«Πειράματα» Γαβρόγλου και με τα νήπια

nipiaga

Το υπουργείο Παιδείας προχωρά στην υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών χωρίς να υπολογίζει την ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών και τις ελλείψεις προσωπικού - Σε όλη την Ευρώπη μόνο στο Λουξεμβούργο πηγαίνουν υποχρεωτικά στο σχολείο παιδιά 4 ετών - Ενστάσεις και από τους ειδικούς

Χιλιάδες οικογένειες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά καθώς μετά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόλγου προκαλεί αναστάτωση και στις οικογένειες με νήπια με τη ρύθμιση-«πείραμα» που προβλέπει την υποχρεωτική ένταξη στα νηπιαγωγεία των παιδιών από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

«Ο υπουργός πρoχώρησε στην απόφαση αυτή, χωρίς να λάβει υπόψη την ανεπάρκεια των κτιριακών υποδομών και τις ελλείψεις προσωπικού, ενώ ερωτηματικά προκύπτουν και για το κατά πόσο έχουν εξεταστεί και οι επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν στην ευαίσθητη ηλικία των 4 ετών» υπογραμμίζούν οι παιδαγωγοί ενώ η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας σχετικά με τις δομές προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία προκρίνει την ενίσχυση της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης ως απόλυτη προτεραιότητα της εκπαιδευτικής πολιτικής της, καθώς έχει αποδειχθεί ότι οι προσλαμβάνουσες εμπειρίες κατά τα έτη 0-6 διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ψυχοκοινωνική και παιδαγωγική ανάπτυξη των παιδιών στη μετέπειτα πορεία της ζωής τους. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε για ακόμα μία φορά χωρίς σχεδιασμό και χωρίς επαρκή μελέτη των αντικειμενικών συνθηκών και δεδομένων. Θεσμοθέτησε τη διετή φοίτηση στο νηπιαγωγείο χωρίς να έχει λάβει υπ’ όψιν τις ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους. Έτσι, στους δήμους για τους οποίους η διετής φοίτηση στο νηπιαγωγείο έχει γίνει υποχρεωτική και αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, δεν είναι εφικτό να απορροφηθούν όλα τα νήπια στις υπάρχουσες δομές, αλλά δεν τους επιτρέπεται να εγγραφούν και στον παιδικό σταθμό. Οι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με το απόλυτο αδιέξοδο να μην μπορούν να εγγράψουν τα νήπια σε καμία δομή προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης. Το ζήτημα της μη φοίτησης των νηπίων σε δομές προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης είναι όχι μόνο παιδαγωγικό, αλλά βαθιά κοινωνικό. Ερωτούμε τους Υπουργούς σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, προκειμένου να επιλυθεί άμεσα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία η ένταξη των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον στην Ευρώπη υποχρεωτικά, πραγματοποιείται μετά την ηλικία των έξι ετών (στη Σουηδία μετά τα επτά). Η μόνη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης η οποία έχει υποχρεωτική φοίτηση για τα τετράχρονα είναι το Λουξεμβούργο. Σε Βέλγιο, Γερμανία, Δανία, Ισπανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία, Μάλτα, Ολλανδία η φοίτηση στις δομές προσχολικής εκπαίδευσης δεν είναι υποχρεωτική, ωστόσο γίνεται προσπάθεια να είναι καθολική.

Η θέσπιση της υποχρεωτικότητας στη διετή προσχολική εκπαίδευση χωρίς μάλιστα να έχει γίνει προηγούμενη αξιολόγηση των υφιστάμενων δομών καθώς πολύ συχνά παιδιά δεν βρίσκουν θέση στα δημόσια νηπιαγωγεία της περιοχής τους, θα δημιουργήσει προβλήματα τόσο στους γονείς όσο και στα παιδιά. επισημαίνει η πανελλήνια επιστημονική και επαγγελματική οργάνωση παιδαγωγών προσχολικής αγωγής (ΠΑΣΥΒΝ).

Οσον αφορά στα ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή της ρύθμισης, ο υπουργός Παιδείας απαντά ότι θα αντιμετωπιστούν ενώ σχετικά με τη μεταβατική περίοδο, επισημαίνει ότι οι γονείς θα έχουν δικαίωμα επιλογής ανάμεσα στους παιδικούς σταθμούς των δήμων και στα νηπιαγωγεία, στους δήμους που δεν επαρκούν οι υποδομές.

ΣΧΟΛΙΑ (24)

αλχημιστής

λοιπόν θα σας πω την εμπειρία μου: έχω ένα γιο 4 ετών .πήγα να τον γράψω στο νηπιαγωγείο , ενώ πέρυσι είχαν δύο τμήματα από 17 παιδιά φέτος έχει γίνει προεγγραφη για 65 παιδιά!!!! δεν έχουν χώρους και θα αναγκαστούν λέει είτε να μας στείλουν σε απομακρυσμένο νηπιαγωγείο στα όρια του δήμου μας είτε θα πάρουν μια τάξη από το δημοτικό και θα κοιτάξουν να την διαμορφώσουν σε νηπιαγωγείο δηλαδή να βάλουν παιδικά θρανία κτλ κτλ πράγμα αδύνατον μέχρι τέλος καλοκαιριού!!! θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να πάρει τον νόμο πίσω ή να δώσουν την επιλογή στους γονιούς να επιλέξουν όπως πέρυσι!! Εάν ακούει κάποιος από την κυβέρνηση ας το δει άμεσα

Έτσι είναι.

Οι κομμουνιστές, οι νεοφιλελέδες και οι ναζιστές ξέρουν καλά από πειράματα και πειραματόζωα. Στάλιν, Χίτλερ, Σαμαράς, Βενιζέλος, Τσίπρας, Κυριάκος, Μιχαλολιάκος, κλπ, κλπ, κλπ ....

Σχολιαστής 1ου θεματος

πολύ σωστά τα γράφεις ....

voreios

ο πιο άχρηστος Υπ.Παιδείας απο γενέσεως ελληνικου κράτους.... Ολοι κάτι πρόσεφεραν Ο κύριος αυτος δεν έκανε σχεδόν ΤΙΠΟΤΕ ΣΩΣΤΟ!ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ!

Τρολ

Τι ακριβώς προσέφεραν ? Το μόνο που έμεινα σταθερό τόσα χρόνια ήταν τα φροντιστήρια - ιδιαίτερα .

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Θα ψηφίσουν και αυτά μπας και βγουν οι άχρηστοι????

Σχολιαστής 1ου Θέματος

Αυτοί οι Συριζαιοι σε λίγο θα σκεφτούν να επαναφέρουν και την ποδιά. Όλα τα μέτρα ειδικά στην παιδεία οπισθοδρομικα.

το μέτρο

είναι μια χαρά, μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Τα περισσότερα παιδάκια πάνε στον παιδικό σταθμό, στους οποίους αν είναι και δημοτικοί δεν κάνουν Τ Ι Π Ο Τ Α. Οι νηπιαγωγοί μας είναι αξιόλογοι. Επίσης η γιαγιά καλή αλλά όχι μέχρι τα 5 στο σπίτι. Το παιδάκι πρέπει να κοινωνικοποιηθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα για το Δημοτικό. Η μόνη ένσταση είναι η έλλειψη υποδομών και προσωπικού.

Δεν την λες και μικρή

την ένσταση. Καλή η θεωρία αλλά στην πράξη είναι η ουσία.

Σχολιαστής 1ου Θέματος

Τι λες βρε συριζοτρολ που βρήκες καλό μέτρο με ΣΥΡΙΖΑ . Δεν διάβασες το άρθρο ? Σου λέει κάνει παιχνίδια με και πειράματα με τα νήπια !!!

Ελληνες τι τα θελετε τα παιδια;

Θα φερουμε ετοιμα απο ασια, αφρικη..

Μια μεγάλη βοηθεια

Για τους γονείς που δουλεύουν. Απο το να είναι τα παιδια στο σπιτι με την κάθε γιαγια καλύτερα στο νήπιο να κοινωνικοποιηθούν και να περνάνε ευχάριστα την ώρα τους με άλλα παιδάκια.

Χρουτσοφανελης

Ο Γαβρογλου και ο Συριζα ειναι ο συγχρονος Ηρωδης των Ελληνων νηπιων. Τα εχει κατακρεουργησει. Ειναι απιστευτο ποσα παιδια εχουν πεθανει επι ημερων Τσιπρα λογω ανεπαρκειας της πολιτειας. Αποδειξη πως ο Συριζα μισει την Ελλαδα και θελει να αφανισει τους Ελληνες. Τωρα βαζει νηπια απο τα 4. Ειναι τραγικο τα παιδια να πανε νηπιο απο τοσο μικρα αλλα οι φασιστες του Συριζα τετοιες παιδαγωγικες μεθοδους οραματιζονται. Δεν αρκει ομως η πτωση τους και ο εκδιωγμος τους απ την εξουσια. Πρεπει να πανε ειδικο δικαστηριο για εγκληματα κατα της ανθρωποτητας και να τιμωρθουν οπως προβλεπεται σε τετοιους χασαπηδες.

mak

Κάθε αλλο παρά ΣΥΡΙΖΑ ειμαι. Αλλα ειναι σωστο το μέτρο. Θα απελευθερώσει και θέσεις για παιδάκια και βρέφη στους παιδικούς δημοτικούς σταθμούς. Αυτοι που αντιδρούν είναι οι βρεφονηπιοκόμοι των δήμων. Εχουνμαθει να το παίζουν νηπιαγωγοί και τρομάζουν με την περιπτωση να τους ανατεθούν περισσοτερα βρέφη. Εχει πιο πολλη δουλειά και (αλλαγη πανας) το βρέφος. Εχουν απλα την απίτηση να περνουν ...χαλαρα και να πληρωνει ο μπιπ ο φορολογούμενος

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης