ΜΜΕ στα Σκόπια: Πώς είδαν την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ

ΜΜΕ στα Σκόπια: Πώς είδαν την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ

Εκτενή είναι τα ρεπορτάζ με ανταποκρίσεις από το Νταβός όπου συναντήθηκαν οι δυο πρωθυπουργοί

ΜΜΕ στα Σκόπια: Πώς είδαν την συνάντηση Τσίπρα -  Ζάεφ
Πρώτο θέμα σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, είναι από χθες η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ.

Όπως και στην Ελλάδα, εκτενή είναι τα ρεπορτάζ με ανταποκρίσεις από το Νταβός όπου συναντήθηκαν οι δυο πρωθυπουργοί.

Κλείσιμο


Το σκοπιανό τηλεοπτικό δίκτυο 
«TV Telma», εστιάζει στην απόφαση, «ως ένδειξη καλής πίστης», όπως αναφέρει της πλευράς του  Ζόραν Ζάεφ να μετονομάσει το αεροδρόμιο της   πΓΔΜ, από «Μέγα Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» και ο κεντρικός αυτοκινητόδρομος σε «Φιλίας».



Η ιστοσελίδα των Σκοπίων «Telegrafi», μεταφέρει τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών εστιάζοντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι η λύση πρέπει να είναι  «erga omnes».



Το πρακτορείο «Mia», μεταφέρει το ρεπορτάζ από τον Νταβός, σχολιάζοντας ότι οι πρωθυπουργοί Ζάεφ και Τσίπρας ξεκλειδώνουν την ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων.





Η σκοπιανή ιστοσελίδα «MKD.mk», φιλοξενεί τις δηλώσεις των δυο πρωθυπουργών μετά την συνάντησή τους στο Νταβός. «Τσίπρας: Πρέπει να βρούμε μια λύση για όλες τις χρήσεις. Zάεφ: Δεν έχουμε αλυτρωτικές φιλοδοξίες», αναφέρει στον τίτλο του δημοσιεύματος.  



Η αλβανική ιστοσελίδα «infosqip», σχολιάζει την διάρκεια της συνάντησης, που κράτησε περίπου τρεις ώρες, σημειώνοντας ότι οι δυο χώρες βρίσκονται στο σωστό δόμο για την επίλυση της διαμάχης για το όνομα των Σκοπίων και την βελτίωση των σχέσεών τους. Στον τίτλο της η ιστοσελίδα, αναδεικνύει την απόφαση του Σκοπιανού πρωθυπουργού για αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης