Λαζάρου για την απάτη μέσω Facebook: Χρησιμοποίησαν το πρόσωπό μου, θα ζητήσω ποινική δίωξη

Λαζάρου για την απάτη μέσω Facebook: Χρησιμοποίησαν το πρόσωπό μου, θα ζητήσω ποινική δίωξη

Τι δήλωσε ο γνωστός σεφ - Κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί - Έχει ήδη απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος - Δείτε βίντεο

Lefteris_Lazarou
Για την απάτη που στήθηκε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό του προκειμένου επιτήδειοι να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες μέσω Facebook μίλησε ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου.

Όπως είπε ο ίδιος στο MEGA το πρωί της Δευτέρας, αναμένεται να ζητήσει ποινική δίωξη για το περιστατικό και πως έχει ήδη απευθυνθεί στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να είναι προσεκτικοί σε τέτοια περιστατικά και τόνισε πως το δημοσιοποιεί προκειμένου ο κόσμος να είναι ασφαλής.

«Είναι σάιτ από το εξωτερικό και φαίνεται πως η φωτογραφία είναι κολάζ», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cf2b39f8syft-sf)

Υπενθυμίζεται ότι τον διάσημο Έλληνα βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου έβαλαν στο στόχαστρο οι επιτήδειοι του διαδικτύου χρησιμοποιώντας τη φωτογραφία του και υποτιθέμενα λόγια του, όπου παροτρύνει ανυποψίαστους να επενδύσουν χρήματα προκειμένου να έχουν μεγάλες αποδόσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Κλείσιμο
Η αγγελία προκειμένου να «ψαρέψει» ευκολόπιστους που θέλουν να βγάλουν άμεσα κέρδος χρησιμοποιούσε το facebook μέσω καταχωρημένης διαφήμισης. Ο λογαριασμός με την ονομασία «Briquette sulawesi» παρουσιάζει τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου να κρατά ένα έντυπο δήθεν της ΔΕΗ και να συνοδεύεται με τα παρακάτω λόγια: «Επένδυσα 250 ευρώ σε ένα νέο έργο της ΔΕΗ πριν από ένα μήνα και έχω ήδη λάβει την πρώτη μου επιταγή. Το συνιστώ σε όλους! Εγγραφείτε, ένας διαχειριστής θα σας καλέσει και θα σας πει πώς να ξεκινήσετε. Χρειάζεστε μόνο 15-20 λεπτά ελεύθερου χρόνου».

lazarou-facebook-1

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιτήδειοι χρησιμοποιούν γνωστά ονόματα της τηλεόρασης, της μαγειρικής και του αθλητισμού προκειμένου να εξαπατήσουν ανυποψίαστους και ευκολόπιστους πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Μέχρι το 2022 τα φάρμακα κατά τoυ ιού

Πόκα αλά ΠΑΣΟΚ: Παιχνίδι για 6 και άγνωστο χαρτί τον Γιώργο

Η Αμυντική Συμφωνία ακύρωσε το casus belli της Τουρκίας στο Αιγαίο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης