Δεν υπάρχει λόγος να μην ολοκληρωθεί η πώληση του Ντυνάν, λέει ο Πολάκης

Δεν υπάρχει λόγος να μην ολοκληρωθεί η πώληση του Ντυνάν, λέει ο Πολάκης

Το παρών σε εκδήλωση του σωματείου εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας

4737007
Τη βούληση της κυβέρνησης να παραχωρηθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, μιλώντας την Πέμπτη στη διάρκεια εκδήλωσης του Σωματείου εργαζομένων του κοινωφελούς νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Δεν υπάρχει πλέον κανένας νομικός ή οικονομικός λόγος να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν» είπε ο κ. Πολάκης, επιχειρώντας με την παρέμβασή του αυτή να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της «παγωμένης» προσώρας διαγωνιστικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι στον σχετικό διαγωνισμό το Ίδρυμα Ωνάση είχε προσφέρει για το «Ερρίκος Ντυνάν» τίμημα ύψους 88 εκατ. ευρώ – κατά πληροφορίες η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποτιμήσει το ίδρυμα στα 82 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας... αξιολόγησε μάλιστα και την προσφορά του Ιδρύματος Ωνάση, αποδεικνύοντας πόσο έχει διευρυνθεί το πεδίο των αρμοδιοτήτων του: «Η προσφορά που έχει καταθέσει η κυβέρνηση μαζί με το Ιδρυμα Ωνάση είναι η καλύτερη, 88 εκατομμύρια ευρώ, είναι βελτιωμένη από την αρχική προσφορά και πολύ καλύτερη από τις άλλες δύο που έχουν κατατεθεί» είπε χαρακτηριστικά, συνεχίζοντας να υποστηρίζει τον ρόλο του άτυπου αλλά ουσιαστικού σπόνσορα της κυβέρνησης στο να προχωρήσει η πώληση στο Ίδρυμα.

Και μπορεί να είπε εμφατικά πως «πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Τράπεζας Πειραιώς», αλλά ουσιαστικά ο κ. Πολάκης πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα, καλώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, να τοποθετηθούν δημόσια στο ζήτημα.

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, περίγραψε και τα πλεονεκτήματα της ένταξης του «Ερρίκος Ντυνάν» στο ΕΣΥ, λέγοντας πώς «μαζί με το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο που θα δημιουργηθεί, που βρίσκονται κάτω από δημόσιο έλεγχο, λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση και ενίσχυση από τον ΕΟΠΥΥ, συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών, θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στο λεκανοπέδιο Αττικής».

«Καλώ ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ να τοποθετηθούν αν θέλουν ή δεν θέλουν να ξαναγυρίσει το Ντυνάν στον δημόσιο τομέα» είπε ο κ. Πολάκης. Την ίδια πρόσκληση απηύθυνε και στον κ. Γιάννη Στουρνάρα, επικαλούμενος «την υψηλή του εποπτεία στον τραπεζικό τομέα ώστε να προχωρήσει αυτή η επαναφορά ενός μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος στο ΕΣΥ».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης