Eurovision 2020: Στις 16 Μαΐου ο εναλλακτικός τελικός

Eurovision 2020: Στις 16 Μαΐου ο εναλλακτικός τελικός

Όλες οι λεπτομέρειες για τον φετινό διαγωνισμό που θα ονομαστεί «Europe Shine A Light»

Stefania_Limperakaki
Η πανδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην ακύρωση του φετινού διαγωνισμού της Eurovision για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού.
Το «μένουμε σπίτι» να έχει απλωθεί σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη πυροδότησε την ιδέα να γίνει για πρώτη φορά ένας ιστορικός ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού μέσα από online μετάδοση, με όλους τους καλλιτέχνες να τραγουδούν τα κομμάτια τους από το σπίτι τους.

Η ιδέα έφτασε μετά από απαίτηση χιλιάδων φίλων του θεσμού και στα αυτιά των διοργανωτών, αλλά και της EBU και τελικά πήρε το πράσινο φως για να προχωρήσει και επίσημα.

Όπως ανακοινώθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision, ο φετινός τελικός θα ονομαστεί «Europe Shine A Light» και σκοπός δεν θα είναι να βαθμολογηθεί το καλύτερο κομμάτι (μιας και δεν θα υπάρχει βαθμολογία), αλλά να ενωθεί όλη η Ευρώπη για δύο ώρες στο ίδιο σημείο, μέσα από τον υπολογιστή.

Ο φετινός εναλλακτικός και διαφορετικός διαγωνισμός τoυ ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού θα γίνει στις 16 Μαΐου και πιθανότα θα μεταδοθεί στη χώρα μας από την ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα το σόου, όπως ανακοινώθηκε, θα προβληθεί το βράδυ της 16ης Μαΐου (22.00 ώρα Ελλάδος), στο κανάλι της Eurovision στο YouTube, και δεν θα έχει βαθμολογικό χαρακτήρα.

Κλείσιμο
Εκτός όμως από τους 41 καλλιτέχνες του φετινού διαγωνισμού, η EBU έχει προσκαλέσει και μια σειρά από τραγουδιστές που συνέδεσαν το όνομά τους με τη Eurovision, όλοι σε live μετάδοση από το σπίτι τους. Μεταξύ αυτών είναι και η Έλενα Παπαρίζου, η οποία πρώτευσε στο 50ό διαγωνισμό του 2005 με το τραγούδι «My Number One», όπως επίσης και η Ελένη Φουρέιρα, που το 2018 κατέκτησε τη δεύτερη θέση για την Κύπρο με το «Fuego».

Helena Paparizou - My Number One (Greece) Live - Eurovision Song Contest 2005

Eleni Foureira - Fuego - Cyprus - LIVE - Grand Final - Eurovision 2018


Στην όλη βραδιά θα εμφανιστεί και η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ετοιμάσει με την ομάδα της ένα βιντεοκλίπ για τον σκοπό αυτό, 30 δευτερολέπτων, με πλάνα από τα πιο δυνατά σημεία του «Supergirl».

Stefania 🇬🇷 sings 'Shady Lady' together with Kalomira


Λεπτομέρειες και παρουσιαστές
Οι παρουσιαστές του προγράμματος θα είναι οι Ολλανδοί παρουσιαστές που θα παρουσίαζαν και τη φετινή Eurovision, δηλαδή οι Chantal Janzen, Edsilia Rombley (Eurovision 1998 και 2007) και Jan Smit.

Όπως δήλωσε ο Sietse Bakker, Executive Producer του event: «Θέλουμε με αυτό τον τρόπο όχι μόνο να δείξουμε τα τραγούδια που θα συμμετείχαν στο Ρότερνταμ, αλλά και να ενώσουμε όλη την Ευρώπη για ένα βράδυ, από τα σπίτια της. Φυσικά θα τιμήσουμε και όλους αυτούς που μάχονται σκληρά αυτές τις ημέρες ενάντια στον κορονοϊό. Ας δημιουργήσουμε την πιο αξέχαστη Eurovision».

Φυσικά, το ότι  δεν αλλάζει κάτι ως προς τον προγραμματισμό της EBU να διοργανωθεί ο κανονικός τελικός του 2021 στο Ρότερνταμ, με τους ίδιους (στην πλειοψηφία τους) καλλιτέχνες.

Ειδήσεις σήμερα:

Βεντέτα στα Ανώγεια: Ο ερασιτέχνης τερματοφύλακας που έγινε επαγγελματίας πυγμάχος

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η «επιστροφή» και το μυστηριώδες σημάδι στο δεξί του χέρι

Κορωνοϊός: Οι 15 πιο καυτές Ελληνίδες που «έσπασαν» το Instagram εν μέσω καραντίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης