Κάνιε Γουέστ: Εκτός από το «κλαμπ των δισεκατομμυριούχων» - Στη θέση του η Ριάνα

Κάνιε Γουέστ: Εκτός από το «κλαμπ των δισεκατομμυριούχων» - Στη θέση του η Ριάνα

Το «διαζύγιο» με την Adidas φαίνεται πως θα του στοιχίσει πολύ ακριβά - Στη θέση του η τραγουδίστρια, με την καθαρή αξία της περιουσίας της, να ανέρχεται στο 1,4 δισ. δολάρια

rihanna_west_arthro
Μετά τη διακοπή της συνεργασίας του με την Adidas, ο Κάνιε Γουέστ δεν ανήκει πλέον στο «κλαμπ των δισεκατομμυριούχων». Ο ράπερ έχασε τον τίτλο του, αφού το δημοφιλές brand αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία τους, μετά τα αντισημιτικά σχόλια που έκανε στα social media.

«Έπειτα από εμπεριστατωμένη εξέταση, η εταιρεία έλαβε την απόφαση να βάλει τέλος αμέσως στη σύμπραξη με τον Γε», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο όμιλος. «Η Adidas δεν ανέχεται τον αντισημιτισμό ούτε οποιαδήποτε άλλη μορφή λόγου μίσους», προσθέτει.

Η πληροφορία ότι το συμβόλαιο του Γουέστ βρισκόταν «υπό εξέταση», είχε γίνει γνωστή από τις αρχές του Οκτωβρίου, ωστόσο η δημοφιλής μάρκα αθλητικών ειδών, φέρεται και επίσημα πλέον, να πήρε τη δυσμένη για τον καλλιτέχνη απόφαση. Η συμφωνία του Κάνιε Γουέστ με τη γερμανική εταιρεία του απέφερε «καθαρά» 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Η επίσημη ιστοσελίδα της Forbes ισχυρίζεται πως η αξία της περιουσίας του, χωρίς τη συμφωνία του με την Adidas, θα ανερχόταν στα 400 εκατ. δολάρια.

Η συνεργασία του ράπερ με την Adidas ξεκίνησε το 2013, όταν κυκλοφόρησαν από κοινού το brand, «Yeezy». Ωστόσο, δεν ήταν αυτή η μόνη εταιρεία που σταμάτησε τη συνεργασία της με τον ράπερ. Οι GAP, Balenciaga και Vogue προχώρησαν στην ίδια κίνηση.

Αυτόματα, τα έσοδα του ράπερ μειώνονται, καθώς οι συμφωνίες του με τα εν λόγω brands ήταν αυτές που τον βοήθησαν να «χτίσει την αυτοκρατορία του» και να ακολουθεί ένα πολυτελές lifestyle. Αυτή τη στιγμή, τη θέση του στο «κλαμπ των δισεκατομμυριούχων» πήρε η Ριάνα, με την καθαρή αξία της περιουσίας της να ανέρχεται στο 1,4 δισ. δολάρια. 

Κλείσιμο

Η 34χρονη σταρ της R&B εκτός από τραγουδίστρια είναι και επιτυχημένη επιχειρηματίας στον χώρο των καλλυντικών, με την εταιρία της οποίας είναι συνιδιοκτήτρια, να της φέρνει πολλά έσοδα.

Εκτός από τον τίτλο του Forbes, η Ριάνα είναι και η πρώτη δισεκατομμυριούχος με καταγωγή από τα Μπαρμπέιντος, αλλά και η πρώτη γυναίκα κάτω των 40 ετών, η οποία βρέθηκε στη λίστα με τις Αμερικανίδες γυναίκες δισεκατομμυριούχους, χάρη στη σειρά καλλυντικών της και στο 30% που διατηρεί στη σειρά της με εσώρουχα.

Το «διαζύγιο» με την Adidas

Η πληροφορία ότι το συμβόλαιο του Γουέστ βρισκόταν «υπό εξέταση», είχε γίνει γνωστή από τις αρχές του Οκτωβρίου, ωστόσο η δημοφιλής μάρκα αθλητικών ειδών, φέρεται και επίσημα πλέον, να πήρε τη δυσμένη για τον καλλιτέχνη απόφαση.

Τις πληροφορίες για τον τερματισμό της συνεργασίας μεταξύ του Γουέστ και της Adidas μετέδωσε πρώτο το Bloomberg επικαλούμενο ανθρώπους της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η απόφαση της Adidas λήφθηκε έπειτα από εβδομάδες διαβουλεύσεων εντός της εταιρείας, η οποία την τελευταία δεκαετία δημιούργησε τη σειρά Yeezy, ένα brand που αντιπροσωπεύει έως και το 8% των συνολικών πωλήσεων της. Όπως ανέφερε πάντως μία πηγή στο πρακτορείο, η γερμανική εταιρεία θεωρεί ότι κατέχει τα πνευματικά δικαιώματα των εν λόγω προϊόντων της συνεργασίας και θα μπορούσε να συνεχίσει να παράγει τα μοντέλα.

Μεταξύ άλλων, ο Κάνιε Γουέστ είχε κατηγορήσει την Adidas για αντιγραφή των ιδεών του και κακοδιαχείριση της επωνυμίας, ενώ είχε χλευάσει τον απερχόμενο CEO Κάπερ Ροστρεντ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά της, η Adidas είχε αναφέρει ότι έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να επιλύσει προβλήματα με τον Κάνιε Γουέστ ιδιωτικά, αλλά απέτυχε.

Τα αντισημιτικά σχόλια του Κάνιε Γουέστ
Τα αντισημιτικά σχόλια του Κάνιε Γουέστ, είχαν ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του στο Twitter και στο Instagram, όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία Meta στις 9 Οκτωβρίου.

Σε συνέντευξή του στον Πιρς Μόργκαν, ο 45χρονος ράπερ υποστήριξε αρχικά ότι δεν είναι αντισημίτης επειδή είναι και ο ίδιος Εβραίος, «όπως το αίμα του Χριστού».

Ωστόσο, στη συνέχεια άρχισε να αναλύει το πώς ο εβραϊκός λαός ελέγχει όλες τις εκφάνσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας. Ο Γουέστ κατηγόρησε μάλιστα τους «Εβραίους σιωνιστές» για τις πρόσφατες ειδήσεις σχετικά με το πώς η πρώην σύζυγός του Κιμ Καρντάσιαν και ο πρώην φίλος της Πιτ Ντέιβιντσον κάνουν σεξ μπροστά σε ένα τζάκι.
The Kanye 'Ye' West Interview With Piers Morgan

«Οι Εβραίοι έχουν κάνει κτήμα τους τη φωνή των μαύρων» είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Είτε είναι μέσα από εμάς, που φοράμε το πουκάμισο Ralph Lauren, είτε έχουμε έναν Εβραίο μάνατζερ, είτε έχουμε υπογράψει σε μια εβραϊκή ομάδα μπάσκετ, είτε κάνουμε μια ταινία σε μια εβραϊκή πλατφόρμα, όπως η Disney. Σέβομαι αυτό που έχει κάνει ο εβραϊκός λαός και το πώς ένωσε τους ανθρώπους του», ενώ τόνισε πως τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης τον απέκλεισαν.

Όταν ο παρουσιαστής Πιρς Μόργκαν του επισήμανε ότι τα ρατσιστικά σχόλια παραμένουν ρατσιστικά είτε έχουν ως αποδέκτες Εβραίους, είτε Μαύρους, – τους δικούς του ανθρώπους, όπως είπε χαρακτηριστικά- είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ανθρώπων, ο ράπερ επέμεινε στους ισχυρισμούς του:

«Ναι γνωρίζω ότι είναι ρατσιστικό το σχόλιο. Γι’ αυτό το έκανα. Πολεμώ τη φωτιά με τη φωτιά» είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σε σχόλιό του ότι πρέπει να πεθάνουν οι Εβραίοι.



Ειδήσεις σήμερα:

Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ως νομικό γεγονός


Η «κόκκινη γραμμή» Μητσοτάκη με τη διαγραφή Πάτση και το νέο μοντέλο διαχείρισης κρίσεων


Επίθεση με καυστικό υγρό στο Ηράκλειο: Το πρωί στα δικαστήρια Ηρακλείου η 38χρονη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης