Φωτογραφίες: Δείτε τους Έλληνες στρατιωτικούς στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Φωτογραφίες: Δείτε τους Έλληνες στρατιωτικούς στο δικαστήριο της Αδριανούπολης

Τα τουρκικά μέσα δημοσίευσαν και βίντεο από τη μεταγωγή των δύο Ελλήνων στο δικαστήριο - Τι λένε τα τουρκικά μέσα για την απολογία τους και τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν

Φωτογραφίες: Δείτε τους Έλληνες στρατιωτικούς στο δικαστήριο της Αδριανούπολης
Για παράνομη είσοδο και όχι για κατασκοπεία συνελήφθησαν τα δυο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων υποστηρίζουν Τούρκοι δημοσιογράφοι, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την αρχική πληροφόρηση ότι ο Τούρκος εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες και για κατασκοπεία, εκτός από παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.



Κλείσιμο


Τι είπαν στην απολογία τους και ποιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν
Οι δυο στρατιώτες κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Αδριανούπολης, αφού πρώτα πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις στο δημόσιο νοσοκομείο Murat. Nωρίτερα είχαν περάσει από τον στρατιωτικό εισαγγελέα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανούπολης, όπου και τους απαγγέλθηκαν οι εξής κατηγορίες για: 

-Παραβίαση πρωτοβάθμιας απαγορευμένης στρατιωτικής ζώνης

-Υποψία διαφυγής

-Υποψία καταστροφής αποδεικτικών στοιχείων

-Μη ύπαρξη κατοικίας στην Τουρκία

-Πιθανότητα διαφυγής εξωτερικό  

Επισημαίνεται ότι τόσο στην ιστοσελίδα της Milliyet όσο και σε αυτή της Hürriyet δημοσιεύονται φωτογραφίες από την προσαγωγή των στρατιωτών χωρίς όμως να φαίνονται πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Birlik, στο δικαστικό μέγαρο βρέθηκε και η μητέρα ενός εκ των δυο στρατιωτών. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν κατασχεθεί τα κινητά τους τηλέφωνα και τα όπλα τους, μέχρι να διερευνηθούν.



Ο Τούρκος δικαστής τους ρώτησε πώς και γιατί βρέθηκαν σε τουρκικό έδαφος. Όπως αναφέρουν η Milliyet, Sozcu, Hürriyet, Haber7, οι δύο Έλληνες, είπαν στο δικαστήριο ότι ακολουθούσαν τις πατημασιές που βρήκαν, τις φωτογράφησαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους και έχασαν τον προσανατολισμό τους, από τη σφοδρή χιονόπτωση στην περιοχή.





Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr οι δύο στρατιωτικοί ζήτησαν μέσω των δικηγόρων τους, δύο αλλαξιές ρούχα και ήδη μεταβαίνουν στα σπίτια τους δύο αξιωματικοί του ελληνικού στρατού για να πάρουν το ρουχισμό και να τον παραδώσουν στις τουρκικές Αρχές, που με τη σειρά τους θα τον δώσουν στους Έλληνες κρατούμενους.








Οι φωτογραφίες της μεταγωγής των δύο στρατιωτικών στο τουρκικό δικαστήριο, από τους άντρες της χωροφυλακής όπως δημοσιεύθηκαν από τον Ιλχάν Ταχσίν.













Δείτε βίντεο: Μυστήριο με τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
- Για κατασκοπεία και παράνομη είσοδο στην Τουρκία θα δικαστούν οι Ελληνες στρατιωτικοί


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης