Η «Οδύσσεια» ενός ανθρώπου με αναπηρικό αμαξίδιο: Τον «πάρκαραν» μαζί με τα αυτοκίνητα σε πλοίο

Τα βάσανά του ξεκίνησαν όταν μπήκε στο πλοίο για Θάσο όπου δεν προβλέπεται θέση και τρόπος για να ανέβεις στο κατάστρωμα

Προσπάθησε να κάνει τις διακοπές του στην Θάσο. Για οποιονδήποτε άλλο άνθρωπο αυτό θα ήταν μία εύκολη υπόθεση, όχι όμως και για τον Δημήτρη Αντωνίου ο οποίος βρίσκεται εδώ και 12 χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο.

Σε μία ανάρτηση-καταπέλτη στο facebook που συζητήθηκε πολύ ο Δημήτρης Αντωνίου λέει: «Εδώ βλέπετε εμένα ‘’παγιδευμένο’’ με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μεσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός ferry boat που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί; Είπα φέτος να προσπαθήσω να ‘’κάνω διακοπές’’ 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα γιατί να μην πάω και σε ένα νησί»

Τα βάσανά του όμως ξεκίνησαν όταν μπήκε στο πλοίο για Θάσο όπου δεν προβλέπεται θέση και τρόπος για να ανέβεις στο κατάστρωμα: «Σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου».

Του έκαναν και «χάρη» που έμεινε στο αυτοκίνητο: «Φανταστείτε έστειλα έναν φίλο μου επάνω (και αυτοί ‘’αναγκάστηκαν’’ να μείνουν μαζί μου μες το αυτοκίνητο) για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες για να δω τουλάχιστον έτσι την όμορφη θέα»

Η ιστορία του 25χρονου «ήρωα» της Καλαμαριάς

Πριν δώδεκα χρόνια σε μια στροφή της ζωής ο 25χρονος σήμερα Δημήτρης Αντωνίου καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος έξω από το σχολείο του. Μπορεί η ζωή να του γύρισε την πλάτη αυτός όμως συνεχίζει να της χαμογελά καθώς όπως λέει δεν πιστεύει σε κανένα Θεό και καμία μοίρα, παρά μόνο στη δύναμη του ανθρώπου.

Ο 28χρονος, Δημήτρης Αντωνίου πριν 12 χρόνια τραυματίστηκε σοβαρά έξω από 7ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου ήταν μαθητής. Το βράδυ της 14ης Οκτωβρίου 2006, το σχολείο ήταν υπό κατάληψη από τους μαθητές και έξω στο πεζοδρόμιο βρισκόταν ο Δημήτρης με δυο ακόμα φίλους του. Ένα αμάξι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα επί της οδού Ανδριανουπόλεως, έχασε τον έλεγχο και έπεσε επάνω στους τρεις μαθητές.

Οι δυο τραυματίστηκαν ελαφρώς αλλά ο Δημήτρης υπέστη συντριπτικό κάταγμα στον αυχένα, ολική ρήξη νωτιαίου μυελού και αναγκάστηκε να γίνει ακρωτηριασμός του δεξιού χεριού του. «Όλα είναι μαύρα εκείνη την νύχτα» για τον Δημήτρη, όσο για αυτόν που οδηγούσε το αμάξι: «Δεν έχω κάτι μαζί του, δεν τον ξέρω κιόλας, δεν υπήρχε ποτέ, απλά την μια στιγμή ήμουν όρθιος, την άλλη ήμουν ξαπλωτός. Και να βρεθεί, και να μπει φυλακή δεν αλλάζει κάτι». Ωστόσο ο κατηγορούμενος είχε εντοπιστεί και το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, αλλά εξαφανίστηκε και θεωρείται φυγόποινος.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Δημήτρη Αντωνίου

Εδώ βλέπετε εμένα ‘’παγιδευμένο’’ με το αναπηρικό μου αμαξίδιο μεσα στο αυτοκίνητο σε μια πλατφόρμα στάθμευσης των οχημάτων ενός ferry boat που πάει προς Θάσο. Ξέρετε γιατί;

Είπα φέτος να προσπαθήσω να ‘’κάνω διακοπές’’ 2-3 μέρες στην Καβάλα και σκέφτηκα γιατί να μην πάω και σε ένα νησί (πρώτη φορά μετά το ατύχημα), μιας και η θάσος είναι απέναντι. Στην αρχή ενθουσιάστηκα με την ιδέα ! Αμέσως όμως συνάντησα δυσκολίες που δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είναι αληθινές!

Σχεδόν κανένα ferry boat δεν έχει προδιαγραφές (ασανσέρ ή κάτι αντίστοιχο) ώστε το αναπηρικό αμαξίδιο να μπορεί να βγαίνει από το αυτοκίνητο και να ανεβαίνει στο κατάστρωμα του πλοίου. Ίσα ίσα μου ‘’έκαναν και χάρη’’ που μου το επιτρέψανε γιατί σε πιο μακρινά ταξίδια για λόγους ασφαλείας δεν γίνεται να μένω εκεί κάτω. Αλλά ούτε και πάνω μπορώ να ανέβω. ‘’ΊΣΑ ΙΣΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ’’ ;;;;;

ΑΡΑ. Να λέω και ευχαριστώ που είμαι σαν τον ποντικό μες το αυτοκίνητο, αντί να βρίσκομαι στο κατάστρωμα και να απολαμβάνω τη διαδρομή.

Φανταστείτε έστειλα έναν φίλο μου επάνω (και αυτοί ‘’αναγκάστηκαν’’ να μείνουν μαζί μου μες το αυτοκίνητο) για να βγάλει κάποιες φωτογραφίες για να δω τουλάχιστον έτσι την όμορφη θέα. Και για πιο μακρινούς προορισμούς ούτε να το διανοούμαι… το 2018… που όλοι είμαστε ευαίσθητοι με την αναπηρία και προσπαθούμε να εξαλείψουμε τις ‘’αδικίες’’-διακρίσεις.

Δεν θα κάτσω να ψάξω τους νόμους γιατί είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και αποκλείεται να ‘’επιτρέπουν’’ κάτι τέτοιο. Απλά κανενός δεν του καίγεται καρφί για το αν ‘’εγώ’’ στην αναπηρική καρέκλα στερούμαι το δικαίωμα να ταξιδέψω σαν άνθρωπος με το πλοίο αντί να ντροπιάζομαι και να θλίβομαι με αυτήν την απαράδεχτη αντιμετώπιση…

Μια ακόμη μάχη μόλις ξεκίνησε..Δείτε βίντεο: Η «Οδύσσεια» ενός ανθρώπου με αναπηρικό αμαξίδιο: Τον «πάρκαραν» μαζί με τα αυτοκίνητα σε πλοίο
Η «Οδύσσεια» ενός ανθρώπου με αναπηρικό αμαξίδιο: Τον «πάρκαραν» μαζί με τα αυτοκίνητα σε πλοίο

ΣΧΟΛΙΑ (108)

Μαρια

ολα τα μεσα μαζικης μεταφορας ειναι υποχρεωμενα να εχουν προνοιες για ατομα με αναπηριες, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Εγιναν ελεγχοι στο ferry boat?Κάποιος υπεγραψε πως ειναι νομιμο να κυκλοφορει χωρις να εχει ειδικες ραμπες ή ανσανσερ;;;

dora

Γιατί οι ελληνες δεν μπορούν να επιλύσουν τόσο απλά ζητήματα? Έπρεπε απλά να περιμένουν πρώτα να βγει το παλικάρι απ το αμάξι κ μετά να κολλήσουν τα αυτοκίνητα το ένα δίπλα στο άλλο. δεν υπάρχει ασανσέρ ή ειδική ράμπα αλλά τουλάχιστον να μην έμενε εγκλωβισμένος στο αμάξι να ειχε θέα τη θάλασσα. είναι πολύ δύσκολο για τους ανθρώπους αυτό να το σκεφτούν ?

......

Ο Κουρουμπλής και ο Συριζα είναι με τους μετανάστες και τους Τούρκους και Σκοπιανούς όχι μα τα ΑΜΕΑ όπως και το ΠΑΣΟΚ που θα άλλαζε την Ελλάδα, ανίκανοι και ηλίθιοι πολίτες ψηφίζουν ανίκανους κυβερνήτες και προωθούν ανίκανους επιχειρηματίες

Σταύρος

Γεγονός πως η καθημερινότητα για τους αμεα είναι μαρτύριο. Κάθε κοπρόσκυλο παρκάρει στα πεζοδρόμια, κάθε ποδήλατο ή μηχανή κινείται σ αυτά, κάθε επιχειρηματίας του πισινού έχει απλώσει τραπεζοκαθίσματα, και δεν τιμωρείται κανείς. Σε όποιον κάνει χαβαλέ ή λέει εξυπνάδες εύχομαι η ζωή, που χει σαρδόνιο χιούμορ, να κάνει τη δουλειά της, γιατί εγώ δεν κάνω διάλογο με τσόλια. Το θέμα είναι πολύ πολύ σοβαρό για να το εξαντλήσουμε σ ένα άρθρο, πλην της αποζημίωσης που προφανώς δικαιούται.

Θοδωρής

Ντροπή και θλίψη. Έτσι νιώθω...

χμμμ....

εύχομαι σε όλους αυτούς που σχολιάζουν με χυδαιότητα και πλήρη αναισθησία τον ανάπηρο αυτό άνθρωπο που είχε την δυστυχία να βρεθεί σε αυτή τη θέση ζώντας στην Ελλάδα, η μοίρα να τους φέρει με κάποιο τρόπο την δοκιμασία ώστε να βιώσουν ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΠΗΡΟΣ και να πάρουν το μάθημα που τους πρέπει σε αυτή τη ζωή.

.

Είναι ήδη... νοητικά. Η χειρότερη αναπηρία, γιατί δεν το ξέρουν και αν το μάθουν δεν το παραδέχονται...

Θεριστής

Αν πούμε κάτι για τους εφοπλιστές που δεν πληρώνουν φόρο, έχουν μονοπώλεια και βαράνε τις τιμές +ότι δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για να εφαρμοστούν αυτονόητοι κανονισμοί για ΑΜΕΑ, θα βγουν κάτι φασιστοειδή ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ που τους έχουν για μπράβους και θα μας πούν "κομμουνιστές". Αυτή ήταν και είναι η Ελλάδα. Μαφία και άγιος ο Θεός (καμιά φορά έχουν και τον Θεό μαζί τους). Ολοι οι άλλοι να πάνε να γλεντηθούν.

Οταν

στο ελλαδισταν ζητας τα αυτονοητα ή εισαι κομμουνιστης για τους πατριδοκαπηλους δεξιους ή φασιστας για τους μηδενιστες φασιστερους.Θα ειμαι παντα φασιστοκομμουνιστης αλλα οχι γραικυλλος.

Γιάννης Γ

@ Θεριστής 13/08/2018, 17:07 ............. Ο λαϊκισμός των ανεγκέφαλων κυρίως του ΚΚΕ με την κασέτα στο στόμα τους σε όλο το μεγαλείο, ....... Ποιος σου ειπε βρε άνθρωπε του Θεού ότι οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα για τα εισοδήματά τους ως φυσικά πρόσωπα? ........ Και σε ποιο τέτοιου τύπου Ferry boat ανοικτού τύπου "παντόφλας" όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες που δραστηριοποιούνται τέτοιου τύπου πλοία , υπάρχουν αυτές οι διευκολύνσεις? . Πουθενά σε υπάρχοντα τέτοια πλοία δεν υπάρχουν αυτές οι διευκολύνσεις. Και εκ των υστέρων δηλαδή μετά την ναυπήγησή τους δεν μπορεί να γίνει τίποτε . Και καινούργια τέτοια σκάφη δεν ναυπηγούνται πλέον.

vx

Να υποθέσω ότι όλοι όσοι ηθικά συμπαρίστανται, ΔΕΝ έχουν παρκάρει ποτέ σε θέση ΑΜΕΑ, ΔΕΝ έχουν αποκλείσει, παρκάροντας, ποτέ την ράμπα πρόσβασης στα πεζοδρόμια, ΔΕΝ έχουν παρκάρει ΠΟΤΕ πάνω σε πεζοδρόμιο εμποδίζοντας ΟΛΟΥΣ τους πεζούς να κινηθούν επί του πεζοδρομίου. Αφήστε συμπονιάρηδες τα λόγια και την επόμενη φορά απλά μην κάνετε κάτι από τα παραπάνω.

Candyman

Ναι ρε [...], δεν το έχουμε κάνει ΠΟΤΕ. Δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα σου, [...].

Όχι, δεν το έχω κάνει ποτέ

Και φτύνω όσους το κάνουν.

Βασίλης π

Όχι ποτέ δεν το έχω κάνει και δεν είμαστε όλοι σαν τα μούτρα σου

Αντωνακις

Δε πειράζει ρε φίλε..ευτυχώς που πηραν μετάλλια οι χαπακωμενες..και ευτυχως που ο ροζουλινης πηρε 400 χιλιαρικα ευρω και νιωσαμε εθνικη περηφανεια..μαζι σου τι περηφανεια να νιωσει η Ελλας των Χριστιανων

Αριστερός

Ετσι ακριβως Περιεγραψες τον πολιτισμο αυτου του κρατους

ωξω

γιατί ρε "μορτη". από την τσέπη σου τα έδωσες τα 400 χιλ? χορηγοί τα έδωσαν και σκέψου (λάθος, δεν μπορείς) και πόσα άπειρα λεφτά, κόπο και θυσίες έχει ξοδέψει ο αθλητής για να βρίσκεται εκεί

dora

Είσαι απίστευτα ζηλόφθων

...

Ρε "φίλε", ποσο μίζερος και κομπλεξικος είσαι; Ειλικρινά τώρα, τι σχέση το ενα με το άλλο, και γιατί έχεις τέτοιο κόμπλεξ; Ποσό λίγοι είστε μερικοί... Αλλά έτσι είναι οι ανύπαρκτοι: Γεμάτοι μίσος και φθόνο. Αλλά εδώ δεν ξέρεις να γράφεις σωστά το όνομά σου, τι να λέμε τώρα...

ΟΒΑΜ

Απαιτείται μόνο μια πρόβλεψη σε αυτό και σε καθε πλοίο , ενος απλού ανελκυστήρα σε μια γωνιά και ετσι τελειώνει κάθε κουβέντα . Η λύπη και η συμπάθεια δεν οδηγούν πουθενά αν εμπράκτως δεν δινονται λύσεις .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_6551

Κλειστή η Βασιλίσσης Αμαλίας - Οι φοιτητές είναι συγκεντρωμένοι στην πλατεία Συντάγματος με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη διάταξη που επιτρέπει σε απόφοιτους κολεγίων να διεκδικήσουν μια θέση στη δημόσια εκπαιδευση