Ντουμπάι: Ακόμα κρατούνται τα μοντέλα της γυμνής φωτογράφισης

Ντουμπάι: Ακόμα κρατούνται τα μοντέλα της γυμνής φωτογράφισης

«Τους είπαν ότι θα έχουν απελαθεί μέχρι τη Δευτέρα, αλλά δεν είχαμε καμία ενημέρωση  για την απελευθέρωσή της» λέει ο δικηγόρος ενός εκ των μοντέλων από την Ουκρανία - Ένα από τα κορίτσια νοσεί με κορωνοϊό

DUBAI_NEO_GYMNO2
Η Irina Sotulenko συγκαταλέγεται μεταξύ των γυναικών που κρατούνται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την σύλληψη τους στις 3 Απριλίου για γυμνές φωτογραφίες και βίντεο σ ένα μπαλκόνι ουρανοξύστη στο Ντουμπάι, τα οποία κοινοποιήθηκαν στα κοινωνικά μέσα.

Ο δικηγόρος της Ουκρανής εξέφρασε χθες την «βαθιά ανησυχία του» για την Sotulenko και τις άλλες κρατούμενες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν έχουν καμία επαφή με τους δικούς τους, παρά το γεγονός ότι πρόκειται  χθες να απελαθούν στην Ουκρανία.

irina


Σε μηνύματα ήχου και βίντεο που έχει στείλει στον φίλο της πριν από τη σύλληψή της, η Sotulenko αναφέρεται στον πλούσιο Ουκρανό-Αμερικανό άντρα που οργάνωσε τη φωτογράφιση.

naked_women
Κλείσιμο





Σε ένα από τα μήνυμα προς τον φίλο της, η Sotulenko του λέει: «Μας αναγκάσανε να φωτογραφηθούμε γυμνές σε αυτό το μπαλκόνι και κάποιος πήρε φωτογραφίες από άλλο κτίριο και τις ανέβασε».




Η Ιρίνα κατηγόρησε τον 41χρονο οργανωτή του ταξιδιού στο Ντουμπάι, Βιτάλι Γκρέτσιν, ότι επέτρεψε να ανέβουν οι επίμαχες φωτογραφίες στο διαδίκτυο που οδήγησαν στη σύλληψή τους.

dubai1ri


Η Sotulenko μετά την φωτογράφιση πήγε στο αεροδρόμιο για να επιστρέψεις την πατρίδα της, όμως όπως αναφέρει, διατάχθηκε από τις αρχές να επιστρέψει στην πόλη και να δώσει κατάθεση και μετά θα ήταν ελευθερη να φύγει.

Ωστόσο, συνελήφθη και της επετράπη να κάνει μόνο ένα τηλεφώνημα στους γονείς της.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CANDYFLIP (@mur.irco)




Μετά από μια ασυνήθιστα γρήγορη έρευνα, ο Γενικός Εισαγγελέας του Ντουμπάι Essam Issa al-Humaidan ανακοίνωσε ότι τα κορίτσια που έκαναν την προσβλητική για τη χώρα φωτογράφηση θα απελαθούν στις χώρες καταγωγής τους, κάτι που αναμενόταν να γίνει σήμερα. Ωστόσο σύμφωνα με τον Oleksiy Nosov, δικηγόρο της Sotulenko, ούτε ο φίλος της ούτε η οικογένειά της έχουν νέα της από τις 3 Απριλίου.

oukra4


«Τους είπαν ότι θα έχουν απελαθεί μέχρι τη Δευτέρα αλλά δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την απελευθέρωσή της», σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ιρίνα, ο οποίος ζήτησε «εμπιστευτική συνομιλία» με την πελάτισσα του, αλλά όπως είπε ότι δεν είχε καμία απάντηση από τις αρχές του Ντουμπάι.

dubai_girls_2


«Το Προξενείο ανέφερε ότι ένα από τα κορίτσια αρρώστησε με κορωνοϊό, διατηρείται χωριστά και αυτό δεν είναι η Ιρίνα», δήλωσε επίσης ο Νόσοφ.

Τα μοντέλα που πέταξαν τα ρούχα τους αποκαλύπτοντας κάθε σπιθαμή του σώματός τους τους συνελήφθησαν για τη γύμνια τους σε δημόσιο χώρο αλλά και για άσεμνη συμπεριφορά.

oyjkrqa2


«Οι παραβιάσεις του νόμου περί δημόσιας ευπρέπειας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του γυμνού και της "άσεμνης συμπεριφοράς" προβλέπουν ποινές μέχρι έξι μήνες φυλάκισης και πρόστιμο σχεδόν 1.000 ευρώ», με βάση τον ισλαμικό νόμο-«σαρία»


Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CANDYFLIP (@mur.irco)



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη CANDYFLIP (@mur.irco)




Ειδήσεις σήμερα:

Survivor: Το «κόκκινο» πάρτι και στον… τάκο ο Κώστας Παπαδόπουλος

Ρουμανία: Τρεις διασωληνωμένες γυναίκες πέθαναν εξαιτίας βλάβης στο σύστημα χορήγησης οξυγόνου

Ρωσία: «Μην πουλάτε όπλα στην Ουκρανία» προειδοποιεί το Κρεμλίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης