«Απατεώνας του Tinder»: Το πρώτο θύμα καταγγέλλει ότι «ήταν μεθοδικός και ήξερε τι έκανε»

«Απατεώνας του Tinder»: Το πρώτο θύμα καταγγέλλει ότι «ήταν μεθοδικός και ήξερε τι έκανε»

Η Κόρτνεϊ Σιμόνς Μίλερ γνώρισε τον Σάιμον Λεβιέβ στην Κύπρο, όταν κι οι δύο ήταν 20 ετών και ήταν χαμηλόμισθοι – Πώς την έπεισε ότι είναι γιος μεγιστάνα διαμαντιών – Της έδωσε το πορτοφόλι με κλεμμένη πιστωτική για να την ενοχοποιήσει και η κοπέλα μπήκε φυλακή

tinder_swindler
Ως έναν «ψυχοπαθή, νάρκισσο, μεθοδικό και πολύ ψύχραιμο« περιγράφει τον «απατεώνα του Tinder» το πρώτο του θύμα, μία Βρετανίδα, η οποία τον γνώρισε στην Κύπρο, όταν ήταν 20 ετών.

Η Κόρτνεϊ Σιμόνς Μίλερ περιέγραψε στο MEGA τον εφιάλτη που βίωσε και πώς από την πολυτελή BMW που νοίκιαζε για τον επιχειρηματία κατέληξε στις φυλακές της Κύπρου, απ’ όπου βγήκε με εγγύηση που πλήρωσε η γιαγιά της. Ακόμη και την τελευταία στιγμή, όπως λέει, ο Σάιμον Λεβιέβ της έδωσε το πορτοφόλι με την κλεμμένη κάρτα για να βρεθεί στην κατοχή της.

«Ήταν απαίσια. Δεν μπορώ να το περιγράψω. Ακόμα βλέπω εφιάλτες. Νόμιζα ότι θα μείνω στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μου. Ήμουν τρομοκρατημένη» είπε η κοπέλα, που πλήρωσε μεγάλο κόστος για τη σχέση της μαζί του.

Πώς ξεκίνησε η γνωριμία τους

Η Μίλερ γνώρισε τον Λεβιέβ σε ηλικία 20 ετών, στην Κύπρο. Τότε, κι αυτός ήταν 20χρονος «με στρογγυλά γυαλάκια και ήσυχο ντύσιμο εργαζόταν ως χαμηλόμισθος σε εμπορικό κέντρο της Λεμεσού».

«Ήταν πολύ φυσιολογικός, συμπαθητικός, χαρισματικός, με αυτοπεποίθηση. Ήμασταν χαμηλόμισθοι γιατί ήμασταν και οι δύο 20 χρονών» εξηγεί. Όσο για τα οικονομικά του; «Δεν είχε τίποτα, ούτε καν αμάξι. Για να καταλάβετε εγώ πήγαινα και τον έπαιρνα από το σπίτι για να πάει όπου θέλει».

Η μεγάλη ανατροπή ήρθε το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, όταν ο Λεβιέβ επέστρεψε από ένα σύντομο ταξίδι στο Ισραήλ. Η οικονομική του κατάσταση άλλαξε απευθείας, όταν της ανακοίνωσε ότι είναι ένας μεγιστάνας διαμαντιών.

Κλείσιμο
«Με πήρε τηλέφωνο όταν ακόμα ήταν στο Ισραήλ για να μου πει ότι έλεγε ψέματα. Ότι ο πατέρας του τον έστειλε στην Κύπρο για να μάθει την αξία του χρήματος και ότι θα επιστρέψει με ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και θα το επενδύσει στο νησί», εξιστορεί η κοπέλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chyfy93sslvt)



Η πρόταση για δουλειά και η ενοικίαση της BMW

Η νεαρή Βρετανίδα κολακεύτηκε και αποδέχθηκε την πρότασή του να εργαστεί ως προσωπική του βοηθός με μηνιαίο μισθό 3.000 ευρώ.

Η πρώτη της «αποστολή» ήταν να νοικιάσει για λογαριασμό του μια πολυτελή BMW.

Όταν τον ρώτησε γιατί ήθελε ένα ακριβό αυτοκίνητο, ο Λεβιέβ είχε έτοιμη την απάντηση: «Είμαι 20χρονών. Οι επιχειρηματίες που θα συναναστρέφομαι είναι πολύ μεγαλύτεροι μου και θέλω να τους εντυπωσιάσω», δηλώνει το θύμα.

Πώς οι κυπριακές αρχές έφτασαν στα ίχνη του

Το επόμενο διάστημα η ζωή του Σάιμον Λεβιέβ ήταν υπερπολυτελής. Μάρκες, ακριβά αυτοκίνητα και δαπανηρό lifestyle ήταν όσα απολάμβανε. Ωστόσο, οι αρχές της Κύπρου διαπίστωσαν ότι η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιούσε είχε κλαπεί από το Ισραήλ.


«Αποδείχθηκε ότι η πιστωτική κάρτα που μου έδωσε για να νοικιάσω το αμάξι ήταν κλεμμένη. Ήταν πολύ έξυπνος. Ακόμα και όταν μας συνέλαβαν και βρεθήκαμε στο αστυνομικό τμήμα μου λέει “Ω Κόρτνεϊ μπορείς να κρατήσεις το πορτοφόλι μου;”», λέει χαρακτηριστικά η Μίλερ, εξηγώντας ότι ακόμη και στο αστυνομικό τμήμα παρέμεινε ψύχραιμος και μεθοδικός.

«Του λέω “ναι φυσικά” κι έβαλα το πορτοφόλι του στην τσάντα μου οπότε όταν με συνέλαβαν το πορτοφόλι με την κλεμμένη κάρτα ήταν στην κατοχή μου, όχι στη δική του. Ήταν πολύ μεθοδικός. Ήξερε τι έκανε», αναφέρει η Μίλερ.

«Πλήρωσε η γιαγιά μου για να αποφυλακιστώ»

Τις επόμενες τρεις εβδομάδες, η κοπέλα βρέθηκε στις φυλακές, σε ένα κρύο και αηδιαστικό κελί, όπως αναφέρει. Κατάφερε να αποφυλακιστεί με εγγύηση, που πλήρωσε η γιαγιά της από το υστέρημά της.

Πέραν της φυλακής, το κόστος που χρειάστηκε να πληρώσει, ήταν διπλό. Στη ζωή της δυσκολευόταν να βρει ανθρώπους. Δυσκολίες αντιμετώπισε και στη δουλειά, καθώς είχε ήδη το «στίγμα» της απατεώνισσας.

«Ο Σάιμον καταστρέφει τις ζωές 10 ανθρώπων την ημέρα. Είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που πρέπει να δικαστεί. Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη», δηλώνει η Μίλερ.

Σήμερα αρραβωνιασμένη με τον άνθρωπο της ζωής της δηλώνει ανακουφισμένη που ξέφυγε από τον μαύρο κυκεώνα που ο απατεώνας του Tinder την είχε ρίξει.

Πάντως ο Σάιμον Λεβιέβ όλο το τελευταίο διάστημα, όχι μόνο αρνείται όλα όσα του αποδίδονται, αλλά μιλά για ασύστολα ψεύδη. Όσο για τα χρήματα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι γυναίκες που τον καταγγέλλουν του χρωστούν λεφτά.


Ειδήσεις σήμερα:

Κρίση στην Ουκρανία: Εισβολή Ρωσίας στην Ουκρανία βλέπει ο Μπάιντεν - Απελάθηκε ο αναπληρωτής πρέσβης των ΗΠΑ στη Μόσχα

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: «Έτσι πέθαναν τα κοριτσάκια μας», εξηγούν οι γονείς και απαντούν στις επικρίσεις

Κορωνοϊός: «Θα ζήσουμε με τον ιό για τουλάχιστον δέκα χρόνια» προειδοποιεί ο επικεφαλής της BioNTech
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης