Πυρά κατά του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού από την ΚΕΔΕ

Πυρά κατά του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού από την ΚΕΔΕ

Κρύβει δραματικές μειώσεις στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού σημειώνει ο Γιώργος Πατούλης 

patulis_kede
Δραματικές μειώσεις στα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού, κρύβει, σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), το προσχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού, το οποίο ήταν το βασικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, τόνισε "ο προϋπολογισμός κινείται στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων χωρίς να αναγνωρίζει την ανάγκη για ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο" και κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι συνεχίζει "την αυθαίρετη παρακράτηση νομοθετημένων πόρων (Ν. 3852/2010) της ΤΑ , αυξάνει το ύψος των παρακρατηθέντων ενώ ταυτόχρονα απαιτεί την παραγωγή υψηλών πλεονασμάτων". Όπως είπε επιχειρείται μείωση κατά 82% των τοπικών κοινωνικών παροχών και επανασυγκέντρωσή τους στην κυβέρνηση.

Ακόμη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναγορεύεται ως ο βασικός χρηματοδότης της κεντρικής κυβέρνησης για τις προτιθέμενες δημοσιονομικές της παρεμβάσεις. Από το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα", ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, τόνισε ότι περικόπτονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση 238 εκατ. το 2018 και 892 εκατ. το 2019, επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση " πράγματι δεν θέλει δήμους " δυο ταχυτήτων" αλλά τους θέλει όλους σε μία ταχύτητα, στη μηδενική".

Ο επικεφαλής της " Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας", δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, επισήμανε ότι " υπάρχουν κάποιες οριακές βελτιώσεις" αλλά " δεν αντιστοιχεί στις θέσεις και διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης".

Τόσο εκείνος όσο και ο επικεφαλής της παράταξης " Νέα Αυτοδιοίκηση", Γιώργος Ιωακειμίδης , τάχθηκαν υπέρ , τα κοινωνικά επιδόματα που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό , να καταβάλλονται απευθείας από το κράτος στους δικαιούχους και όχι μέσω των δήμων. Ο κ. Ιωακειμίδης ανάφερε επίσης ότι " η καταστροφή για την Αυτοδιοίκηση ήρθε από το 2011". Από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", η δημοτική σύμβουλος Πειραιά , Ελπίδα Παντελάκη, ανέφερε ότι στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού " καθρεπτίζεται όλο το αυταρχικό-αντιλαϊκό μνημονιακό πλαίσιο".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης