Απίστευτο φιάσκο: Η ΕΛ.ΑΣ. τύπωσε ημερολόγια με «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο» και μετά τα ανακάλεσε

Απίστευτο φιάσκο: Η ΕΛ.ΑΣ. τύπωσε ημερολόγια με «Μακεδονία» και «Βόρεια Κύπρο» και μετά τα ανακάλεσε

Η ηγεσία της Αστυνομίας διέταξε τη διεξαγωγή ΕΔΕ, τονίζοντας ότι τα ημερολόγια τυπώθηκαν από «ιδιωτική εταιρεία»

diaries
Την απόφαση να ανακληθούν όλα τα ημερολόγια που περιέχουν χάρτη με τα Σκόπια ως «Μακεδονία» και αναφέρουν τα κατεχόμενα ως «Βόρεια Κύπρο» ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, η ηγεσία της αστυνομίας διέταξε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), τονίζοντας ωστόσο, ότι τα ημερολόγια εκτυπώθηκαν από «ιδιωτική εταιρεία».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών.

Επιπλέον, ανακαλούνται άμεσα όσα από τα ημερολόγια έχουν διατεθεί σε αστυνομικές Υπηρεσίες».

Το κατάλαβαν μετά την κατακραυγή

Η ατζέντα του 2019  θα πήγαινε προς πώληση σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας και περιελάμβανε χάρτη που αναγράφει τη FYROM ως Μακεδονία. Ο ίδιος χάρτης αναφέρει το ψευδοκράτος της Κύπρου ως Βόρεια Κύπρο.

Κλείσιμο
Πολλοί αστυνομικοί όταν το αντελήφθησαν δήλωναν πως δεν θα προμηθευτούν τις επίσημες ατζέντες της Ελληνικής Αστυνομίας έτους 2019 για το γεγονός αναγραφής των Σκοπίων ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία». Μαλιστα, λένε οτι η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας φέρει ευθύνες για το γεγονός αυτό και δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας από επίσημο δημόσιο Οργανισμό της χώρας μας και ειδικά από το Σώμα Ασφαλείας της Αστυνομίας.

«Εαν η Ελληνική Αστυνομία αναγραφεί Μακεδονία το γειτονικό κράτος μας, τι εντύπωση βγαινει επίσημα προς το εξωτερικό για τη θέση της Ελλάδας;» επισημαινουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης