Τζόντι Φόστερ: Δηλώνει περήφανη για το ρόλο που διαδραμάτισε στην ταινία «La Haine»
Η ηθοποιός εντυπωσιάστηκε πολύ από την ωμή απεικόνιση της βίας και της αστυνομικής βαρβαρότητας, που προσέφερε η ταινία
Πέννυ Λουπάκη
Όταν ηΤζόντι Φόστερ ρωτήθηκε για ποια ταινία αισθάνεται περήφανη, από όσες έχει παίξει, εκείνη αποκάλυψε ότι νιώθει περήφανη για τον ρόλο που διαδραμάτισε στην γαλλική ταινία «La Haine» (Το Μίσος).
Η ηθοποιός, που πρωταγωνιστεί αυτή τη στιγμή στην ταινία «The Mauritanian», η οποία βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Μοχάμεντου Ουλντ Σλάχι, μαζί με τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, στη συνέντευξη της στη εφημερίδα «The Sunday Times» συζήτησε για την εώς τώρα καριέρα της, καθώς και για τα νέα της πρότζεκτ.
Όταν τής τέθηκε η ερώτηση σχετικά με τις ταινίες, που η ίδια θα ήθελε να βλέπουν οι θαυμαστές της "για πάντα", η αμερικανίδα ηθοποιός δήλωσε ότι θεωρεί το «Taxi Driver» του 1976 το καλύτερο κινηματογραφικό έργο, στο οποίο έχει συμμετάσχει ποτέ, ενώ μετά ακολουθεί «Η Σιωπή των Αμνών» του 1991. Περήφανη, όμως, δήλωσε για μία άλλη ταινία, στην οποία μπορεί να μην συμμετείχε, αλλά έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην πορεία της. «Υπάρχει μια ταινία, στην οποία δεν συμμετείχα, αλλά βοήθησα να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ, με τίτλο «La Haine». Είναι αυτή για την οποία είμαι πιο περήφανη, αν και δεν είχα καμία σχέση με το πόσο υπέροχη είναι», συμπλήρωσε η Τζόντι Φόστερ.
Η ίδια, δηλώνοντας εντυπωσιασμένη από την ωμή απεικόνιση της βίας μεταξύ των νέων, καθώς και της αστυνομικής βαρβαρότητας που επικρατούσε στο Παρίσι, όταν παρακολούθησε την ταινία στο Φεστιβάλ των Καννών το 1995, φρόντισε να συμβάλλει αμέσως στην οργάνωση της διανομής της στην Αμερική, μέσω της δικής της εταιρείας παραγωγής, Egg Pictures.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.