Θλίψη στο παγκόσμιο σινεμά: Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Άλαν Πάρκερ

Θλίψη στο παγκόσμιο σινεμά: Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Άλαν Πάρκερ

Σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από μακρά ασθένεια - Σκηνοθέτησε, μεταξύ αλλων,  τις ταινίες «Εξπρές του μεσονυχτίου», «Ανήλικοι ριφιφίδες» και «Εβίτα»

alan-parker
Μια σπουδαία φυσιογνωμία του παγκόσμιου κινηματογράφου, ένας σκηνοθέτης που έβαλε την υπογραφή του σε δεκάδες επιτυχημένες ταινίες, με κορυφαίο το θρυλικό «Εξπρές του Μεσονυχτίου», ο πολυβραβευμένος Άλαν Πάρκερ, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 76 ετών, αφήνοντας ένα μεγάλο, δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο που επί δεκαετίες υπηρέτησε.

Midnight Express (1978) - Original Trailer

Πολυτάλαντος και πολύπλευρος κινήθηκε με απίστευτη δεξιοτεχνία μεταξύ διαφορετικών κινηματογραφικών ειδών, από το μιούζικαλ μέχρι το δράμα και από το θρίλερ μέχρι την αποτύπωση αληθινών ιστοριών στο κινηματογραφικό πανί. 

Εκτός από το «Εξπρές του μεσονυχτίου» στις δημοφιλέστερες δουλειές του συγκαταλέγονται οι ταινίες «Fame», «Pink Floyd – The Wall», «The «Commmitments», «Εβίτα», « Ο Μισισιπής φλέγεται», «Shoot the Moon», «Angel Heart», «The Life of David Gale» κ.α. 

Evita 1996 Trailer | Madonna | Antonio Banderas

Ο Άλαν Πάρκερ δραστηριοποιήθηκε με επιτυχία τόσο στον βρετανικό όσο και στον αμερικανικό κινηματογράφο ενώ συνεργάστηκε με πολύ μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου σινεμά μεταξύ των οποίων ο Όλιβερ Στόουν, Νταϊάν Κίτον, Μίκι Ρουρκ, Νίκολας Κέιτζ, Τζιν Χάκμαν, Γουίλιαμ Νταφόε, Κέβιν Σπέίσι, Κέιτ Γουίνσλετ, Μαντόνα, Αντόνιο Μπαντέρας κ.α. 

Κατά την διάρκεια της καριέρας του τιμήθηκε με έξι βραβεία Όσκαρ, δέκα Χρυσές Σφαίρες και 19 βραβεία Bafta ενώ του είχε αποδοθεί και ο τιμητικό τίτλος του Σερ για την σημαντική προσφορά του. 



Pink Floyd: The Wall (Trailer)
Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΗΣΑΠ: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Νέα Ιωνία έως Ολυμπιακό Στάδιο

Ξεπέρασαν τις 670.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στον κόσμο

Στον Άρειο Πάγο το υλικό για την πρόταση παραπομπής του Παπαγγελόπουλου














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης