Χόλιγουντ: Γουίλ Σμιθ, Λίαμ Νίσον, Τζον Τραβόλτα και άλλοι πέντε σταρ που απέρριψαν σπουδαίους ρόλους

Χόλιγουντ: Γουίλ Σμιθ, Λίαμ Νίσον, Τζον Τραβόλτα και άλλοι πέντε σταρ που απέρριψαν σπουδαίους ρόλους

Κάποιοι ηθοποιοί αποφάσισαν να πουν «όχι» σε ταινίες, που τελικά αποδείχτηκαν μεγάλες επιτυχίες - Τι τους οδήγησε στη... λάθος απόφαση

smith-neeson-travolta-0
Πολλοί από τους φανταστικούς χαρακτήρες των επιτυχημένων ταινιών, αγαπήθηκαν πολύ και ταυτίστηκαν με τους ηθοποιούς, που τους ενσάρκωσαν. Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί τον Φόρεστ Γκαμπ, χωρίς τον Τομ Χανκς ή τον Νίο από το Matrix, ως γυναίκα;

Κι όμως, παραλίγο να συμβεί και αυτό γιατί, κάποιοι άλλοι απέρριψαν αυτούς τους ρόλους.

Δείτε παρακάτω 8 χολιγουντιανούς ηθοποιούς, που απέρριψαν σπουδαίους ρόλους της μεγάλης οθόνης.

Η Ντρου Μπάριμορ «σπάει» το κατεστημένο
drew


Είναι γεγονός, ότι η Ντρου Μπάριμορ απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο «Scream» και αντ' αυτού επέλεξε να είναι το κορίτσι, που δολοφονείται στην αρχή της ταινίας.

Η ίδια, σε παλαιότερη συνέντευξή της, εξήγησε τα εξής: «Στο είδος των ταινιών τρόμου, εκείνο που με εκνεύριζε περισσότερο απ’ όλα, ήταν, ότι πάντα ήξερα, πως ο βασικός χαρακτήρας θα τα κατάφερνε στο τέλος» είπε στον οικοδεσπότη των «Hot Ones», Σον Έβανς, το 2020.

«Αυτό που ήθελα να κάνω είναι να αφαιρέσω αυτή την αίσθηση άνεσης. Ρώτησα αν θα μπορούσα να είμαι η Κέισι Μπέκερ, ώστε να αποδείξουμε, ότι αυτός ο κανόνας δεν ισχύει σε αυτήν την ταινία», πρόσθεσε.

Ο Ντι Κάπριο... ο επιρρεπής

dicaprio


Έρχόμενος από τον Τιτανικό, που απογείωσε την καριέρα του, ο Ντι Κάπριο, είχε ήδη υπογράψει για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «American Psycho» του 2000. Χωρίς να έχει δώσει ακόμη και σήμερα καμία εξήγηση, «έσκισε» τα συμβόλαια και απέρριψε τον ρόλο. Η μόνη, που είχε να σχολιάσει κάτι πάνω σε αυτό, ήταν η μία εκ των σεναριογράφων, Γκινεβέρ Τέρνερ, η οποία θεώρησε, ότι η δημοσιογράφος Γκλόρια Στάινεμ προέτρεψε τον Ντι Κάπριο να μην παίξει στην ταινία.

Η σεναριογράφος είχε πει στο Vice το 2020: «Ένας φίλος μου είπε, ότι η Γκλόρια Στάινεμ πήγε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο να παρακολουθήσουν ένα παιχνίδι των Yankees και πιστεύω, ότι του είπε: ΄΄Σε παρακαλώ μην κάνεις αυτήν την ταινία. Ξεκινώντας από τον Τιτανικό, υπάρχει ένας ολόκληρος πλανήτης γεμάτος 13χρονα κορίτσια, που περιμένουν να δουν τι θα κάνεις στη συνέχεια, και εσύ πρόκειται να παίξεις σε μια ταινία που θα έχει φρικτή βία κατά των γυναικών΄’». Αυτό παραμένει μέχρι και σήμερα άλυτο μυστήριο, αφού κανείς δεν έχει βγει να επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και να αμφισβητήσει κάτι.


Ο Γουίλ Σμιθ ήταν λίγο παραπάνω ρομαντικός απ’ όσο έπρεπε...
smith
Κλείσιμο


Το 2015, ο Γουίλ Σμιθ επιβεβαίωσε στο «The Hollywood Reporter», ότι πράγματι απέρριψε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην οσκαρική ταινία «Django Unchained».

«Επρόκειτο για τη δημιουργική κατεύθυνση της ιστορίας», τόνισε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Για μένα, είναι τόσο υπέροχη η ιστορία όσο θα ήθελε ο καθένας: ένας άντρας που μαθαίνει πώς να σκοτώνει για να σώσει τη γυναίκα του που έχει συλληφθεί ως σκλάβα».

Στη συνέχεια, ο Σμιθ αποκάλυψε, ότι είχε κάποιες διαφωνίες, όσον αφορά την πλοκή, αλλά δεν τα βρήκαν με τον σκηνοθέτη, Κουέντιν Ταραντίνο. «Ήθελα να κάνω τη μεγαλύτερη ιστορία αγάπης που είχαν δει ποτέ οι Αφροαμερικανοί», εξομολογήθηκε.

Ο Λίαμ Νίσον επέλεξε… τον γάμο!
neeson


Ο ρόλος του James Bond, έχει διεκδικηθεί από πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ, αλλά ο Λίαμ Νίσον «πέταξε» αυτή την ευκαιρία. Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξής του, το 2021, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος πράκτορας 007.

Ο ηθοποιός απέρριψε τον ρόλο, ενώ την ίδια περίοδο, η αείμνηστη σύζυγός του, Νατάσα Ρίτσαρντσον, είχε δηλώσει μεταξύ σοβαρού και αστείου, ότι δεν θα τον παντρευόταν αν δεχόταν να αναλάβει.
Ούτε εκείνη, ούτε κανείς άλλος δεν ανέφεραν ποτέ κάτι παραπάνω για αυτή τη δήλωσή της.

Ο Τζον Τραβόλτα σε ένα τεράστιο δίλημμα...
travolta


Ο ρόλος του «Forrest Gump», έχει ταυτιστεί απόλυτα με τον Τομ Χανκς και είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς, κάποιον άλλο ηθοποιό. Παρόλα αυτά, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία τον είχε αρχικά, ο Τζον Τραβόλτα. Ωστόσο απέρριψε τη θρυλική αυτή ταινία για ένα εξίσου εμβληματικό φιλμ, το «Pulp Fiction». Ο ίδιος φαίνεται να έκανε τη σωστή επιλογή, αφού το «Forrest Gump» και το «Pulp Fiction», έγιναν τόσο μεγάλες επιτυχίες, που έθεσαν τον Χανκς και τον Τραβόλτα αντίστοιχα, υποψήφιους για Όσκαρ.

Ο Χανκς κατέληξε να πάρει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού.

Σε μια συνέντευξη του 2007 στο MTV, ο Τραβόλτα αποκάλυψε, ότι δεν μετάνιωσε που απέρριψε τον ρόλο. «Αν δεν έκανα κάτι που έκανε ο Τομ Χανκς, τότε έκανα κάτι άλλο που ήταν εξίσου ενδιαφέρον ή διασκεδαστικό. Ή αν δεν έκανα κάτι που έκανε ο Ρίτσαρντ Γκιρ, έκανα κάτι εξίσου καλά. Αλλά αισθάνομαι καλά για κάποια που τα παράτησα επειδή δημιουργήθηκαν άλλες καριέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Τζον Τραβόλτα.

Δεν έχει ανάγκη η Ζεντάγια...
endaya


Η Ζεντάγια σίγουρα δεν θα χρειάστηκε να κυνηγήσει και πολλούς ρόλους, μιας και είναι ομολογουμένως, μία από τις πιο περιζήτητες ηθοποιούς αυτή τη στιγμή στο Χόλιγουντ. Θα μπορούσε να πει κανείς, ότι η τεράστια επιτυχία από πολύ μικρή ηλικία, ήταν ένας από τους λόγους, που η σταρ του «Euphoria», έχει απορρίψει τον πρωταγωνιστικό ρόλο για τη βιογραφική ταινία του 2014 «Aaliyah: The Princess of R&B». Η ίδια, ήταν η πρώτη επιλογή της παραγωγής, για να ενσαρκώσει την Aaliyah, αλλά τον Ιούνιο του 2014, ανακοίνωσε ότι δεν θα παίξει στην ταινία.

Έναν μήνα μετά, ανακοινώθηκε ως πρωταγωνίστρια, η ηθοποιός του Nickelodeon, Αλεξάντρα Σιπ. Σε βίντεο, που διαγράφηκαν, η Ζεντάγια εξήγησε ότι δεν ένιωθε άνετα να παίξει στη συγκεκριμένη ταινία, αναφέροντας:

«Επιτρέψτε μου να σας εξηγήσω κάτι. Ο λόγος, για τον οποίο επέλεξα να μην κάνω την ταινία Aaliyah, δεν είχε να κάνει με τους επικριτές ή τους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι δεν μπορούσα να το κάνω, δεν ήμουν αρκετά ταλαντούχα ή αρκετά μαύρη. Δεν είχε καμία απολύτως σχέση με αυτό», καταλήγοντας, στο ότι είχε κάποια προβλήματα με την «ανύπαρκτη αξία της παραγωγής». Στο τέλος, η ίδια επισήμανε, ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με την οικογένεια της Aaliyah, για να ζητήσει την άδεια, να ενσαρκώσει την αείμνηστη τραγουδίστρια, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.


H Τζίλιαν Άντερσον είναι… του ποιοτικού

Gillian_Anderson


Η σταρ των «X-Files», Τζίλιαν Άντερσον, θέλει το καλύτερο για την καριέρα της και ο ρόλος του σκηνοθέτη, για εκείνη είναι πολύ σημαντικός. Αυτός είναι και ο λόγος, που απέρριψε τον ρόλο της Cora στο εξαιρετικά επιτυχημένο βρετανικό δράμα εποχής «Downton Abby», αλλά και στο «Game of Thrones».

Η ηθοποιός εξήγησε την απόφασή της να μην συμμετέχει στις παραπάνω επιτυχίες, λέγοντας στη Daily Mail: «Η 18χρονη κόρη μου δεν μπορεί να πιστέψει ότι απέρριψα το Game Of Thrones ή το Downton, σειρές που της αρέσει να παρακολουθεί. Αλλά αν πρόκειται να αφιερώσω τόσο χρόνο δουλεύοντας σε κάτι, θα προτιμούσα να συνεργαστώ με έναν σκηνοθέτη όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε». Μετά από λίγο καιρό, η Άντερσον δέχθηκε τον ρόλο της Μάργκαρετ Θάτσερ, στην επίσησς μεγάλη επιτυχία, «The Crown».


Η Σάντρα Μπούλοκ ξέρει τι της ταιριάζει

sandra_bullock


Οι παραγωγοί του «The Matrix» δυσκολεύτηκαν πολύ για να βρουν τον κατάλληλο πρωταγωνιστή πριν καταλήξουν στον Κιάνου Ριβς. Σύμφωνα με τη Sun, ήταν τόσο απελπισμένοι, που έστειλαν το σενάριο στη Σάντρα Μπούλοκ, διατεθειμένοι να μετατρέψουν τον κεντρικό χαρακτήρα, Νίο, σε γυναίκα. Ωστόσο, εκείνη απέρριψε την πρόταση, γιατί όπως είπε: «Δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να κάνει εκείνη την περίοδο». «Έτσι πραγματικά δεν πήγε πουθενά» παραδέχθηκε, ο παραγωγός Λορέντζο ντι Μποναβεντούρα, στο «The Wrap το 2019».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Μπούλοκ είχε προτείνει τον Ριβς, ως ιδανικότερο για τον ρόλο.

 





Ειδήσεις σήμερα:

«Στερεύει» η δεξαμενή των γιατρών στα νοσοκομεία - Τι ζητούν οι «ήρωες πίσω από τις μάσκες»

Ο Ζελένσκι λέει πως πλέον η Μόσχα δεν θέτει απλώς τελεσίγραφα

Στις 13:00 το μεσημέρι της Κυριακής η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης