«Europe Shine a Light»: Απόψε στην ΕΡΤ1 ένας διαφορετικός τελικός Eurovision

«Europe Shine a Light»: Απόψε στην ΕΡΤ1 ένας διαφορετικός τελικός Eurovision

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Stefania με το τραγούδι Superg!rl

artwork
Mε πολλή μουσική, σκηνοθετικά ευρήματα, παλιές και νέες συμμετοχές, αλλά χωρίς διαγωνιστικό μέρος, η Ευρώπη ενώνεται απόψε στον ρυθμό της Eurovision, μέσα από την ειδική εκπομπή με τον τίτλο «Europe Shine a Light» που διοργανώνει η EBU σε συνεργασία με την ολλανδική τηλεόραση.

Το δίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα, που αντικαθιστά τον Μεγάλο Τελικό μετά τη ματαίωσή του, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, λόγω της πανδημίας του COVID-19, θα προβληθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1 και το Web Tv της ΕΡΤ στις 22:00, όταν -και υπό κανονικές συνθήκες- θα διεξαγόταν και θα μεταδιδόταν ο Τελικός του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η Stefania με το τραγούδι SUPERG!RL.

Από το Studio 21 του Hilversum οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit, οι Ολλανδοί παρουσιαστές της φετινής Eurovision, θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τα 41 video clips, θα ακούσουν μαζί μας μηνύματα ελπίδας από όλους τους φετινούς συμμετέχοντες και θα αναζητήσουν σε όλη την Ευρώπη παλιούς σταρ της Eurovision. Ο ελληνικός σχολιασμός θα είναι από τη Μαρία Κοζάκου, η οποία μετέδωσε για πρώτη φορά τον Διαγωνισμό της Eurovision, το 2006.
Η δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός βρίσκεται αυτή την περίοδο στο Ταλίν. Έτσι, η ΕΡΤ συνεργάζεται με την Εσθονική Ραδιοτηλεόραση ERR, ώστε ο σχολιασμός να γίνει από το Ταλίν και τις εγκαταστάσεις του ΕRR, με υποστήριξη εάν χρειαστεί από δημοσιογραφική ομάδα στο στούντιο της Αγίας Παρασκευής.

Stefania – SUPERG!RL
Κλείσιμο


Ψηφίζουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ
Μπορεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision το «douze points / twelve points», το «12άρι», να μην ακουστεί απόψε, αφού δεν θα υπάρξει διαγωνιστικό μέρος, ωστόσο η ΕΡΤ διοργανώνει ψηφοφορία μέσω διαδικτύου για να τιμήσουμε τους καλλιτέχνες και να διαλέξουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια της φετινής χρονιάς.
Έως αύριο Κυριακή, 17 Μαΐου στις 23:59, κάντε κλικ στον σύνδεσμο https://eurovision.ert.gr/eurovision-song-contest-2020-psifoforia/ και ψηφίστε τα 3 πιο αγαπημένα σας τραγούδια -εκτός της ελληνικής συμμετοχής- που θα διαγωνίζονταν φέτος, όπως ακριβώς θα ψηφίζατε στον Τελικό της Eurovision.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης