Λυκουρέζος και Παναγόπουλος ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για τη «Μαφία των φυλακών»

Λυκουρέζος και Παναγόπουλος ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους για τη «Μαφία των φυλακών»

Εγγύηση 50.000 ευρώ και όρος να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, επιβλήθηκαν στον Αλέξανδρο Λυκουρέζο - Με απαγόρευση εξόδου ελεύθερος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος

lrezos0
Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ και τον όρο να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή για τη «Μαφία των φυλακών». Επίσης, του επιβλήθηκε και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Δήλωση Α. Λυκουρέζου


Η κόρη του, Μαρία-Ελένη, στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασε σε κλάματα και έπεσε στην αγκαλιά του. Οι συγγενείς και οι συνεργάτες του τον αγκάλιαζαν.

Με απαγόρευση εξόδου αφέθηκε ελευθερος και ο έτερος δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλος

Σε δήλωσή του, ο κ. Θρασύβουλος Κονταξής, συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ανέφερε: «Επειδή λείπει η έννοια του γεγονότος από αυτή την υπόθεση, αλλά τα χρονικά περιθώρια που είχαμε στη διάθεσή μας ήταν ασφυκτικά, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα δώσουμε κι άλλα στοιχεία, που θα αποδεικνύουν ότι δεν έχουμε καμία εμπλοκή με την υπόθεση». 

Κλείσιμο
Θρασύβουλος Κονταξής

Θρασύβουλος Κονταξής 2


Νωρίτερα την Δευτέρα, μέσω υπομνήματος που κατέθεσε, ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε ότι θεωρεί αδιανόητη την κατηγορία της ένταξής του σε εγκληματική οργάνωση, αντικρούοντας τις μαρτυρικές καταθέσεις και αρνούμενος το σύνολο των κατηγοριών για την υπόθεση. Η απολογία του κ. Λυκουρέζου στον ειδικό εφέτη ανακριτή στον 7ο όροφο στο Εφετείο είχε διάρκεια έξι ωρών. 

Μάλιστα, κατά την άφιξη Λυκουρέζου στο γραφείο του ανακριτή σημειώθηκε ένταση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διαφωνία ήταν ανάμεσα στον ανακριτή και τον δικηγόρο του κ. Λυκουρέζου, Θρασύβουλο Κονταξή, για το αν θα απενεργοποιούσε ή όχι το το κινητό του τηλέφωνο.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος στο απολογητικό του υπόμνημα κάνει λόγο για «σκευωρία» εις βάρος του, υποστηρίζοντας πως ποτέ δεν επικοινώνησε με τους Αλβανούς κρατούμενους που φέρονται να εκβίαζαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Και, σε κάθε περίπτωση, ποτέ δεν τους επισκέφθηκε στις φυλακές. Επίσης, αρνείται ότι ζήτησε δύο εκατομμύρια ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο, ώστε να μην παρασταθεί ως πολιτική αγωγή ο εντολέας του, δικηγόρος Αντωνόπουλος, που είχε κατηγορήσει τον κ. Φλώρο ότι έδωσε την εντολή για την δολοφονία του.

Από την πλευρά του, ο δεύτερος κατηγορούμενος, Θεόδωρος Παναγόπουλος, στο δικό του υπόμνημα, υποστήριξε ότι σε καμία τηλεφωνική επικοινωνία που έχει καταγράψει ο «κοριός» της ΕΥΠ δεν αναφέρεται το όνομά του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι μπήκε στην υπόθεση Φλώρου το 2017 ενώ, σύμφωνα με την κατηγορία, φέρεται ως μέλος της οργάνωσης από το 2014.

Ακόμη, υπογράμμισε ότι στη δικογραφία δεν καταγράφεται καμία πράξη που να τον συνδέει με την απαίτηση «δώρου» από τον επιχειρηματία Φλώρο, ώστε να αποσυρθούν οι κατηγορίες περί ηθικής αυτουργίας στην απόπειρα δολοφονίας του Αντωνόπουλου.

Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες των κ.κ. Λυκουρέζου και Παναγόπουλου κατά την αποχώρησή τους από τα δικαστήρια



lrezos1
lrezos2
pngp1
lrezos3
lrezos4
lrezos5
lrezos6
lrezos7
lrezos8
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης