Ντοκουμέντο: Έτσι «τα 'παιρνε» το κύκλωμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ντοκουμέντο: Έτσι «τα 'παιρνε» το κύκλωμα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Φωτογραφίες από τη δικογραφία φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr - Πώς οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. παγίδευσαν τους 18 κατηγορούμενους, ανάμεσά τους ο λιμενάρχης και κατέγραψαν σε βίντεο τη δωροδοκία

naut03-mesa
Φωτογραφικά ντοκουμέντα μέσα από τη δικογραφία που δείχνει έναν από τους τέσσερις εφοπλιστές να παραδίδει φάκελο με χρήματα στον λιμενάρχη Θεσσαλονίκης αποκαλύπτει το protothema.gr. Όπως αναφέρεται, στο διαβιβαστικό που βρίσκεται στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και πλέον έχουν λάβει γνώση και οι 18 κατηγορούμενοι, τα «λαγωνικά» των Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. καλωδίωσαν με κάμερες το γραφείο του λιμενάρχη και, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό που έχει στη διάθεση του το protothema.gr, «κατεγράφη η δραστηριότητα (με τεχνικές συσκευές ήχου και εικόνα) του κεντρικού λιμενάρχη Θεσσαλονίκης, το δε συγκεντρωθέν προανακριτικό υλικό (συνημμένο με πολυμορφικούς ψηφιακούς δίσκους dvd) σας συνυποβάλλεται με την παρούσα αναφορά».

Στις φωτογραφίες φαίνεται ότι στις 11 το πρώι της 30ης Μαίου του 2019, το γραφείο του λιμενάρχη επισκέπτονται ένας από τους τέσσερις κατηγορούμενους πλοιοκτήτες μαζί με τον συνεργάτη του και του παραδίδουν φάκελο με χρήματα. Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στη δικογραφία καθώς οι συγκεκριμένοι είναι πλέον κατηγορούμενοι και αναμένεται να οδηγηθούν μέσα στο Σαββατοκύριακο να απολογηθούν στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

nn04


nn03



Η επιχείρηση των «Αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με παράνομη δράση σε λιμάνι της χώρας

Συνελήφθησαν 18 άτομα, εκ των οποίων 11 ιδιώτες και 7 υπάλληλοι.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, μετά από πολύμηνη ερευνητική διαδικασία, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019, ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με συστηματική παράνομη δράση σε λιμάνι της χώρας. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας η δράση της εγκληματικής οργάνωσης συνίστατο στην κατ’ επάγγελμα, δομημένη και σε βάθος χρόνου τέλεση των αδικημάτων της εκβίασης, της απάτης και της δωροδοκίας, με αποκλειστικό σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, χρησιμοποιώντας εκβιαστικές πρακτικές και τεχνικές εξαπάτησης στις διαδικασίες ρυμούλκησης πλοίων στο συγκεκριμένο λιμάνι. Χρονικά η δράση της οργάνωσης προσδιορίζεται τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2018.

Στην εγκληματική οργάνωση είχαν ενταχθεί και οι επτά συλληφθέντες υπάλληλοι και συγκεκριμένα Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και 6 υπάλληλοι του πλοηγικού σταθμού του συγκεκριμένου λιμανιού, οι οποίοι, έναντι χρηματικής αμοιβής, εξυπηρετούσαν τη λειτουργία και τους σκοπούς της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, πληθώρα κινητών τηλεφώνων και ψηφιακών συσκευών αποθήκευσης, 29.120 ευρώ, 5.160 δολάρια Η.Π.Α. και 225 δολάρια Καναδά.Σε βάρος των 18 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της δωροληψίας και δωροδοκίας υπαλλήλου, της ψευδούς βεβαίωσης, της παράβασης καθήκοντος, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

nn02
nn01



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης