Μπέλα & Τζίτζι Χαντίντ: Τα δύο μοντέλα παλαιστινιακής καταγωγής εκφράζουν την συμπαράστασή τους στη χώρα τους

Μπέλα & Τζίτζι Χαντίντ: Τα δύο μοντέλα παλαιστινιακής καταγωγής εκφράζουν την συμπαράστασή τους στη χώρα τους

Η κατάσταση που επικρατεί μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως - Πολλοί οι νεκροί, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά

gigi_bella
Tην συμπαράστασή τους προς τον παλαιστινιακό λαό θέλησαν να εκφράσουν οι αδερφές Τζίτζι και Μπέλα Χαντίντ μέσω του Instagram μετά τις αιματηρές συγκρούσεις ανάμεσα σε Παλαιστίνη και Ισραήλ.

Τα δύο διεθνούς φήμης μοντέλα, που έχουν ρίζες από την Παλαιστίνη, βρήκαν την ευκαιρία να εξηγήσουν στους θαυμαστές τους την κατάσταση, που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τους λόγους, που οδήγησαν εκεί.

Μέσα από μία δημοσίευση, που ανέρτησε η Τζίτζι Χαντίντ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αλλά και από μία σειρά ποικίλων insta stories σχετικών με τα δικαιώματα των Παλαιστινίων, εκφράζει την γνώμη της για την έκρυθμη κατάσταση, που επικρατεί.

Στην δημοσίευση της γράφει: «Κάποιος που δεν μπορεί να υπερασπιστεί τη φυλετική ισότητα, τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας και τα δικαιώματα των γυναικών, να καταδικάσει τα διεφθαρμένα και καταχρηστικά καθεστώτα και άλλες αδικίες, ωστόσο, επιλέγει να αγνοήσει την παλαιστινιακή καταστολή. Δεν βγάζει νόημα. Δεν μπορείτε να διαλέξετε και να επιλέξετε ποια ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μεγαλύτερη σημασία».



Την ίδια δημοσίευση ανάρτησε αρχικά και η αδερφή της, Μπέλα Χαντίντ, η οποία, όμως, έπειτα δημοσίευσε και πολλές άλλες σχετικές φωτογραφίες, υποστηρίζοντας τους Παλαιστινίους. Μέσα σε αυτές βρίσκεται και μία λίστα, όπου καταγράφονται όλες οι απαγορεύσεις, που υφίστανται οι Παλαιστίνιοι μέσα στην ίδια τους τη χώρα.

Στην λίστα αναφέρεται ότι οι πολίτες απαγορεύεται να ταξιδέψουν έξω από τη χώρα τους ή να γυρίσουν πίσω σε αυτή, δεν έχουν ιατρική βοήθεια, ούτε και δικαίωμα ψήφου, αλλά το πιο βασικό είναι ότι δεν έχουν καν πρόσβαση σε πόσιμο, καθαρό νερό.

Κλείσιμο


Σε συνέχεια της λίστας, περιγράφεται η καθημερινή τους ζωή. Καταστροφές περιουσιών, μεγάλες διακοπές ρεύματος σε καθημερινή βάση, έλεγχοι των σπιτιών τους από τις αρχές χωρίς καμία προειδοποίηση, βία και συστηματική παρακολούθηση από drones είναι μόνο μερικά παραδείγματα από όσα επικρατούν στα παλαιστινιακά εδάφη.



Πολλοί celebrities ανά τον κόσμο έχουν δηλώσει την συμπαράσταση τους στην Παλαιστίνη, ενώ όλοι συμφωνούν στην κατάπαυση πυρών μεταξύ των δύο χωρών.

palestine
hadid



Ειδήσεις σήμερα: 

Νέα Σμύρνη: Έκαναν κορωνοπάρτι στην πλατεία και... μαχαίρωσαν περαστικό που τους έκανε παρατήρηση

Εμβόλιο: Τι θα συμβεί αν κάποιος κάνει πρώτη δόση AstraZeneca και δεύτερη Pfizer;

Ρακέλ Γιάκομπ: Η εντυπωσιακή σύζυγος του Ζοζέ Σα του Ολυμπιακού έκλεψε την παράσταση στη φιέστα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης