Μπάχαλο στη δίκη απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αντωνόπουλου – Διατάχθηκε η μεταγωγή του

Μπάχαλο στη δίκη απόπειρας ανθρωποκτονίας του Αντωνόπουλου – Διατάχθηκε η μεταγωγή του

Ο δικηγόρος προφυλακίστηκε πρόσφατα για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών –  Στην υπόθεση για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, προέκυψε πρόβλημα με την εκπροσώπησή του – Διατάχθηκε η μεταγωγή του στο δικαστήριο

fylaki_korydallou
Την μεταγωγή ενώπιον του, του πρόσφατα προφυλακισθέντος δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών, διέταξε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας.

Στο συγκεκριμένο δικαστήριο είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμο για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου, τον Νοέμβριο του 2014 έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη.

Ωστόσο, με την έναρξη της διαδικασίας ανέκυψαν ζητήματα με την εκπροσώπηση του κ. Αντωνόπουλου στη δίκη, στην οποία ο ίδιος συμμετέχει από την πλευρά της πολιτικής αγωγής καθώς είναι το θύμα.

Είχε δε γίνει γνωστό νωρίτερα στο δικαστήριο από το δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ότι ο Γ. Αντωνοπουλος δεν παραβρίσκεται στο δικαστήριο καθώς είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί την αναβολή της δίκης.

Μάλιστα, αναγνώστηκε δήλωση του Γ. Αντωνόπουλου στην οποία ανέφερε: «Δεν επιθυμώ να παρασταθώ ως πολιτικώς ενάγων» συμπληρώνοντας ότι θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος.

Ωστόσο, η ανατροπή ήρθε όταν ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από την υπόθεση στην οποία εκπροσωπούσε μέχρι χθες τον Γ. Αντωνόπουλο.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είχα πλήρη άγνοια της δήλωση του αυτής (σ.σ. της δήλωσης του κατηγορούμενου δικηγόρου) ότι θα τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο. Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση», είπε ο κ. Παναγόπουλος στο δικαστήριο και διευκρίνισε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τον Γ. Αντωνόπουλο.

Σε υψηλούς τόνους, η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του 65χρονου δικηγόρου προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την μεταγωγή του «για να ξεκαθαρίσει» ο ίδιος τι θα πράξει και ποιος θα τον εκπροσωπήσει τελικά.

Το φαξ δεν έφτασε και το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του Γ. Αντωνόπουλου μέσα στην ημέρα με τους ενόρκους να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.

Κλείσιμο
Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως ως μάρτυρας στη δίωξη αυτή που επρόκειτο να ξεκινήσει θα καταθέσει ο φερόμενος ως αρχηγός της μαφίας των φυλακών Κλ. Λεκοτσάι, ο οποίος βρίσκεται στο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας του Γ. Αντωνόπουλου είχαν καταδικασθεί σε πολυετείς καθείρξεις ως φυσικοί αυτουργοί οι Αλβανοί, Αρμπερ Μπάκο (δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο μέσα στη φυλακή) και Όλντι Ντούλτσε.

Ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου είχε καταδικασθεί σε 13 χρόνια κάθειρξη με αναστολή ο Αρ. Φλώρος.

Ο τελευταίος ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά ότι έδωσε την εντολή στους δυο κατηγορουμένους ως φυσικούς αυτουργούς να δολοφονήσουν τον δικηγόρο τον Νοέμβριο 2014.

Η όλη υπόθεση έχει πάρει πλέον νέα διάσταση μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Γ. Αντωνόπουλου στην «μαφία των φυλακών».

Μάλιστα, ο Αρ. Φλώρος έχει καταθέσει στον ανακριτή ως μάρτυρας, υποστηρίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες πως ο ίδιος ήταν θύμα εκβιασμού των Αλβανών που τον «έδειξαν» ως ηθικό αυτουργό.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης