Έβρος: Νέα νύχτα επεισοδίων - Με δακρυγόνα οπλισμένοι οι μετανάστες - Έβγαλε την «αύρα» ο στρατός

Έβρος: Νέα νύχτα επεισοδίων - Με δακρυγόνα οπλισμένοι οι μετανάστες - Έβγαλε την «αύρα» ο στρατός

Νέος γύρος έντασης στις Καστανιές Έβρου - Ακόμα και φορητές τουρμπίνες στη «μάχη», για να διαλύουν τα χημικά που ρίχνουν οι μετανάστες, με τις... ευλογίες της Τουρκίας

evros_new_main
Οπτικοακουστικό υλικό-ντοκουμέντο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στη συνοριογραμμή του Έβρου, κατά τη διάρκεια των οποίων εκατοντάδες μετανάστες, πετώντας μολότοφ και πέτρες, αποπειράθηκαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα, έδωσε στη δημοσιότητα ο Ελληνικός Στρατός.

Στην περιοχή των Καστανιών έχουν μεταφερθεί εδώ και λίγες ημέρες φορητές τουρμπίνες. Πρόκειται για μεγάλους ανεμιστήρες, οι οποίοι «διώχνουν» τα χημικά από τον αέρα, ενώ την ίδια στιγμή διαλύουν και τα προπετάσματα καπνού, βελτιώνοντας την ορατότητα.

Το νέο υλικό που έρχεται στη δημοσιότητα αποδεικνύει και πάλι την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο. Με τους Τούρκους να προμηθεύουν δακρυγόνα και μολότοφ τους μετανάστες, η κατάσταση παραμένει τεταμένη και απαιτεί επαγρύπνηση και επιφυλακή κάθε νύχτα, καθώς οι προκλήσεις των γειτόνων δεν έχουν τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Έβρο επισκέφθηκε, νωρίτερα την Πέμπτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

ΦΩΤΙΑ ΑΛΥΣΙΔΑ



ΑΥΡΑ
Κλείσιμο




ΜΟΛΟΤΩΦ




ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΦΡΑΧΤΗΣ


ΠΕΤΡΕΣ ΣΥΡΜΑΤΟΠΛΕΓΜΑ



Διαβάστε επίσης

Έβρος: Επικίνδυνη νύχτα - Μετανάστες πέταξαν μολότοφ και άναψαν φωτιές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης