Σκούταρι Σερρών: 105 μαθητές δεν πήγαν στο σχολείο λόγω δέκα προσφυγόπουλων

school1

Μόλις 25 από τους 130 μαθητές που φοιτούν στο Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως, του Δήμου Σερρών, κάθισαν σήμερα στα θρανία, με τους υπόλοιπους να απέχουν από το σχολείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φοίτηση δέκα προσφυγόπουλων στο εν λόγω δημοτικό

Σύμφωνα με το voria.gr, που επικαλείται τοπικό μέσο των Σερρών, οι γονείς και οι κηδεμόνες των 105 μαθητών, με αυτή την κίνησή τους, εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους και δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο. «Οι διαμαρτυρίες των γονέων είναι υπερβολικές» τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης, υπογραμμίζοντας πως τα επιχειρήματα των γονέων «δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Ανανιάδη, στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να παρέμβει ο εισαγγελέας Σερρών -όπως είχε γίνει και το 2016 και στον Προφήτη του Δήμου Βόλβης, όπου και εκεί οι μαθητές απείχαν από τα μαθήματά τους για τον ίδιο λόγο.

105 μαθητές στο Σκούταρι δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο


Σύμφωνα με το τοπικό μέσο, οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρεως απέστειλαν εξώδικα τις προηγούμενες ημέρες στον προϊστάμενο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών, στον δήμαρχο Σερρών και στον αντιπεριφερειάρχη, ζητώντας να δημιουργηθεί σχολείο εντός της προσφυγικής δομής.

«Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης είναι ανοιχτά σχολεία για όλους και να μην υποκύπτουμε σε πιέσεις που έχουν βάση στην ξενοφοβία ή ρατσιστικές συμπεριφορές, αλλά να υιοθετούμε πρακτικές στην Εκπαίδευση, στη βάση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αλληλεγγύης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Σερρών.

«Η μόρφωση αποτελεί δικαίωμα κάθε παιδιού, ανεξάρτητα από χρώμα, κοινωνική θέση, θρήσκευμα και καταγωγή. Η φοίτηση όλων των μαθητών στα δημόσια σχολεία είναι καθήκον του κράτους και κανείς δεν μπορεί να την εμποδίσει. Τα σχολεία θέλουμε να είναι πάντα ανοιχτά και φιλόξενα για τα φτωχά παιδιά του κόσμου, Ελληνόπουλα, Προσφυγόπουλα» αναφέρει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Σερρών «Ο Εμμανουήλ Παππάς».

ΣΧΟΛΙΑ (203)

Tasos A

Παλιοφασίστες , ξεχάσατε όταν οι Έλληνες έφευγαν στην γερμανία και στην αμερική για να δουλέψουν ,σας φταίνε τα παιδιά προσφύγων τώρα, δεν υπάρχουν λέξεις να σας χαρακτηρίσουν!

@22:11

ΕΤΣΙ!

Xristoforakos(ζιμενς)

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ...Α ΡΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΗΣ.

Ποιος κιαρατάς άνοιξε τα σύνορα το 1992

@16:54: Δηλαδή, με πιο απλά λόγια, οι εκτός Τόπου και χρόνου "ανθρωπιστές" θέλουν να βάλουν στην ίδια τάξη με τα Ελληνόπουλα, "προσφυγόπoυλα" από άλλες χώρες τα οποία δεν μιλάνε καθόλου Ελληνικά! Μπορούν να μας εξηγήσουν τι είδους μάθημα θα γινόταν σε μια τέτοια περίπτωση και τι είδους «πρόοδος» θα υπήρχε στα μαθήματα; Και αφού τα "πρoσφυγόπουλα" είναι (δήθεν) "πρoσωρινά εδώ" φιλοξενούμενα, τι νόημα έχει να πάνε σχολείο μαζί με τα Ελληνόπουλα; Σε αυτή την έκδηλη αγωνία των γονέων των μαθητών, οι "πρooδευτικoi" της περιoxής πάτησαν ξανά το "play", για να παίξει εκ νέου η χιλιoμασnμέvn κασέτα του "ρατσισμoύ". Αντί να απαντήσουν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες που εμπεριέχονται στnv συγκεκριμένη περίπτωση, προτίμησαν και πάλι να χρησιμοποιήσουν λέξεις και φράσεις, οι οποίες όμως έχουν πλέον κουράσει αφάνταστα, όπως "μίσos" και "επικίνδυνη ρατσιστική τακτική".

Giousoufis

Mιποσ κιριο Αλεκσι και κιριο Κουλι μαζι πρεπι να φτιακσουν 1 τεμενοσ εκι στο Σκουταρι για να προσεφχοντε ι αλοδαπι? οποσ βοτανικο! Κιριο Αλεκσι κε κιριο Κουλι καλι ανθροπι διμοκρατεσ κε αντιρατσιστεσ!

Ζωόφιλος

Δαγκωτή και σωρηδόν έχει να πέσει η ψήφος στην XA!

Ελλην

Παρακάτω θα δείτε τα σχόλια όπου εκφράζω την άποψη μου. Θεωρώ ορθές απόψεις. Ο σύλλογος Γονέων είχε ήδη βγάλει ανακοίνωση και δεν δημοσιοποιειται. . Ψάξτε στο διαδίκτυο συνελληνες και θα την βρείτε. . Αναφέρει τα εξης : .. [Με έκπληξη διαβάσαμε όλες αυτές τις μέρες αυτά που γράφτηκαν για το Δημοτικό Σχολείο Σκουτάρεως. Προφανώς από άτομα που δεν είχαν διαβάσει καν τα εξώδικά μας και τα οποία αναφερόταν σε συγκεκριμένα σημεία που είχαν να κάνουν και με την ύποπτη δράση των ΜΚΟ στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. Είδαμε αποκομμένα αποσπάσματα να κοσμούν δηλώσεις «επισήμων», οι οποίοι άλλα έλεγαν μπροστά στις κάμερες και άλλα έλεγαν σε εμάς στις κατ’ιδίαν επαφές μας με αυτούς. Κατόπιν μας κατηγόρησαν για αποχή. Φυσικά ξεχνούν ότι όλο το σχολείο με τη συμμετοχή των παιδιών μας είχε ετοιμάσει μια γιορτή υποδοχής για τους νέους μαθητές. Δυστυχώς το πρωί της 19/10/2018 αντικρίσαμε έξω από το σχολείο ένα πλήθος από κάμερες που τραβούσαν πλάνα, περιπολικά, άνδρες της Ασφάλειας, τοπικούς κομματικούς παράγοντες συγκεκριμένου χώρου και πλήθος άγνωστων σε εμάς ατόμων που επέβαιναν σε αυτοκίνητα με πινακίδες από άλλους Νομούς, τα οποία άτομα εισήλθαν όλα στον χώρο του σχολείου. Προφανώς όλοι αυτοί θεωρούσαν φυσιολογικό να αντικρίσουν τα παιδιά ξαφνικά μια τέτοια εικόνα αναστάτωσης. Είτε αυτά ήταν τα προσφυγόπουλα, είτε τα παιδιά μας. Άραγε στις ενέργειες αυτές δεν υπήρχε τίποτε παράνομο; Οι μόνοι παράνομοι ήμασταν εμείς. Και μας προειδοποίησαν ότι θα επέμβει Εισαγγελέας. Άτομα που δεν απασχολήσαμε ποτέ τη Δικαιοσύνη βρεθήκαμε ξαφνικά εν δυνάμει κατηγορούμενοι. Τη Δευτέρα ελπίζουμε τα μαθήματα να γίνουν κανονικά και να λείψουν οι φιέστες και οι τρίτοι παρατρεχάμενοι που παρεισέφρησαν στο χώρο του Σχολείου. Διότι αυτό επιτάσσει ο στοιχειώδης σεβασμός στον ευαίσθητο ψυχισμό των παιδιών. Αυτό που συνέβη την Παρασκευή δεν ήταν αποχή δική μας, αλλά κατάληψη του Σχολείου από τρίτους και ελπίζουμε να μην ξανασυμβεί. Σύμφωνα με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας παρακαλούμε να δημοσιευτεί αυτούσιο. Για τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ο Πρόεδρος Τσακιρίδης Βασίλειος] .. Εγώ βλέπω απλώς ότι διαστρεβλωθηκε για να προιδεασουν τους Έλληνες γονείς για την οποία μελλοντική αντίδραση θα υπάρξει σε έλευση ξένων παιδιών. Κοινώς στρατηγική κίνηση προνοησης υπέρ προστασίας ξένων παιδιών. Ο οποιοσδήποτε Έλληνας γονιός θα ντραπει να κοιτάξει έστω και δυσανασχετωντας εφόσον προβλήθηκε ως έτσι το θέμα αυτό. Ύπουλο ολο ! Τα συμπεράσματα δικά σας επισης. .. Λυπάμαι διαρκώς.

@16:09

'lσως το καλύτερο σχόλιο εδώ μέσα!

Πόπη

Δεξιοί και φασίστες σχολιαστές για τα μπάζα. ΝΑΤΟ Ε.Ε. εξαπολύουν τους πολέμους, εμείς συμμετέχουμε στην ληστρική αυτή συμμορία. Θα λουστείτε λοιπόν τους πρόσφυγες μέχρι και στο ένα δισεκατομμύριο αν χρειαστεί.

Waldorf

Δεν θυμάμαι να ρώτησε κανείς αν επιθυμώ με τα χρήματα των φόρων που πληρώνω να παρέχεται δωρεάν παιδεία σε λαθρομετανάστες. Θα μου πείτε σε ρώτησαν για τη διάθεση των μυστικών κονδυλίων? Για την αποκατάσταση των ζημιών στα ΑΕΙ από τους Ρουβίκωνες, τους λαθρέμπορους, τους dealers ναρκωτικών κλπ? Για τα καμένα και κατεστραμμένα από τις "συλλογικότητες"? Σκάσε και πλήρωνε ηλίθιε ψηφοφόρε τα δίποδα που ψήφισες!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης