Μανώλης Γλέζος: Από τα μπαλκόνια των σπιτιών το τελευταίο «αντίο» (βίντεο)

Μανώλης Γλέζος: Από τα μπαλκόνια των σπιτιών το τελευταίο «αντίο» (βίντεο)

Διαδικτυακό κάλεσμα, μέσω Facebook, ζήτησε από τον κόσμο να βγουν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους την ημέρα και ώρα που θα τελεστεί η κηδεία του Μανώλη Γλέζου - Κάτοικοι σε διάφορες περιοχές, μέσα από τα σπίτια τους, χειροκρότησαν προς τιμήν του αγωνιστή της Αριστεράς

glezos_manwlis_kideia
Διαδικτυακό κάλεσμα για το τελευταίο αντίο στο Μανώλη Γλέζο, ο οποίος τη Δευτέρα άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών, απευθύνθηκε μέσω Facebook. Ήδη, πολλοί βγήκαν στα μπαλκόνια τους, για να τον αποχαιρετήσουν.

«Αθάνατος» για τον Μανώλη Γλέζο στα μπαλκόνια


Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Σήμερα, 30 του Μάρτη, εν μέσω πανδημίας και δύσκολων καταστάσεων για την κοινωνία και τον λαό, έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος. Έφυγε μια μέρα σαν κι αυτή που εκτελέστηκε και ο Νίκος Μπελογιάννης για να μας θυμίσει ίσως πιο έντονα ότι θα βρίσκεται παρέα και με τους άλλους λαϊκούς αγωνιστές σε κάθε μέρος και στιγμή, εκεί που ζουν οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι.

Θέλουμε να τον αποχαιρετίσουμε όπως του αξίζει αλλά δεν μπορούμε να βρεθούμε κοντά του, λόγω της κατάστασης που αντιμετωπίζει η κοινωνία με την πανδημία. Θα τον αποχαιρετίσουμε όμως, όπως και να 'χει. Με εφευρετικότητα και αγάπη, γιατί θέλουμε να αποδώσουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής και γιατί ειδικά αυτές τις δύσκολες ώρες χρειαζόμαστε κι εμείς οι ίδιοι και οι ίδιες την αναφορά σε ανθρώπους και παραδείγματα που συμβολίζουν με τον πιο εμβληματικό τρόπο την συλλογική διεκδίκηση, τον αγώνα και την αλληλεγγύη.

Συντονιζόμαστε λοιπόν και κοινοποιούμε παντού το κάλεσμα:

- Να βγούμε στα μπαλκόνια σήμερα το βράδυ (Δευτέρα 30/3), στις 9, με παρατεταμένο χειροκρότημα, τη λέξη "ΑΘΑΝΑΤΟΣ" και με τραγούδια. Με τη φωνή ή από τα ηχεία με τραγούδια και με όποιες μουσικές θεωρήσει κανείς ότι ταιριάζουν περισσότερο σε αυτό τον αποχαιρετισμό, συνυφασμένες με τις ιστορικές στιγμές του λαϊκού αγώνα όπου ο Μανώλης Γλέζος έδωσε το παρόν. Αλλά και με κάθε άλλο τρόπο που μπορεί να σκεφτεί ο καθένας και η καθεμία.

- Το ίδιο να κάνουμε και τη μέρα και την ώρα της κηδείας όταν αυτή ανακοινωθεί.

Ψυχή Βαθιά και Καλό Κατευόδιο σύντροφε Μανώλη!»

Ειδήσεις σήμερα:

Μανώλης Γλέζος: Μόνο ο χρόνος τον νίκησε

Κορωνοϊός: Υπουργοί, βουλευτές και ευρωβουλευτές ανταποκρίνονται στην πρόσκληση Μητσοτάκη και δωρίζουν τον μισό μισθό τους

Κορωνοϊός - Τσιόδρας για Γλέζο: Ας αντιμετωπίσουμε κι εμείς έτσι ηρωικά την πάλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης