Γυμνή φωτογράφιση στο Ντουμπάι: «Ήταν έμπνευση της στιγμής» λέει ο playboy που συνελήφθη στο εμιράτο

Γυμνή φωτογράφιση στο Ντουμπάι: «Ήταν έμπνευση της στιγμής» λέει ο playboy που συνελήφθη στο εμιράτο

Ο Βιτάλι Γκρέτσιν ισχυρίστηκε ότι η επίμαχη φωτογραφία σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα θεωρείτο «φυσιολογική» - Επέμεινε ότι δεν υπήρχε κάποιο «κόλπο» για τη διαφήμιση σεξουαλικών υπηρεσιών ή για την παραγωγή πορνογραφίας

grechin1_2
Ο Βιτάλι Γκρέτσιν, ο οποίος βρίσκεται υπό κράτηση καθώς είναι ο άνθρωπος που διοργάνωσε το ταξίδι και ανέβασε στα social media την... επίμαχη γυμνή φωτογραφία των 12 Ουκρανών γυναικών στο Ντουμπάι, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για «τέχνη».

women1


Ενώ οι γυναίκες βρίσκονται πλέον εκτός φυλακής και απελάθηκαν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο 41χρονος Ουκρανο-αμερικανός βρίσκεται στο Ντουμπάι, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Στην πρώτη του συνέντευξη από το Ντουμπάι, ο Γκρέτσιν απολογήθηκε για το «λάθος» του, αρνήθηκε ωστόσο την οποιαδήποτε πρόθεση να προκαλέσει κάποιο κακό. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε ότι η επίμαχη φωτογραφία ήταν «τέχνη» και πως σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα θεωρείτο «φυσιολογική».

grechin2
Κλείσιμο


Ο 41χρονος Ουκρανο-αμερικανός ισχυρίστηκε, επίσης, ότι τα μοντέλα ήταν «φίλες του» και βρίσκονταν απλά μαζί σε διακοπές. Αποκάλυψε, ακόμη, ότι έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των γυναικών, πράγμα το οποίο έχει κάνει και για τον εαυτό του -ελπίζοντας ότι θα απελευθερωθεί.

Ο Γκρέτσιν επέμεινε ότι δεν υπήρχε κάποιο «κόλπο» για τη διαφήμιση σεξουαλικών υπηρεσιών ή για την παραγωγή πορνογραφίας.

Ερωτηθείς αν δήλωσε συγγνώμη για όσα συνέβησαν στο Ντουμπάι, εκείνος απάντησε: «Μα φυσικά απολογήθηκα. Όπως και όλοι μας. Τα κορίτισια έχουν απολογηθεί σε συνεντεύξεις τους (αφότου απελευθερώθηκαν). Και για μένα είναι πολύ δυσάρεστο». Και συνέχισε: «Όταν οι άνθρωποι κάνουν ένα λάθος και απολογούνται γι' αυτό, πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν». «Είναι προφανές ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση να προσβάλουμε κανέναν. Είναι, επίσης, σαφές ότι δεν ανέβαιναν σε κάποιο τζαμί γυμνές», κατέληξε. «Ήταν μια απόφαση της στιγμής να βγάλουμε τη φωτογραφία στον ουρανοξύστη του Ντουμπάι», είπε.

Ακόμη, ο Γκρέτσιν πρόσθεσε ότι δεν ήταν αυτός που έβαλε τις γυναίκες να ποζάρουν γυμνές. «Συνέβη μέσα σε ένα λεπτό. Μια κοπέλα είπε "θα βγάλω μια φωτογραφία" και έπειτα είπαν και οι υπόλοιπες "Κι εγώ"». «Δεν είναι πορνό. Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του κόσμου θα θεωρείτο φυσιολογική. Σε περιοδικά θα ήταν "τέχνη"... Ήταν μια μοναδική λήψη».

Ο Γκρέτσιν ισχυρίστηκε ότι πλήρωσε όλα τα έξοδα σε 20 γυναίκες -που ήταν όλες «φίλες» του- για να ταξιδέψουν μαζί στο Ντουμπάι. «Επιλέγω να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που νιώθω άνετα», είπε. «Είμαστε απλώς μια στενή ομάδα φίλων».





Απαντώντας στις φήμες για τις γυναίκες, είπε«Δεν είναι μοντέλα, συνοδοί ή οτιδήποτε άλλο». «Ήμασταν στην πισίνα ενός φίλου μου και τα κορίτσια έπρεπε να αλλάξουν», εξήγησε. «Δεν υπήρχε τίποτα άλλο πέρα από το διαμέρισμά του. Πηγαίναμε να αλλάξουμε», είπε. «Τα κορίτσια πήγαν στο διαμέρισμα και μετά πήγαν στο μπαλκόνι για να τραβήξουν μια φωτογραφία με θέα. Οι γείτονες τράβηξαν ένα βίντεο κι έγινε viral», κατέληξε.

Μιλώντας για την επίμαχη γυμνή φωτογράφιση, είπε«Δεν έπρεπε να αφήσω κάτι τέτοιο να συμβεί. Τα κορίτσια νόμιζαν ότι είναι σε ιδιωτική κατοικία πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν υπήρχε πρόθεση να συμβεί κάτι κακό. Ήταν μια απόφαση της στιγμής. Το μετανιώνω. Έχασα έναν μήνα από τη ζωή μου».

Ανέφερε, ακόμη, ότι οι γυναίκες στη φωτογράφιση πέρασαν δέκα μέρες στη φυλακή κάτω από κακές συνθήκες. «Νιώθω υπεύθυνος γι' αυτό. Και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα χρήματα πρέπει να πληρώσω στους δικηγόρους».


Οι καλλονές που σκανδάλισαν το Ντουμπάι

Το γύρισμα που έφερε τη σύλληψη των καλλονών πραγματοποιήθηκε στο μπαλκόνι ενός διαμερίσματος που βρίσκεται στην high-class περιοχή της μαρίνας, και ήταν ορατό από τους ενοίκους των διαμερισμάτων στους γειτονικούς ουρανοξύστες. Ορισμένες πληροφορίες ανέφεραν αρχικά το γύρισμα γινόταν με σκοπό την προώθηση ενός ισραηλινού ιστότοπου πορνογραφικού περιεχομένου. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι κοπέλες που συμμετείχαν στο πρότζεκτ ήταν όλες εξαιρετικά νεαρής ηλικίας. Το βρετανικό site «ταυτοποίησε» μάλιστα μερικές από αυτές, χρησιμοποιώντας ως «οδηγό» χαρακτηριστικά τατουάζ στο σώμα τους και άλλα σημάδια.

naked_women_2


Ορισμένες από τις γυναίκες που βγήκαν γυμνές στο μπαλκόνι βρίσκονται σε μια ομαδική φωτογραφία που κοινοποιήθηκε με τη λεζάντα «μικρή οικογένεια» και στην οποία φαίνονται τα πρόσωπά τους. Δύο Ουκρανές κοντά στα 25, η Γιάνα και η Ντιάνα, που στους λογαριασμούς τους στο Instagram εμφανίζονται να καβαλάνε καμήλες, ήταν ανάμεσα στις γυναίκες στο μπαλκόνι αλλά και στη φωτογραφία της «μικρής οικογένειας», όπως αναφέρει η Daily Mail.

diana
Το μοντέλο Ντιάνα
diana_2
Το χαρακτηριστικό τατουάζ της Ντιάνα
yana
Το μοντέλο Γιάνα


Ακόμη μία νεαρή Ουκρανή, το 19χρονο μοντέλο Ντάριγια Χορουνζένκο, από την Πολτάβα, «ταυτοποιήθηκε» ως μία από τις γυναίκες στην προκλητική φωτογραφία. «Παρόντα» ήταν και τα μοντέλα Εκατερίνα Κασένκο και Σοφία Τκατσούκ.

mariana_fedchuk
Μαριάνα Φεντσούκ
sophia_tkachuk
Σοφία Τκατσούκ


Δύο ακόμη νεαρές, η 20χρονη Αναστασία Κασούμπα και η σχεδόν συνομήλικής της Τατιάνα Μπορισένκο «αναγνωρίστηκαν» από τα ρωσικά media. Η τελευταία είναι ερασιτέχνης make up artist από το Κίεβο, και έκανε πρόσφατα αναρτήσεις από το Ντουμπάι. Ακόμη ένα όνομα που αναφέρθηκε ήταν αυτό της Μαριάνα Φεντσούκ, από το Ουζχορόντ, που επίσης πόσταρε τελευταία φωτογραφίες από το Ντουμπάι στα social media της.




Ειδήσεις σήμερα:

Ξεκινά ο εμβολιασμός για 3 εκατομμύρια άτομα, ηλικίας 30 – 49

Δείτε τι ισχύει από σήμερα για μετακινήσεις, εκκλησίες και καταστήματα - Όλα τα μέτρα για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Υποχρεωτικά από σήμερα τα self test στο Δημόσιο - Ποιους υπαλλήλους αφορά και ποιοι εξαιρούνται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης