Καταγγελίες για αντιγραφή και διαγραφή απόρρητων στοιχείων από τον server της Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Καταγγελίες για αντιγραφή και διαγραφή απόρρητων στοιχείων από τον server της Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Ο ρόλος πρώην μετακλητού υπαλλήλου που ελέγχει τους servers της Γενικής Γραμματείας - «Σφραγίζουν» για τις επόμενες τρεις ημέρες το ηλεκτρονικό σύστημα και «παγώνουν» τη χρήση emails - Για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης μιλά η Γενική Γραμματεία

hacker01
Στη Γενική Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, έχει αρχίσει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του  protothema.gr, η διαδικασία αντιγραφής των αρχείων από τον κεντρικό server της υπηρεσίας, ενώ  από τους υπαλλήλους τέθηκε θέμα προς τη διοίκησης της γενικής γραμματείας.

Μέσα στο τριήμερο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  θα επιχειρηθεί να εξαφανιστούν-διαγραφούν από τον κεντρικό υπολογιστή  της γενικής γραμματείας σημαντικά διαβαθμισμένα (απόρρητα) αρχεία, στοιχεία  και έγγραφα, ενώ άλλα θα αντιγραφούν και είναι άγνωστη η πορεία που θα ακολουθήσουν  τα αντίγραφα του server της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς.

Ειδικότερα, στο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ανακοινώθηκε σήμερα, από πρώην μετακλητό υπάλληλο της γενικής γραμματείας, ο οποίος   εδώ και καιρό έχει αποχωρήσει (εργάζεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα) ότι δεν θα λειτουργήσει  από σήμερα Παρασκευή έως και το πρωί της  ερχόμενης Δευτέρας το ηλεκτρονικό σύστημα και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  (e-mail) της  γενικής γραμματείας.

Ο πρώην αυτός υπάλληλος  τοποθετήθηκε  από υπουργό μέλος της Κυβέρνησης ως μετακλητός υπάλληλος στη γενική γραμματεία με την ειδικότητα  του πληροφορικάριου (ηλεκτρονικού), όμως  στη συνέχεια  εγκατέλειψε την γενική γραμματεία και πέρασε στον ιδιωτικό τομέα.

Ωστόσο, είναι κυρίαρχος του κεντρικού  server και  το λογισμικό της Γενικής Γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς, ελέγχοντας πλήρως και τη διαβαθμισμένη αλληλογραφία. Και αυτό γιατί, κατέχει αποκλειστικά εκείνος –παρά το γεγονός ότι έχει φύγει από τη γ.γ.- τους κωδικούς πρόσβασης του server της γενικής γραμματείας.

Αν και θεωρητικά έχει αντικατασταθεί από άλλον υπάλληλο (ο οποίος δεν έχει όμως τους κωδικούς του κεντρικού server), παρ΄ όλα αυτά ο ιδιώτης  αυτός, καλείται εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα για τα όποια προβλήματα  αντιμετωπίζει ο server της κεντρικής μονάδας  προκειμένου να είναι εφικτή η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος.

Κλείσιμο
Τώρα, το ίδιο αυτό πρόσωπο, ο ιδιώτης δηλαδή, ενημέρωσε το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς και όχι ο επίσημος αντικαταστάτης του ή άλλο διευθυντικό στέλεχος της γενικής γραμματείας, ότι πρόκειται  να  «σφραγιστεί» επί τριήμερο το όλο ηλεκτρονικό σύστημα.

Το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Καταπολέμησης της Διαφθοράς, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μέσα στο τριήμερο θα «οργωθεί»  το κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα και κατά τη συνήθη πρακτική και μεθοδολογία, θα διαγραφούν παντελώς απόρρητα έγγραφα, ενώ άλλα θα αντιγραφούν.

Για προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης μιλά η Γενική Γραμματεία

Η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς διαψεύδει  κατηγορηματικά το σημερινό δημοσίευμα του www.protothema.gr, σύμφωνα με το οποίο δήθεν επιχειρείται, είτε δήθεν θα επιχειρηθεί διαδικασία  διαγραφής ή αντιγραφής αρχείων της υπηρεσίας και, επίσης, διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπάλληλοι έχουν θέσει οποιοδήποτε τέτοιο  ζήτημα προς τη διοίκηση.

Η Γενική Γραμματεία πραγματοποιεί σε τακτά διαστήματα, ως οφείλει, προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισηςτων συστημάτων της, υπό την επίβλεψη του υπευθύνου πληροφορικής της υπηρεσίας, σύμφωνα με τις τεχνικά ενδεδειγμένες και νόμιμες διαδικασίες για την ασφάλεια των δεδομένων της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης