Φιλιώτης, ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-LILLY: Ξεκινάμε τη μεγαλύτερη κλινική μελέτη ασθενών που έχει γίνει ποτέ στη χώρα

filiotis_2

Παρέμβαση στο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλιση  από τον  κ. Σπύρο Φιλιώτη, Αντιπρόεδρο και Υπεύθυνο Κλινικής Έρευνας Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-LILLY 

Ο κ. Σπύρος Φιλιώτης, Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος Κλινικής Έρευνας Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-LILLY εστίασε στις κλινικές μελέτες ως όχημα πρώιμης πρόσβασης στην καινοτομία και οικονομικής ανάπτυξης.


Μιλώντας στο συνέδριο για την υγεία και την ασφάλιση  που διοργάνωσε  το ygeiamou.gr, ο κ. Φιλιώτης αναφέρθηκε σε ένα μεγάλης κλίμακας ερευνητικό πρόγραμμα που αναλαμβάνει η εταιρεία ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ-Lilly. Όπως είπε ο κ. Φιλιώτης, «εφέτος θα αρχίσουμε τη μεγαλύτερη κλινική μελέτη ασθενών που έχει γίνει ποτέ στη χώρα. Γενικότερα, πρέπει να έχουμε πρώιμη πρόσβαση στην καινοτομία, την ίδια στιγμή που ο αριθμός των φαρμάκων στα οποία έχει πρόσβαση ο ασθενής μέσω μιας κλινικής μελέτης είναι διαρκώς αυξανόμενος.


Επιπλέον, με την κλινική έρευνα εξάγουμε γνώση και δεδομένα. Η ετήσια επένδυση σε κλινική έρευνα στην Ευρώπη ξεπερνά τα 30 δισ. ευρώ.


Το Υπ. Ανάπτυξης έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα που μπορεί να αποτελέσει κίνητρο εφόσον εξακολουθήσει να μεγαλώνει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πείσουμε την κάθε εταιρεία να επενδύσει στην κλινική έρευνα στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης