Πυρά Ευσταθόπουλου κατά Γαβρόγλου για την υγειονομική βόμβα σε εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας

Πυρά Ευσταθόπουλου κατά Γαβρόγλου για την υγειονομική βόμβα σε εστία του ΤΕΙ Χαλκίδας

Για τριτοκοσμικές εικόνες με ποντίκια και φίδια κάνει λόγο ο Σύλλογος Οικοτρόφων της Εστίας - Βολές από τον υποψήφιο πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας για προεκλογικό ευχολόγιο τα περί δημιουργίας  νέου κτιρίου στη Χαλκίδα

Stathis_Efstathopoulos
“Κορυφή του παγόβουνου” χαρακτηρίζει τις εικόνες ντροπής στην φοιτητική εστία στα Ψαχνά Ευβοίας ο υποψήφιος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευστάθιος Ευσταθόπουλος χαρακτηρίζοντας ως “προεκλογικό ευχολόγιο” τις εξαγγελίες του υπουργού Παιδείας και του πρύτανη του ΕΚΠΑ περί μελλοντικής δημιουργίας νέου κτιρίου στη Χαλκίδα.

Με αφορμή τις εικόνες ντροπής που δημοσίευσε ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του συγκροτήματος του ΕΚΠΑ στα Ψαχνά (φοιτητική εστία του πρώην ΤΕΙ Χαλκίδας, τονίζει ο κ. Ευσταθόπουλος “ είναι επιβεβλημένο πλέον η Διοίκηση του ΕΚΠΑ να μεριμνήσει για την επισκευή και την συντήρηση των υποδομών του. Το πρόβλημα που αναδείχθηκε στα Ψαχνά είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο κύριος Γαβρόγλου υποχρηματοδοτώντας τα πανεπιστήμια, εθελοτυφλεί στα προβλήματα, που ο ίδιος δημιούργησε, συνεχίζοντας παράλληλα την καταστροφική μικροπολιτική του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Οι εξαγγελίες τόσο του Υπουργού Παιδείας όσο και του Πρύτανη του ΕΚΠΑ περί μελλοντικής δημιουργίας νέου κτιριακού συγκροτήματος στη Χαλκίδα, δεν αποτελούν παρά μόνο, ένα προεκλογικό ευχολόγιο που στόχο έχει να αποπροσανατολίσει την πανεπιστημιακή κοινότητα από τα σοβαρά προβλήματα. Είναι το λιγότερο αστείο, οποιαδήποτε συζήτηση, περί σχεδιασμού νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που θα στεγάζουν δραστηριότητες, από τη στιγμή που οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι δεν επαρκούν για την εύρυθμη λειτουργία σε στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας”, προσθέτει.

Ο υποψήφιος πρύτανης αναφερόμενος στην υπό διάλυση εικόνα των φοιτητικών εστιών υπογραμμίζει: “Αποτελεί επείγουσα προτεραιότητα για το Πανεπιστήμιο μας σε αυτό το σημείο που έχουν φτάσει τα πράγματα, η αναζήτηση πόρων από την πολιτεία και ιδιωτικούς φορείς, για την κάλυψη του τεράστιου κόστους της συντήρησης και αποκατάστασης των κτιριακών υποδομών σε όλα τα πανεπιστημιακά κτίρια του ΕΚΠΑ, όπου τα προβλήματα είναι τεράστια”.


Αναλυτικά, όσα καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας:

«Οι οικότροφοι του ΤΕΙ Χαλκίδας στα Ψαχνά για ακόμη μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με την άθλια και απαράδεκτη κατάσταση όσον αφορά τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πλέον απειλείται η υγεία και η ασφάλεια των ίδιων των φοιτητών, με τους διαδρόμους και όλο το ΤΕΙ να έχουν πλημμυρίσει από σκουπίδια ενώ τις τελευταίες εβδομάδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους ποντίκια και φίδια στους χώρους που σπουδάζουμε, κοιμόμαστε και ζούμε!

Σε όλα τα παραπάνω πρέπει να προστεθεί το γεγονός ότι οι οικότροφοι σπουδαστές είναι εκτεθειμένοι σε κίνδυνο με τον αμίαντο που υπάρχει στις πόρτες των μπαλκονιών των δωματίων μας, ενώ πλέον είμαστε για μέρες ή και άλλοτε για εβδομάδες χωρίς ζεστό νερό.

Μιλάμε πλέον για μια υγειονομική «βόμβα».

Σε κάθε κινητοποίηση μας για τα αυτονόητα τον 21ο αιώνα ακούμε τα ίδια και τα ίδια …θα τα λύσουμε, εγώ δεν είμαι υπεύθυνος, λεφτά δεν υπάρχουν, ακόμη και ότι δεν είναι νόμιμο να τα έχουμε όλα αυτά.

Ως εδώ λοιπόν κύριοι! Με την ζωή μας δεν επιτρέπουμε να παίζει κανείς!

Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχουν στο ακέραιο η κυβέρνηση, το κράτος και το Υπουργείο Παιδείας, η πρώην Διοίκηση του Ιδρύματος και οι πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ.

Είναι υπόλογοι για την τραγική υποβάθμιση των όρων σπουδών και ζωής των σπουδαστών.

Καταρρέουν στην πράξη τα μεγάλα λόγια της ΑΝΩΤΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ καθώς το μόνο που καθημερινά αναβαθμίζεται είναι τα προβλήματα στις σπουδές (δεν υπάρχουν καθηγητές και όσοι είναι δεν επαρκούν, αναχρονιστικός εξοπλισμός ή και ανυπαρξία αυτού, υλικοτεχνική υποδομή περασμένων αιώνων) .

Όσο για το πως ζούμε μια βόλτα στις τουαλέτες που δεν μπορούμε να πάμε φτάνει και περισσεύει για να βγάλει ο καθένας συμπέρασμα.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση-παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

* Να γίνει εδώ και τώρα απολύμανση και απεντόμωση από όλα τα δημόσια κτήρια και χώρους του Ιδρύματος και των κοινόχρηστων χώρων και δωματίων της Φοιτητικής Εστίας.
* Να γίνει ουσιαστική συντήρηση και ανακαίνιση των κτιρίων.
* Να αφαιρεθεί ο αμίαντος από όλους τους χώρους του ΤΕΙ.
* Πρόσληψη εδώ και τώρα μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας-φύλαξης.
* Πλήρης στελέχωση του ιατρείου και της τεχνικής υπηρεσίας του ΤΕΙ.
* Ζεστό νερό-θέρμανση για όλους και κάθε μέρα.
* Αναβάθμιση και δωρεάν χρήση πλυντηρίων για όλους τους εστιακούς σπουδαστές.
* Να αποδοθούν οι κοινόχρηστοι χώροι για τις ανάγκες μας με τη δημιουργία αιθουσών ψυχαγωγίας, πολλαπλών χρήσεων.
* Δωρεάν internet για όλους τους σπουδαστές σε όλους τους χώρους του ΤΕΙ.
* Δωρεάν σίτιση-στέγαση-μετακίνηση όλων των σπουδαστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
* Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία-ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας».


psaxna2
psaxna3
psaxna4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης