Πρώην αδέσποτο στον Πύργο έγινε σκύλος θεραπείας στην Ελβετία

CANDY-ELVETIA-816x420

Το υιοθέτησε νοσηλεύτρια από την Ελβετία

Απίστευτη κι όμως αληθινή είναι η ιστορία της Κάντυ, μιας σκυλίτσας που βρέθηκε αδέσποτη στον Πύργο πριν μερικά χρόνια και που, πλέον, βρίσκεται στην Ελβετία όπου προσφέρει τις… υπηρεσίες της σε νοσοκομειακό ίδρυμα ως… σκύλος θεραπείας!

Πριν 5 χρόνια η Κάντυ βρέθηκε από φιλόζωους παρατημένη μέσα στη πόλη του Πύργου. Ήταν ένα ακόμα από τα πολλά κουταβάκια που περισυλλέγουν συχνά-πυκνά οι φιλόζωοι της πόλης (σ.σ. αν δεν ήταν κι αυτοί ποιός ξέρει πόσο χειρότερη θα ήταν η κατάσταση)… η τύχη της φαινόταν ότι είχε αλλάξει…

Μεγαλώνοντας η Κάντυ έγινε ένα από τα πιο συμπαθή θηλυκά σκυλιά αυτό όμως δεν φαινόταν ικανό να ωθήσει κάποιον να πάρει την απόφαση και να την υιοθετήσει. Ο καιρός περνούσε, κόντευαν 3 χρόνια που βρισκόταν υπό την φροντίδα των φιλόζωων, μέχρι που το καλοκαίρι του 2016 μια Ελβετίδα νοσηλεύτρια (σ.σ. η Silvie), την αντίκρισε κι ένιωσε την συμπάθεια που η Κάντυ χρειαζόταν για να την κάνει… δική της! Η Ελβετίδα νοσηλεύτρια –που λίγο καιρό πριν είδε το σκύλο της να πεθαίνει- αποφάσισε να διαλέξει την Κάντυ και να την πάρει μαζί της στην Ελβετία όπου ζει μόνιμα και εργάζεται σε νοσοκομειακό ίδρυμα, κοντά στην Γενεύη…

Το συγκεκριμένο ίδρυμα επιλέγει εδώ και αρκετά χρόνια να χρησιμοποιεί σκύλους για την βελτίωση της υγείας και της ψυχολογίας των ασθενών του. Η Κάντυ πέρασε επιτυχώς τις (απαραίτητες) εξετάσεις και λίγες μόνο ημέρες αφότου βρέθηκε στην Ελβετία έγινε μέλος του team περίθαλψης του ιδρύματος!

Μάλιστα η Κάντυ ανταποκρίθηκε αμέσως στα νέα της καθήκοντα φανερώνοντας ότι ήταν ένα έξυπνο σκυλί που μπορούσε να γίνει χρήσιμο για τους ανθρώπους. Ανθρώπους που στην Ελλάδα, και τον Πύργο, το είχαν εγκαταλείψει όπως συνηθίζεται δυστυχώς…

«Πρόκειται για μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα και στάση απέναντι στα ζώα και δη στους σκύλους! Στην Ελλάδα συνηθίζουμε να ρίχνουμε φόλες, δεν σκεφτόμαστε καν πως μπορούμε να συνυπάρξουμε ή να τα αξιοποιήσουμε με διαφορετικούς τρόπους. Το σκυλί δεν είναι ανάγκη να είναι άγριο για να είναι καλό όπως λανθασμένα πιστεύεται από τους περισσότερους στην Ελλάδα. Κι αν δεν κάνει στον ιδιοκτήτη του, αν δεν είναι άγριο κι εχθρικό δηλαδή, αποφασίζει να το εγκαταλείψει ή ακόμα και να το σκοτώσει»… τονίζει η φιλόζωη που είχε βρει την Κάντυ, κουταβάκι

«Στον Πύργο και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα εκατοντάδες ζώα είναι παραμελημένα και ζουν δεμένα σε απαίσιες συνθήκες… άλλα δηλητηριάζονται και άλλα κακοποιούνται… άλλα τα σκοτώνουν επειδή δεν είναι φύλακες! Στην πραγματικότητα, όμως, πρόκειται για ζώα με αρετές και εξυπνάδα»… συμπληρώνει η φιλόζωη.

Εναλλακτική θεραπεία μέσω ζώων…

Οι σκύλοι θεραπείας είναι αυτό που φανερώνει και η ίδια η φράση: μια εναλλακτική (ή και συμπληρωματική) θεραπεία μέσω ζώων ή δια μέσου των ζώων με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου.

Ιδιαίτερα θετική επίδραση έχει η επαφή με τα ζώα για άτομα που ανήκουν στις αποκαλούμενες κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Είτε πρόκειται για παιδιά και ενήλικες με αναπηρίες, είτε για πάσχοντες από χρόνιες ή ανίατες νόσους, για ψυχικά ασθενείς, για πρώην εξαρτημένους είτε για ηλικιωμένους ανθρώπους, η επαφή με τα ζώα μπορεί να προσφέρει ικανοποίηση και χαρά. Ακόμα πιο εμφανής είναι η επίδραση που έχει αυτή η επαφή σε εκείνους που ζουν μόνιμα σε ιδρύματα κάθε είδους, μιας και η επαφή αυτή τους φέρνει πιο κοντά στον κόσμο έξω από το ίδρυμα και ένα βήμα πιο κοντά στη φύση.

Τα οφέλη που παρέχουν οι σκύλοι θεραπείας είναι πολλά. Η βοήθεια τους έρχεται με την μορφή κυρίως συναισθηματικής στήριξης, (π.χ επισκέπτονται ηλικιωμένους ανθρώπους και τους δείχνουν ότι αγαπιούνται), ενθάρρυνσης για σωματική διέγερση (π.χ. ανθρώπους που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, θα πρέπει να σηκώσουν το χέρι τους για να τα χαϊδέψουν), ενθάρρυνσης για ψυχική διέγερση (αυξάνει την επικοινωνία-ομιλία, το χαμόγελο).

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι βοηθούν, εκτός από τα άτομα που χρειάζονται την θεραπεία, το προσωπικό των χώρων που επισκέπτονται καθώς και τις οικογένειες των ατόμων που κάνουν την θεραπεία.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι και οι ίδιοι οι σκύλοι, περνούν καλά…


sk1
sk2
sk3
Πηγή:  http://www.patrisnews.com

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Ελ

Επειδή,έχω προσπαθήσει πολλάκις να συζητήσω με ήπιο και πολιτισμένο τρόπο για τα ζώα αλλά επειδή δεν καταλαβαίνετε μία-παρα μόνο όταν η συζήτηση περνάει στις προβατίνες-την πρώτη σας "σύζυγο"- κάπως θίγεστε,ακούστε να δείτε:οι καιροί που βασανίζατε τα ζωα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.Να έχετε υποψη σας,πως πλέον τα πάντα καταγράφονται,ακόμα και στην πιο μακρινή ραχούλα.Και ναι,το ξέρω,πως δεν είναι πολιτισμένος ο τρόπος που σας μιλάω.Δεν έχω καμία διαθεση να μιλήσω με σας.Απλά σας ενημερώνω γιατί τα πρόστιμα είναι τσουχτερά.Και ξέρω από πρώτο χέρι.πως αυτό είναι το μόνο αποτρεπτικό.Οταν κρεμάτε σκυλιά απ΄τα δέντρα,όταν πνίγετε σε βαρέλια γατιά,να ξέρετε πως ντροπιάζετε όλη την Ελλάδα.

Manias

Αμα εισαι καθυστερημενος...

Αίσωπος

Συμπέρασμα:Έφυγες από τη Χώρα ...σώθηκες.

Μπράβο τύχη ο σκύλος!

Συγκινητικό άρθρο για σκυλοφιλους. Γιατί δεν έπαιρνε ενα τσιγγανακι; ξέρετε τι δυστυχία είναι να γεννηθείς παιδί τσιγγάνων στον πύργο; ολη μέρα ζητιανιά στα φανάρια της εθνικής οδού, και στον αβ,πείνα και τον χειμώνα απίστευτο κρύο στο τσαντίρι!

.

Γραφικός και βαρετός.

kpo

είπαμε να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά όχι και γύφτο?

εφ

........."Ανθρώπους που στην Ελλάδα, και τον Πύργο, το είχαν εγκαταλείψει όπως συνηθίζεται δυστυχώς…"!!! όσο ζω μαθαίνω...σήμερα, Κυριακή 1/7/2018 έμαθα πως αυτοί που ζουν στον Πύργο είναι άνθρωποι....

Κυνόφιλος

Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο είδη σκύλων. Οι σκύλοι ράτσας και τα κομματόσκυλα. Οι πρώτοι είναι πιστοί σύντροφοι των αφεντικών τους, τα δεύτερα είναι ορντινάντζες των κομμάτων και παράσιτα της κοινωνίας.

Ψυχή ομορφη

Φάνηκε η χαρά στο προσωπάκι του

stensil

Μακάρι να είχαμε μιά σοβαρή κυβέρνηση που να εξασφαλίζει όχι μόνο μιά πολιτισμένη διαβίωση στους πολίτες της αλλά και στα αγαπημένα μας ζωάκια που αγαπάνε πραγματικά. Αλλά είμαστε Μπαγκλαντές

Gi

Αμάν με τις κυβερνήσεις για να λυθούν τα προβληματα ,δεν μπορούμε να έχουμε και δεν θέλουμε ένα υπάλληλο από πίσω μας ας βοηθήσουμε εμείς οι ίδιοι να λυθούν υιοθετήστε ένα αδέσποτο προσφέρετε εθελοντική εργασία ο καθένας όπως μπορεί...Ο Έλληνας από τη μία λέει πως πληρώνει άχρηστους και το παιζει ανυπότακτος Γαλάτης απέναντι στο κράτος και στην εξουσία από την άλλη θέλει ένα στρατό από άχρηστους δ.υ για να κάνουν τα αυτονόητα που δεν κάνουμε εμείς δεν το καταλαβαίνω αυτο.

Δήμος

Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε ψηφίσει ένα νόμο που επέτρεπε σε ανθρώπους να ταΐζουν τα αδέσποτα. Η κυβέρνηση σύριζα έπειτα τον κατάργησε, αντικαθιστώντας το από άλλον που απαγορεύει και τιμωρεί όποιον ταΐσει κάποιο αδέσποτο. Συνεπώς βρίσκονται στο έλεος του θεού εφόσον δεν υπάρχει μέριμνα από κανένα (με εξαίρεση 2-3 δήμους)

Νίκος

Το απέσυραν αυτό άλλαξαν τις διατάξεις

β

και πρωθυπουργος υγειας ευχομαι

Συμπέρασμα.

Όποιος φεύγει, γλιτώνει.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4674969

Διακόπηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης η κυκλοφορία στην λεωφόρο Πάρνηθας και την περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης - Η θερμοκρασία στην Αττική, την Τετάρτη, αναμένεται κυμανθεί από -1 έως 10 βαθμούς Κέλσιου, ενώ στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

1