Το καλύτερο ελληνικό εκλέρ έχει γεύση από… ρυζόγαλο

Το καλύτερο ελληνικό εκλέρ έχει γεύση από… ρυζόγαλο

Το νικητήριο εκλέρ της Ελισάβετ «Λίζα» Μάτσα είχε γεύση από ρυζόγαλο, μαστίχα και μανταρίνι 

ekler12
Η Ελισάβετ Μάτσα ανακηρύχτηκε ως η μεγάλη νικήτρια του τελικού του διαγωνισμού MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ.

Ο διαγωνισμός MaziChef για το καλύτερο ελληνικό εκλέρ διοργανώθηκε στο πλαίσιο του «Gout de France - Good France 2019» απόψε από την γαλλική πρεσβεία στην Αθήνα.

Η γαστρονομική εκδήλωση «Gout de France - Good France» πραγματοποιείται για 5η συνεχόμενη χρονιά, από το γαλλικό υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών και σε κάθε χώρα τα εστιατόρια που επιθυμούν για μία εβδομάδα μαγειρεύουν αλά γαλλικά στο πλαίσιο μιας «βιώσιμης κουζίνας».

Ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα Κριστόφ Σαντεπί μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «στην Ελλάδα στο Gout de France συμμετέχουν 115 εστιατόρια και με βάση τις συμμετοχές είναι η δεύτερη χώρα σε όλον τον κόσμο, ενώ σε σχέση με τον πληθυσμό της και σε συνδυασμό με τα εστιατόρια που συμμετέχουν είναι πρώτη».

Όπως είπε ο κ. Σαντεπί πρώτη χώρα με βάση τη συμμετοχή εστιατορίων είναι η Πολωνία.

Αναφορικά με τον τελικό του διαγωνισμού MaziChef για το καλύτερο εκλέρ ο κ. Σαντεπί δήλωσε: «Ζητήσαμε από Έλληνες σεφ να φτιάξουν ένα παραδοσιακό γαλλικό γλυκό, όπως το εκλέρ, αλλά με ελληνική γεύση και απόψε οι καλεσμένοι μας θα ψηφίσουν το καλύτερο από τα τέσσερα εκλέρ που έφτασαν στον τελικό».

Κλείσιμο
Στο τελικό διαγωνίστηκαν τέσσερις σεφ με τα εκλέρ τους, οι οποίοι αναδείχτηκαν ύστερα από τέσσερις διαγωνισμούς που έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά.

Οι 4 φιναλίστ επελέγησαν βάσει της ποιότητας και της γεύσης του εκλέρ που ετοίμασαν για την εκάστοτε κριτική επιτροπή.

Στον μεγάλο τελικό συμμετείχαν εκτός από την η Ελισάβετ Μάτσα (νικήτρια στην Αθήνα), ο Παναγιώτης Κατάκης (νικητής στα Χανιά), ο Λάζαρος Πολίτης (νικητής στην Πάτρα), και ο Κωνσταντίνος Τσενεκίδης (νικητής στη Θεσσαλονίκη).

Το νικητήριο εκλέρ της Ελισάβετ «Λίζα» Μάτσα είχε γεύση από ρυζόγαλο, μαστίχα και μανταρίνι και κατάφερε να αποσπάσει τόσο την θετική ψήφο του κοινού όσο και της κριτικής επιτροπής.

Δεύτερο ανακηρύχθηκε το εκλέρ που ετοίμασε ο Κωνσταντίνος Τσενεκίδης με γιαούρτι, φιστίκι Αιγίνης και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Την τρίτη θέση κατέλαβε το εκλέρ του Παναγιώτη Κατάκη με λευκή σοκολάτα, αυγοτάραχο και τζελ λεμονιού, τέταρτο ήρθε το εκλέρ του Λάζαρου Πολίτη με μους φέτα και χαλούμι, χωριάτικο φύλλο και ζελέ μαυροδάφνης.

Ο διαγωνισμός έγινε υπό την επίβλεψη του σεφ της πρεσβείας Jean-Marie Hoffman και με τη συνδρομή πολλών διακεκριμένων Ελλήνων και Γάλλων σεφ.

Ο κάθε διαγωνιζόμενος του μεγάλου τελικού MaziChef προετοίμασε 600 εκλέρ, ίδια με αυτά του πρώτου γύρου, στις κουζίνες της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα, υπό την επίβλεψη των σεφ - μελών της κριτικής επιτροπής του τελικού.

Στη συνέχεια οι προσκεκλημένοι της γαλλικής πρεσβείας ψήφισαν το εκλέρ που τους άρεσε περισσότερο και μαζί με την άποψη της κριτικής επιτροπής αναδείχθηκε το καλύτερο εκλέρ με γεύση Ελλάδας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης