Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι του κυκλώματος που έβγαζε εκατομμύρια ευρώ

Λιμάνι Θεσσαλονίκης: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι του κυκλώματος που έβγαζε εκατομμύρια ευρώ

Ανάμεσα τους και οι τέσσερις εφοπλιστές οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη

dikastiria-thessalonikis-kykloma-limani
Στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης, στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, οδηγούνται οι 19 κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο κύκλωμα που δρούσε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και το οποίο σχετιζόταν μεταξύ άλλων για με τα ρυμουλκά πλοία.

Ανάμεσα τους, σύμφωνα με πληροφορίες του GRTIMES, και οι τέσσερις εφοπλιστές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

Η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας που διενεργεί και τη σχετική έρευνα, έστησε ολόκληρη επιχείρηση κατά την προσαγωγή των υπόπτων στα δικαστήρια, μεταφέροντας τους για λόγους ασφαλείας από την πίσω πλευρά του Μεγάρου.

Οι περισσότεροι από τους κατηγορούμενους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, προσπαθώντας να αποφύγουν τις κάμερες.

Προσαγωγή υπόπτων για το κύκλωμα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης - GrTimes.gr


dikastiria-thessalonikis-kykloma-limani2
dikastiria-thessalonikis-kykloma-limani3
Αυτήν την ώρα βρίσκονται στον πρώτο όροφο των δικαστηρίων, περιμένοντας να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Το γεγονός ότι στο κύκλωμα συμμετείχαν ο λιμενάρχης, υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λιμενικού, δείχνει το εύρος της διαφθοράς και της δωροδοκίας καθώς οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, δωροδοκίας και δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Κλείσιμο
Οι πληροφορίες από την εισαγγελία Θεσσαλονίκης λένε ότι οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ άρχισαν να ψάχνουν την υπόθεση από τον περασμένο Μάιο όταν και έγινε η ενοποίηση των Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ και Λιμενικού Σώματος.

Ο τζίρος από την εγκληματική οργάνωση υπολογίζεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εφοπλιστές μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκαν στην Θεσσαλονίκη όπου ανακρίθηκαν από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ και έδωσαν καταθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης