Κορωνοϊός, Κύπρος: Κλειστό το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω του κρούσματος στον διευθυντή κλινικής

Κορωνοϊός, Κύπρος: Κλειστό το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας λόγω του κρούσματος στον διευθυντή κλινικής

Κορωνοϊός, Κύπρος:  Εν αναμονή των εξετάσεων των 152 δειγμάτων που εστάλησαν τα ξημερώματα στο Ινστιτούτο Γενετικής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές

lefkosia
Εν αναμονή των εξετάσεων των 152 δειγμάτων για ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού που εστάλησαν τα ξημερώματα στο Ινστιτούτο Γενετικής βρίσκονται οι κυπριακές αρχές.

Αναλόγως των αποτελεσμάτων θα κριθεί και η περαιτέρω λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται σε 48ωρη καραντίνα.

Στην περίπτωση που το ποσοστό των νέων κρουσμάτων είναι υψηλό, τότε το νοσοκομείο θα κλείσει και οι ασθενείς που βρίσκονται σε αυτό θα μεταφερθούν σε άλλα νοσηλευτήρια, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα διαδικασία απολύμανσης ολόκληρης της μονάδας. Στο σενάριο αυτό, όσοι έχουν σειρά για εξέταση, θα διοχετεύονται σε άλλα νοσοκομεία κατά προτεραιότητα.

Στην περίπτωση που το ποσοστό είναι χαμηλό, τότε αυτό θα κριθεί διαχειρίσιμο και θα εξεταστεί με ποιον τρόπο το νοσοκομείο θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τώρα την Καρδιοχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, έξι γιατροί, καθαρίστριες και νοσοκόμοι έχουν λάβει οδηγία να παραμείνουν σπίτι τους για περίοδο 14 ημερών. Για την περίθαλψη των ασθενών εντός της κλινικής, έχουν αγοραστεί υπηρεσίες από τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοϊός – Κύπρος: Γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ο ένας εκ των δύο ασθενών

Κορωνοϊός: Επιβεβαιώθηκαν τα δυο πρώτα κρούσματα στην Κύπρο


Κορωνοϊός στην Κύπρο: Νέα ένταση στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας με εκδήλωση Τουρκοκυπρίων 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης