Νίκολας Κέιτζ: Μετά από δεκαετίες καριέρας παραδέχθηκε ότι δεν είναι... ηθοποιός!

Νίκολας Κέιτζ: Μετά από δεκαετίες καριέρας παραδέχθηκε ότι δεν είναι... ηθοποιός!

Προτιμά να τον αποκαλούν «θεσπιανός» -  «Δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, είναι σαν να υπονοεί ότι κάποιος είναι και μεγάλος ψεύτης», υποστήριξε σε συνέντευξή του

nicolas_cage_art
Δε θέλει να τον αποκαλούν πια «ηθοποιό» ο Νίκολας Κέιτζ.

Ο ηθοποιός μίλησε στο τελευταίο επεισόδιο της σειράς podcast του Variety Awards Circuit και εξήγησε πως ο όρος «ηθοποιός» δεν του ταιριάζει πλέον.

Αντιθέτως, θέλει να τον αποκαλούν «θεσπιανό». Πρόκειται για έναν διαφορετικό όρο που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο επάγγελμα και προσδιορίζει την υποκριτική σαν «τέχνη». Αντίθετα, για εκείνον, ο όρος «ηθοποιός» παραπέμπει περισσότερο σε έναν άνθρωπο, που ίσως θεωρείται «υποκριτής» ή «ψεύτης».


«Έτσι το βλέπω, με κίνδυνο να φανώ εντελώς παράλογος και γελοίος, βέβαια, αλλά πραγματικά δε μου αρέσει ο όρος "ηθοποιός"», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους που αποφεύγει να συστήνεται ως ηθοποιός. «Δε μου αρέσει η λέξη ηθοποιός. Για εμένα υπονοεί ότι: "Ω, είναι σπουδαίος ηθοποιός, επομένως είναι και μεγάλος ψεύτης". Λοιπόν, με τον κίνδυνο να ακούγομαι σαν βλάκας, προτιμώ τη λέξη thespian, γιατί thespian σημαίνει ότι μπαίνεις μέσα στην καρδιά σου ή στη φαντασία σου, ή στις αναμνήσεις σου ή στα όνειρά σου και φέρνεις κάτι πίσω για να το επικοινωνήσετε με το κοινό. Νομίζω ότι μοιάζει περισσότερο με τη στρατολόγηση της φαντασίας», εξήγησε.

Κλείσιμο

Ο ίδιος παραλληλίζει τη μέθοδο που ακολουθεί ένας ηθοποιός με τον σαμανισμό. Όπως αναφέρει, θεωρεί ότι ένας ηθοποιός πρέπει να φέρεται σαν σαμάνος. Να κάνει «πτήσεις φαντασίας» για να βρει απαντήσεις και να βοηθήσει το χωριό του.


«Μου αρέσει η ιδέα ότι είναι κάτι συναισθηματικό, που βγαίνει κατευθείαν από μέσα σου και όχι κάτι τεχνητό», δήλωσε χαρακτηριστικά στο τέλος της συνέντευξης, τονίζοντας πως δεν μπορεί πλέον, να παίξει κάποιο ρόλο αν στο πίσω μέρος του μυαλού του δεν έχει χτίσει πρώτα τον συναισθηματικό κόσμο του κάθε ήρωα, βασισμένος πάντα στις δικές του εμπειρίες.





Ειδήσεις σήμερα

Μαίνεται ο «πόλεμος» της τσιπούρας στα Ίμια

«Δύσκολες εβδομάδες» οι πρώτες του 2022 από το διπλό κύμα της πανδημίας

Το πρωτοχρονιάτικο δώρο με ισχυρό συμβολισμό της βασίλισσας Ελισάβετ στην Καμίλα

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης