Επικίνδυνη μόδα το «παιχνίδι του πνιγμού» στα σχολεία

Επικίνδυνη μόδα το «παιχνίδι του πνιγμού» στα σχολεία

Τι λέει στο protothema.gr ο θείος του 12χρονου από το Λουτράκι - Τι πρέπει να προσέχουν γονείς, δάσκαλοι και καθηγητές - Οι... κανόνες του «παιχνιδιού»

ambulance_ar
Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους καθώς ένα νέο παιχνίδι βρίσκεται σε έξαρση στην νεανική μόδα που λέγετε το «παιχνίδι του πνιγμού».

Σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού αυτού, ο παίχτης θα πρέπει να πάρει δέκα βαθιές ανασες έπειτα να χαμηλώσει τα γονατά του σαν κάθισμα και να περιμένει ώσπου ξαφνικά ένας άλλος τον πιάνει από τον λαιμό και τον σφίγγει με δύναμη, το αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι πολλά παιδιά να χάνουν τις αισθησεις τους και να λιποθυμούν ενώ τα υπόλοιπα παιδιά τρέχουν τρομαγμένα.

Το ίδιο πράγμα συνέβη και στον 12χρονο Αλέξανδρο από το Λουτράκι, ο οποίος έπαιξε το παιχνίδι με παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και δεν άντεξε και λιποθύμησε, πέφτωντας μάλιστα κάτω χτυπώντας το κεφάλι του.

Όπως μας περιγράφει, μιλώντας στο protothema.gr, ο θείος του μικρού 12χρονου, Λευτέρης, ο ανηψίος του από περιέργια συμμετείχε σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι που έχει γίνει μόδα στα παιδιά του Γυμνασίου.

«Χθες το πρωί συνέβη ένα περιστατικό σε σχολείο της περιοχής του Λουτρακίου όπου στο δεύτερο με τρίτο διάλλειμα τα παιδιά έπαιζαν ένα παιχνίδι, το παιχνίδι του πνιγμού, και όπως άκουσα ήταν κρυμμένα. Αδιανόητο πράγμα. Κάποια παιδιά άλλα είπαν του ανηψίου μου, να πάρει δέκα βαθιές αναπνοές και να κάνει ένα χαμηλό κάθισμα, αμέσως αφού το έκανε αυτό ένα άλλο παιδί πήγε από πίσω του και τον έπιασε από τον λαιμό».

Και συνέχισε «Το παιδί αμέσως λιποθύμησε, έπεσε κάτω χτυπώντας το κεφάλι του. Κάποιος από τα παιδιά ειδοποίησε το σχολείο όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Κορίνθου. Όμως επειδή δεν υπήρχε παιδίατρος, οι γονείς του το πήραν και το πήγαν στο Παίδων της Αθήνας. Ευτυχώς εκεί οι γιατροι διαπίστωσαν πως το παιδί είναι καλά και πως λειτουργούν φυσιολογικά όλα τα ζωτικά του όργανα. Το μόνο που ζήτησαν οι γιατροί από τους γονείς ήταν να ξυπνούν τον γιό τους ανα δύο ώρες προκειμένου να βλέπουν τις αντιδράσεις του. Το μεσημέρι πήγε και σε καρδιοχειρουργό και τον έλεγξε και ευτυχώς είναι όλα καλά»

Κλείσιμο
Μάλιστα ο ίδιος τόνισε πως τόσο οι γονείς όσο και ο μικρός είναι αναστατωμένοι και θα ήθελε τους καθηγητές των παιδιών να προσέχουν περισσότερο στα διαλείμματα τους μαθητές καθώς οι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο τόσο για την μόρφωση όσο και για την ασφάλεια που υπάρχει αφού τέτοιου είδους παιχνίδια εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των μαθητών.

Ευτυχώς ο 12χρονος Αλέξανδρος είναι καλά στην υγεία του και θα επιστρέψει στο σχολείο του από εβδομαδα καθώς το σοκ που υπέστει ήταν ισχυρό .
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης