Κορωνοϊός στην Κύπρο: Νέα ένταση στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας με εκδήλωση Τουρκοκυπρίων

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Νέα ένταση στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας με εκδήλωση Τουρκοκυπρίων

Κορωνοϊός στην Κύπρο: Από την πλευρά της κατεχόμενης Λευκωσίας μερικές δεκάδες Τουρκοκυπρίων προσπαθούν να διέλθουν από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας 

odofragma_kypros
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας στη Λευκωσία, Τουρκοκύπριοι οι οποίοι ζητούν να ανοίξουν τα σημεία διέλευσης, τα οποία έχουν κλείσει προσωρινά, ως μέτρο για την πρόληψη επέκτασης του κορωνοϊού.

Από την πλευρά της κατεχόμενης Λευκωσίας μερικές δεκάδες Τουρκοκυπρίων προσπαθούν να διέλθουν από το οδόφραγμα της οδού Λήδρας. Τουρκοκύπριοι αστυνομικοί και μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ έχουν παραταχθεί στην περιοχή όπου υπήρξαν μικροσυγκρούσεις. Στις ελεύθερες περιοχές έχει παραταχθεί μικρή ομάδα αστυνομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

BM ve KKTC Polisi Arasında Gerilim


Μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη απαγορεύονται αυστηρά, λέει η Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ (UNFICYP), η οποία καλεί τους διαδηλωτές να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες διαταράσσουν τη δημόσια τάξη.

Ενόψει της νέας εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας, ο εκπρόσωπος της UNFICYP Αλίμ Σιντίκ δήλωσε ότι «η ασφάλεια των πολιτών είναι η πιο σημαντική μας προτεραιότητα».

Αν και η UNFICYP υποστηρίζει το δικαίωμα σε ειρηνικές διαδηλώσεις, οι μη εξουσιοδοτημένες δραστηριότητες στη νεκρή ζώνη απαγορεύονται αυστηρά, λέει.

«Καλούμε όλους τους διαδηλωτές να απόσχουν από οποιεσδήποτε ενέργειες οι οποίες διαταράσσουν τη δημόσια τάξη» προσθέτει ο κ. Σιντίκ.

Λέει τέλος ότι «η ειρηνευτική δύναμη έχει ενισχύσει την παρουσία της επί του εδάφους και συντονίζει τις ενέργειές της στενά με τις δύο πλευρές για τη διατήρηση της ειρήνης».

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος: Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια της Λήδρας

Κορωνοϊός - Κύπρος: Διαδηλώσεις για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης