Νέα εισβολή ιερόσυλων σε ναό στην Κόνιτσα

Νέα εισβολή ιερόσυλων σε ναό στην Κόνιτσα

Οι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων – Σύμφωνα με τον εφημέριο έκλεψαν μόνον μία εικόνα

astynomia_1
Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα που διενεργούσαν οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος για την εξιχνίαση της διάρρηξης σε μια εκκλησία στην περιοχή της Κόνιτσας Ιωαννίνων, οι ιερόσυλοι που εξορμούν από την γειτονική Αλβανία «χτύπησαν» για μια ακόμη φορά!

Οι άγνωστοι δράστες παραβίασαν την κεντρική είσοδο της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων στην παραμεθόρια κωμόπολη και διέφυγαν και πάλι ανενόχλητοι. Σύμφωνα με τον εφημέριο του ναού, έκλεψαν μόνο μία εικόνα. Οι αστυνομικοί διενεργούν προανάκριση για την εισβολή, που έγινε στο διάστημα από την περασμένη Κυριακή ως την Παρασκευή.

Πιθανότατα, η νέα διάρρηξη ναού συνδέεται με την προηγούμενη, που είχε αποκαλυφθεί την περασμένη Τετάρτη. Τότε, οι ιερόσυλοι είχαν παραβιάσει ένα παράθυρο από το οποίο μπήκαν στο εσωτερικό της εκκλησίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και είχαν κλέψει ένα άγιο ποτήρι, μία αγία λαβίδα, μία αγία λόγχη και έναν αστερίσκο. Μάλιστα, είχαν παραβιάσει και το Πνευματικό Κέντρο της κωμόπολης που βρίσκεται δίπλα στο ναό, αλλά δεν βρήκαν κάτι αξίας για να κλέψουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης