Με εξοπλισμό 30 εκατ. ευρώ αναβαθμίζεται η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού

mya2

Η απόφαση θα καταστήσει την Αντιτρομοκρατική του Λιμενικού μια από τις καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες παγκοσμίως, καθώς θα προμηθευτεί τα καλύτερα υλικά που θα της προσδώσουν νέες επιχειρησιακές δυνατότητες

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ για την επιχειρησιακή αναβάθμιση των βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (ΜΥΑ/ΛΣ) κάνοντας δεκτή την πρόταση των 110 σελίδων ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, που είχε καταρτίσει η Μονάδα για το σύνολο των απαραίτητων ατομικών, ομαδικών υλικών, χερσαίων και πλωτών μέσων.

Μετά την έγκριση αυτό που απομένει είναι να διαβιβαστεί στο Υπουργείο Οικονομίας για να μπει στην τελευταία φάση της απορρόφησης των κονδυλίων.

Μια απόφαση η οποία όπως λένε οι πληροφορίες, θα καταστήσει την Μ.Υ.Α ως μια από τις καλύτερα εξοπλισμένες μονάδες παγκοσμίως, καθώς η Αντιτρομοκρατική Μονάδα του Λ.Σ. θα προμηθευτεί τα καλύτερα υλικά που διατίθενται στην παγκόσμια αγορά και τα οποία θα προσδώσουν νέες επιχειρησιακές δυνατότητες.


Η έγκριση της πρότασης που κατέθεσε η Μ.Υ.Α για την επιχειρησιακή αναβάθμιση, έρχεται ως φυσικό επακόλουθο του πρωταγωνιστικού ρόλου που είχαν οι βατραχάνθρωποι το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο σε ειδικές επιχειρήσεις υψηλού κινδύνου στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, όσο και στα μεγαλύτερα περιστατικά διάσωσης και ρύπανσης που κλήθηκε να διαχειριστεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ρίχνοντας στη μάχη την επίλεκτη αυτή μονάδα, όπως σε αυτό του ναυαγίου της Αγίας Ζώνης της εκκένωση των πολιτών στις πρόσφατες φωτιές στο Μάτι αλλά και τις μεγάλες επιχειρήσεις εξάρθρωσης κυκλωμάτων ναρκωτικών.

mya1

ΣΧΟΛΙΑ (2)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ

Με 30 εκατομμύρια ούτε νυχάκι δεν πλησιάζεις σε ποιοτικό εξοπλισμό για μια τόσο σξιόλογη ομάδα. Από το ολότελα βέβαια καλοδεχούμενες οι προμήθειες.

amerikanos

τα τελευταια τυχερα του καμενου .... οτι φαμε οτι πιουμε και οτι αρπαξει ο κολος μας ... τις μασκες και τα βατραχοπεδιλα απο το τζυμπο και να μην ξεχασετε και τις ομπρελιτσες γαι την παραλια μαζι με τις φραπεδιερες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

rdgrdrdw

Ήταν 88 ετών - Νοσηλεύοταν το τελευταίο διάστημα με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο - Ποιος ήταν ο μεγάλος άντρας της σπουδαίας οικογένειας του Παναθηναϊκού

13