Όστιν Μπάτλερ, o άξιος διάδοχος του «Elvis»

Όστιν Μπάτλερ, o άξιος διάδοχος του «Elvis»

Αν ο «Βασιλιάς» ζούσε σήμερα, μάλλον θα συμφωνούσε με την Ακαδημία των Οσκαρ, ότι ο 31χρονος ηθοποιός τον ενσάρκωσε υποδειγματικά

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
austin-butler
O Οστιν Μπάτλερ μάλλον δεν φανταζόταν ποτέ ότι μια μέρα θα φορούσε το καλό του σμόκιν και θα περπατούσε στο κόκκινο χαλί των πιο έγκριτων κινηματογραφικών θεσμών ως ένας από τους υποψήφιους για βραβεία. Και μπορεί να μην κέρδισε το Bafta, αλλά γύρισε σπίτι του με τη Χρυσή Σφαίρα και έχει βάσιμες ελπίδες να κρατήσει στα χέρια του το Οσκαρ. Και όλα αυτά χάρις στον Πρίσλεϊ και την ταινία που γράφτηκε στα μέτρα του, «Elvis».

Γεννημένος στην Καλιφόρνια πριν από 31 χρόνια -αν και λόγω baby face φαίνεται πιτσιρικότερος-, ο Μπάτλερ έγινε σταρ της Nickelodeon και της Disney από τα 13 του, παίζοντας σε δεκάδες τηλεταινίες και σειρές αποκλειστικά παιδικής και εφηβικής κατανάλωσης. Ο πρώτος σοβαρός ρόλος του σε κινηματογραφική ταινία που απευθυνόταν σε ενήλικο κοινό με σινεφίλ απαιτήσεις ήταν αυτός του Τεξ Γουάτσον, του πρωτοπαλίκαρου του Τσάρλς Μάνσον, στο ταραντινικό «Κάποτε... στο Χόλιγουντ», το 2019. Το λες και κολύμπι στα βαθιά μετά τα εφηβικά του τσαλαβουτήματα.
austin-butler-3

Και έπειτα ήρθε ο «Elvis». Ο Μπαζ Λούρμαν, που έχει υπογράψει το σενάριο και τη σκηνοθεσία αρκετών αξιομνημόνευτων ταινιών -από τον «Ρωμαίο και Ιουλιέτα» και το «Australia» μέχρι τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» και το «Moulin Rouge»- και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα κορυφαία ονόματα του Χόλιγουντ, διέκρινε στον Μπάτλερ αυτό που θα έβλεπε σύντομα και ο υπόλοιπος κόσμος: μεγάλο ταλέντο. Τουλάχιστον για να υποδυθεί τον Πρίσλεϊ.
Baz Luhrmann’s ELVIS | Official Trailer

Ο Μπάτλερ τραγουδάει και χορεύει σαν τον Ελβις -ή ό,τι πλησιέστερο σε Ελβις, γιατί σε τελική ανάλυση ένας ήταν ο Πρίσλεϊ- και υποδύεται υποδειγματικά τον άνθρωπο που έμεινε στην Ιστορία της μουσικής ως «ο Βασιλιάς». Φήμες λένε ότι ακόμα και τώρα που έχουν τελειώσει τα γυρίσματα και η ταινία πουλάει τρελά εισιτήρια στις κινηματογραφικές αίθουσες του πλανήτη από τις αρχές του καλοκαιριού, ο Μπάτλερ εξακολουθεί να μιλάει με τη φωνή του Ελβις. Τέτοια ταύτιση.
austin-butler-2
Κλείσιμο

«Για τρία ολόκληρα χρόνια, όσο κράτησαν η προετοιμασία και τα γυρίσματα, δεν υπήρχε συζήτηση που να έκανα, ταινία που να έβλεπα ή βιβλίο που να διάβαζα που να μην είχε σχέση με τον Ελβις. Εγινε μέρος του εαυτού μου και πλέον πιστεύω ότι θα έχω για πάντα λίγο Ελβις στο DNA μου», εξήγησε ο ίδιος - μάλλον με τη φωνή του Πρίσλεϊ.

Σε άλλα νέα, η εκλεκτή της καρδιάς του τους τελευταίους μήνες είναι η Κάια Γκέρμπερ. Ωραίο και φωτογενές ζευγάρι, από αυτά που θα τραβήξουν σαν μαγνήτης τα παπαρατσικά φλας στο κόκκινο χαλί των Οσκαρ. Με ή χωρίς το χρυσό αγαλματίδιο.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: VALERIE MACON / AFP / VISUALHELLAS.GR / SHUTTERSTOCK
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης