Ο «Φιλελεύθερος» για τον Θέμο: «Οι εχθροί μου είναι οι πιο επιθυμητοί μου καλεσμένοι»

Ο «Φιλελεύθερος» για τον Θέμο: «Οι εχθροί μου είναι οι πιο επιθυμητοί μου καλεσμένοι»

Το αφιέρωμα της εφημερίδας και το «αντίο» του διευθυντή της Παναγιώτη Λάμψια, στον Θέμο

themos-fileleftheros
Τον τίτλοι «Οι εχθροί μου είναι οι πιο επιθυμητοί μου καλεσμένοι», επέλεξε η εφημερίδα Φιλελεύθερος στο ολοσέλιδο αφιέρωμά της στον Θέμο. Το δημοσίευμα περιλαμβάνει τόσο προσωπικό σημείωμα αποχαιρετισμού από τον διευθυντή της εφημερίδας Παναγιώτη Λάμψια, όσο και αναδημοσίευση του «αντίο», από την οικογένεια του Πρώτου ΘΕΜΑτος.

Το δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, ακολουθεί: 

ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ 1958-2019

"ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ"

Ο δημοσιογράφος, εκδότης και παρουσιαστής έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών

Ο Θέμος Αναστασιάδης έφυγε νικημένος από τον καρκίνο λίγες μέ­ρες μετά τα γενέθλια του (γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρί­ου) σε ηλικία 61 ετών, επιβεβαιώνοντας έναν δραματικό κανόνα για την «οικογένεια» των δημοσιογράφων. Οι δυνάμεις και τα ταλέντα του δεν ήταν αρκετά για αυτή την αδυσώπητη μάχη. Ήταν όμως υπεραρκετά για τη γεμάτη ζωή που έζησε, τις δημοσι­ογραφικές διαδρομές που χάραξε. Σπου­δαίος γραφιάς, τολμηρός δημοσιογράφος κινήθηκε πολλές φορές προκλητικά έξω από τις νόρμες της «παραδοσιακής» δη­μοσιογραφίας.

Κλείσιμο
Διέθετε μια εξαιρετική αντιληπτική ικανότητα. «Διάβαζε» την κοινωνία όπως αυτή άλλαζε και μεταμορφωνόταν μέσα στα χρόνια της ευμάρειας και στη συνέ­χεια της κρίσης. Υπέγραψε από τις πλέον πρωτοποριακές στήλες σε εφημερίδες, όπως η «Μαύρη Τρύπα» στην «Ελευθερο­τυπία» και ο «Οφις» στην «Καθημερινή». Πολλοί δεν θυμούνται ότι ο άνθρωπος που έγινε το 2005 εκδότης της εφημερί­δας ΘΕΜΑ ήταν ο μικρότερος σε ηλικία δημοσιογράφος που διετέλεσε διευθυ­ντής της «Καθημερινής» το 1990-1991. Οι περισσότεροι δεν ξέρουν επίσης ότι ο Θέμος Αναστασιάδης ξεκίνησε από το ρεπορτάζ του αυτοκινήτου, πέρασε στο οικονομικό ρεπορτάζ όπου «γκάζωσε» στις εφημερίδες «Βραδυνή», «Εξπρές», «Το Βήμα», βρέθηκε στην πρωτοπορία των δημοσιογράφων που στελέχωσαν τον 9,84 όταν έκανε το μπαμ στα ερτζιανά. Πέρασε από τον Flash 9,61.

Η οξύνοια, το ευθύβολο πολιτικό σχόλιο, το βιτριολικό του χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός του ήταν ιδανικά για την τηλεόραση. «Γέννησε» πετυχημένα μακροβιότατα τηλεοπτικά σόου (ΟΛΑ - Τρέλα ΟΛΑ) για τα οποία κονταροχτυπιόντουσαν μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια (Alpha-ANTl). «Οι πιο επιθυμητοί μου καλεσμένοι είναι οι εχθροί μου» έλεγε με το χιούμορ που σκότωνε. Η τηλεοπτική και δημόσια εικόνα του απείχαν πάντα απ' αυτό που ο ίδιος ήταν: ένας πάρα πολύ εσωστρεφής άνθρωπος που έπαιζε πολύ καλά τον ρόλο του. Ο θάνατος τον βρήκε στην Ελβετία όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια με τη σύζυγο του (συνάδελφο Βα­σιλική Παναγιωτοπουλου) και τα τρία τους παιδιά. Η μετακόμιση στην Ελβετία ήταν «υποχρεωτική», καθώς είχε ενημερωθεί από τις ελληνικές αρχές ότι είναι στόχος παρακρατικών και άλλων οργανώσεων. Πριν καταστεί στόχος αυτών είχε κατα­στεί «στόχος» όσων το «Πρώτο Θέμα» ενοχλούσε δημοσιογραφικά.




Για τον Θέμο 

Ο Διευθυντής του Φιλελεύθερου, Παναγιώτης Λάμψιας έγραψε:

Η απώλεια του Θέμου Αναστασιάδη είναι ασφαλώς δυσβάστακτη για την οικογένεια του και εύχομαι να βρουν τη δύναμη και το κουράγιο τους το συντομότερο. Για όλους τους άλλους που τον γνώριζαν καλά θα μείνει στις σκέψεις τους ως ένας υπέ­ροχος τύπος, ένα σπάνιο ταλέντο, ένας τρυφερός φίλος με σπουδαία χαρίσματα, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο άκρατος αυθορμητισμός του.
Ασφαλώς θα μείνει ένα αγκάθι στους εχθρούς και άσπονδους φίλους του που τον πότισαν δηλητήριο.
Ο Θέμος άφησε ζωηρό και ανεξίτηλο αποτύπωμα στο πέρασμά του και φυσικά μια υπέροχη οικογένεια. Αντίο, καπετάνιε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης