Βίντεο και φωτογραφίες: Στο ρυθμό του Athens Pride η πρωτεύουσα

athens_pride_arthro

Με σύνθημα «Παρούσα» και θέμα τις διακρίσεις εις βάρος των γυναικών η φετινή διοργάνωση - Στα χρώματα του ουράνιου τόξου και η Βουλή των Ελλήνων

Φέτος θέμα του Pride είναι οι διακρίσεις εις βάρος των γυναικών, με τις τρανς γυναίκες να δέχονται διαρκή και ασταμάτητη περιθωριοποίηση και βία. Το σύνθημα είναι #Παρούσα και η Βουλή των Ελλήνων πρόκειται να φωταγωγηθεί στα χρώματα της διοργάνωσης.

Η 28η Ιούνη καθιερώθηκε ως η ημέρα LGBTQ Υπερηφάνειας κι έτσι σταδιακά ο Ιούνιος έγινε μήνας Υπερηφάνειας σε όλο τον κόσμο (που διοργανώνει φεστιβάλ).

Στην Αθήνα ήρθε δειλά για πρώτη φορά -και με μικρή συμμετοχή- προς τα τέλη της δεκαετίας του ’80 στο Ζάππειο, μεταφέρθηκε στον Λόφο του Στρέφη και σταδιακά έφτασε, εν μέσω διαμαρτυριών και αποδοχής παράλληλα, στους δρόμους της πόλης.

Τα Pride ανά τον κόσμο δεν έχουν πάντοτε τα ίδια χαρακτηριστικά και δεν θα μπορούσε να είναι έτσι, αφού από χώρα σε χώρα οι συνθήκες διαμορφώνονται ανάλογα με τον περίγυρο. Το Pride του Βερολίνου δεν είναι λιγότερο σημαντικό από εκείνο της Κωνσταντινούπολης, αλλά το δεύτερο φέρει διαφορετικό ιστορικό και κοινωνικό βάρος (προς το παρόν).

Ωστόσο, η πιο έντονη κριτική που δέχονται τα φεστιβάλ Υπερηφάνειας δεν έρχεται από τους πολέμιους, αυτή ήταν πάντοτε δεδομένοι. Έρχεται από την πλευρά των κινημάτων και αφορά στην εμπορευματοποίηση της όλης υπόθεσης.

Πάντως, τις απαντήσεις τις δίνει η ίδια η ζωή: Η σεξιστική βία είναι ζωντανή παντού, από τις προοδευτικότερες κοινωνίες μέχρι και τις λιγότερο προοδευτικές. Όσο μέλη της κοινότητας αναγκάζονται να κρύβουν την ταυτότητά τους ή αποκλείονται από εκφάνσεις του κοινωνικού βίου λόγω της φύσης τους, τότε το Pride παραμένει δικαιωματικός πυλώνας.


Στα χρώματα του ουράνιου τόξου η Βουλή

Το κτήριο της Βουλής με αφορμή το Athens Pride το βράδυ της Παρασκευής φωταγωγήθηκε για πρώτη φορά φέτος στα χρώματα του ουράνιου τόξου, προς τιμήν της κοινότητας LGBTQI.

Διπλωμάτες 32 χωρών υποστηρίζουν το Athens Pride 2018

Το φετινό Athens Pride πραγματοποιείται με τη χορηγία, μεταξύ άλλων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Athens Pride 2018 απολαμβάνει επίσης τη στήριξη διπλωματών 32 χωρών.

athens_pride_mesa1
athens_pride_mesa2
athens_pride_mesa3
athens_pride_mesa4
Μηνύματα από τον πρωθυπουργό και από υπουργούς της κυβέρνησης

Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπουργοί, η Περιφέρεια Αττικής καθώς και πολιτικά κόμματα στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη σημερινή ημέρα.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στα social media που συνοδεύεται από video, αναφέρεται στην καταπολέμηση κάθε διάκρισης, αναφέροντας ότι η η ελληνική κυβέρνηση δηλώνει #παρούσα (σ.σ. το κεντρικό σύνθημα του φετινού Athens Pride). Παρούσα στον αγώνα για ίσα δικαιώματα, για τη δημιουργία μια κοινωνίας προόδου, μιας κοινωνίας αλληλεγγύης, μιας κοινωνίας αξιοπρέπειας.

"Η καταπολέμηση κάθε διάκρισης είναι προϋπόθεση ισονομίας και βάση για τη δημιουργία μιας κοινωνίας προόδου και ευημερίας. #athenspride2018 "

Από την πλευρά του ο υπουργός ΨΗΠΤΕ , Νίκος Παππάς, με ανάρτησή του στο Twitter επισήμανε: «Σήμερα γιορτάζουμε την Ισότητα. Έμπρακτα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας. #athenspride2018.

Μήνυμα για το Gay Pride απηύθυνε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής μέσω βίντεο στο YouTube.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρει:

«Όσοι άνθρωποι δεν έχουν την ίδια κοινωνική ταυτότητα, τη συνηθισμένη κανονικότητα, θεωρούνται άλλοι, διαφορετικοί. Εγγράφονται στη συνείδηση της κοινωνίας ως αδύνατοι. Και μέσα σε μια σχέση δυνατού προς αδύνατου ορίζεται πολλές φορές ο τρόπος της ζωής τους. Θεωρώ ότι η διαφορετικότητα είναι ίδιον κάθε ανθρώπου. Η μοναδικότητα της διαφορετικότητας του κάθε ανθρώπου είναι στοιχεία που κάνουν τη ζωή πιο όμορφη και δεν της δίνουν φασίζων άρωμα. Μια κοινωνία που θέλει να είναι κοινωνία ανθρώπων και όχι υπανθρώπων μπορεί να απαλλαγεί από αυτού του είδους τους περιορισμούς και να διαμορφώσει μια σχέση όχι απλά ανοχής αλλά αλληλοαποδοχής. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιδιαιτερότητα και μέσα σε ένα τέτοιο πλέγμα αμοιβαίας αναγνώρισης, συνεννόησης και συνύπαρξης μπορούμε να κατεδαφίσουμε τα στερεότυπα, τις κοινωνικές κατασκευές που μόνο πόνο και βία γεννούν στη ζωή των ανθρώπων και δημιουργούν όλες αυτές τις καταστάσεις, για τις οποίες όλοι με τον δικό μας τρόπο έχουμε ευθύνη αν δεν συνεργαστούμε για να τις καταρρίψουμε».

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη διεξαγωγή του Athens Pride, ενός θεσμού που συμβάλλει στην καταπολέμηση των διακρίσεων, λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Συγκεκριμένα, στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Αττικής έχει αναρτηθεί ένα τεράστιο πανό που μεταφέρει το μήνυμα του φετινού AthensPride, ενώ στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπηρηφάνειας θα βαφτούν όλες οι διαβάσεις περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος προκειμένου να υποδεχθούν τη διοργάνωση. Στις 17 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Λεσβοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, το σώμα εθελοντισμού του Athens Pride βρέθηκε στο Πεδίο του Άρεως για να γιορτάσει ανοίγοντας την πελώρια rainbow flag της παρέλασης.

Η Περιφέρεια Αττικής εφαρμόζει πλήρως την πολιτική της απαγόρευσης διακρίσεων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου. Με τη θέσπιση της Χάρτας Δικαιωμάτων & Υποχρεώσεων Πολιτών το έτος 2016, η Περιφέρεια κατοχύρωσε το δικαίωμα της απαγόρευσης τέτοιων διακρίσεων από τις υπηρεσίες της και τις πολιτικές που εφαρμόζει.

Δεν αρκεί όμως μόνο η μη διάκριση, για έναν δημόσιο οργανισμό που επιδιώκει τη συμπερίληψη και την αποδοχή όλων των πολιτών. Για τον λόγο αυτόν η Περιφέρεια Αττικής, σταθερά από το έτος 2015, συμμετέχει με τις προαναφερθείσες συμβολικές δράσεις υποστήριξης, θέτοντας ως πρώτη προτεραιότητα τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων σύμφωνα με τις σχετικές δεσμεύσεις της Χώρας και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

« Η ομοφοβία δεν έχει θέση στην κοινωνία μας. Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα είναι βασικό στοιχείο για τη δημοκρατία και την κοινωνική συνύπαρξη. Διεκδικούμε πραγματική ισότητα, ουσιαστική αποδοχή για όλους τους ανθρώπους. Είναι ζήτημα αγάπης, όχι φύλου, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης.

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει: «Στην πλατεία Συντάγματος, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί, για άλλη μια χρονιά, το Athens Pride. Και αυτή τη φορά δηλώνει «παρούσα». Παρούσα στη ζωή, στο δρόμο, στη δουλειά, στη διεκδίκηση. Παρούσα για όσα έχουν γίνει, παρούσα και σε αυτά που έπονται, μέχρι τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία…

Το ίδιο δηλώνει και ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ… «Παρούσα» σε κάθε προσπάθεια, σε κάθε αγώνα για την οριστική άρση των πολλαπλών διακρίσεων σε βάρος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η συμμετοχή μας στο Athens Pride είναι, ασφαλώς, δεδομένη».

Το ΠΑΣΟΚ χαιρετίζει το φετινό Athens Pride και συμμετέχει δυναμικά στη μεγάλη γιορτή της διαφορετικότητας, με στόχο την εξάλειψη κάθε μορφής ομοφοβίας, σεξισμού και τρανσφοβίας. Στο πλευρό όσων αγωνίζονται υπέρ της αξιοπρέπειας και της ισότητας

Οι Νέοι του Ποταμιού συμμετέχουν για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στο Athens Pride, στηρίζοντας έμπρακτα τις θεμελιώδεις αξίες, το δικαίωμα στην ισότητα, στην κοινωνική δικαιοσύνη, στη διαφορετικότητα, στον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, στην κοινωνική συμβίωση και τον κοινωνικό φιλελευθερισμό, από όπου κι αν προέρχεται.

athens_pride_mesa5
athens_pride_mesa6
athens_pride_mesa7
athens_pride_mesa8
athens_pride_mesa9
athens_pride_mesa10
athens_pride_mesa11
athens_pride_mesa13
athens_pride_mesa14
athens_pride_mesa15

ΣΧΟΛΙΑ (252)

opaidgogos

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : ΒΙΑΙΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΞΩ από τη Βουλή Ελλήνων Ορθοδόξων που πήγαν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στο ATHENS PRIDE 2018. (Βίντεο - Φωτογραφίες - Σχόλια) https://opaidagogos.blogspot.com/2018/06/athens-pride-2018.html

Μ.

Όλοι αυτοί είναι κάτοικοι Ελλάδας; Ζουν κολασμένη ζωή και θέλουν να τραβήξουν και άλλους στην ακολασία.

Www

Τιμή και δόξα στην Ελλάδα...... Μια NAPALM είναι αρκετή???????

Μακης

2 ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΙΑ.ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.Η ΕΚΡΗΚΤΙΚΗ ΥΛΗ ΤΗΣ NAPALM ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ!!!!!!!!!

δυστυχισμενες ψυχές σε λάθος δρόμο

Τους έκαναν πλύση εγκεφάλου ότι είναι γυναίκες και ξεκίνησαν το μονοπάτι του εκφυλισμού, κατάθλιψης, ναρκωτικών που τελειώνει με aids ή αυτοκτονία.

Alex

Αηδία.....

DeFacto

Μια λέξη μόνο....ΚΑΤΑΝΤΙΑ

ΜΑΤΑΚΙΑΣ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΦΘΑΛΜΟΠΟΡΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΜΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΑΤΡΑΠΩΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΑ .ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΚΙ ΑΝ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΠΟΡΝΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ....ΘΑ ΦΑΜΕ ΠΟΡΤΑ .

alex

αφελής ερώτηση... είναι ένας άντρας ή μια γυναίκα που γουστάρει να αυνανίζεται, είναι δηλαδή διαφορετικός/ή. Πρέπει να βγεί στο συνταγμα να το βροντοφωνάξει?

εμπεριστατωμενη απαντηση

Αυτό είναι κάτι που καλύπτει το 100% όλου του πληθυσμού...ουδεμία διαφορετικότητα!

@ο αυνανισμός σε θέα ...όλων...!

To κακό είναι πως δεν βγήκε στο ταλαίπωρο(!) Σύνταγμα να το βροντοφωνάξει....αλλά να το ..κάνει(!)κιόλας!!! Απείρου "κάλλους" τα σχετικά θεάματα....

Αληθεια;

Το θεμα δεν ειναι ο αυνανισμος. Το θεμα ειναι οτι αν ενας ανδρας φιλησει μια γυναικα ολα καλα Αν ενας ανδρας φιλησει εναν ανδρα, τοτε ορισμενοι (συνηθως χαμηλου μορφωτικου επιπεδου) στην καλυτερη θα γιουχαρουν. Το πιο απλο παραδειγμα. Τα της οικογενειας ειναι πιο συνθετα. Επομενως χρειαζονται δρασεις για να διορθωθει αυτο το προβλημα των συμπολιτων μας. Όπως ακριβως εγινε με τις γυναικες, τους μαυρους κτλ κτλ...

μαλακά

πες μας τι εχεις σπουδασει?

Χρηστης

Δεν εχω δει κοσμο να γιουχαρει για ενα φιλι, ειδικα αν πας Μυκονο - που ολοι γνωριζουν οτι ειναι νησι πρωτευουσα για ανδρες/ανδρες κανεις δεν ασχολειται μαζι τους. Το θεμα δεν ειναι οτι απλα φιλιεστε, αλλα το οτι ειστε επιδειξιες και εκδηλωνετε τα γουστα σας σε κοινη θεα. Το να λες οτι σας γιουχαρουν επειδη ειστε διαφορετικοι ειναι τουλαχιστον υποκρητικο, η αληθεια ειναι οτι κανεις δεν γουσταρει να σας βλεπει live ποσο μαλλον οταν κυκλοφορουν και ανηλικα παιδια αναμεσα σας. Που να το σεβαστειτε βεβαια..

athens shame 2018

Η ντροπή της κατάντιας του ανθρώπινου είδους λέγεται από τη Νεα τάξη πραγμάτων: πράιντ (υπερηφάνεια να είσαι μια μαιμου σε τσίρκο). Ότι ξεφτιλίζονται οι ίδιοι και καπελώνονται από απατεώνες πολιτικούς και οργανώσεις δεν το καταλαβαίνουν ή είναι τόσο χαζοί;

ΒΑΓ

ΦΟΒΕΡΟ ΣΕΞΙΣΤΗ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗ Το Τζεησον Αντιγόνη αφου γραφει θεος Διονυσος κα οχι θεο Διονυσο που ειναι η σωστη αφυλη εκδοχη. Το ιδιο για το φεμινιστης, αθεη! Επρεπε να γραψει φεμινιστο, αθεο!

Χρηστης

Με την "αντικειμενικοτητα" των αριστερων αυτο δεν θεωρειται προσβολη για τους 12θεϊστες;; Τελος παντων, ας εβαφε θεος Αλλαχ να δω αντιδρασεις και εκει θα ελεγα ναι εχει καστανα ο τυπος (ή η τυπισσα)..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kairos_vroxi_arthro

«Φοίβος» ονομάστηκε από το Αστεροσκοπείο η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα έως την Κυριακή – Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού οι βροχές και οι καταιγίδες καθώς και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις

2