράξενο στην Ακαδημία ήταν ότι πολλές από τις αναρτήσεις των διασήμων είχαν παρόμοιες διατυπώσεις, γράφοντας σχεδόν όλοι πως πρόκειται για μία «μικρή ταινία με τεράστια καρδιά».




Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η άγρια πολιτική κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Θεοδωρικάκου για τη διαφθορά στην ΕΛΑΣ


Τζορτζ Κλούνεϊ: Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας που του παρέλυσε το μισό πρόσωπο


Καιρός: Καταιγίδες σήμερα στα νότια - Πότε θα χιονίσει σε χαμηλά υψόμετρα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης